„A kormány nemzetközi szervezetekhez fordul, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget”

- közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A külügyminiszter azt mondta, a magyar-szerb zöldhatár lezárása után illegális bevándorlók Ahmed H. vezetésével Röszkénél támadást indítottak a magyar rendőrökkel szemben, akiket órákon át kövekkel, betondarabokkal és üvegekkel dobáltak. Ehhez képest az EP Magyarországot támadó május 17-i határozatában ezt a férfit mentegette, vagyis egy terrorista mellé állt a megtámadott magyar rendőrökkel és Magyarországgal szemben, egy olyan időszakban, amikor Európának minden korábbinál súlyosabb terrorfenyegetettséggel kell szembenéznie.

Szijjártó Péter közlése szerint az EP határozata miatt négy nemzetközi fórumhoz fordul a magyar kormány: az ENSZ terrorizmusellenes intézkedések végrehajtásáért felelős munkacsoportjától, az Európa Tanács terrorizmusellenes tevékenységért felelős bizottságától, az EBESZ terrorizmusellenes egységétől, valamint a NATO terrorizmusellenes szekciójától és új típusú biztonsági kihívásokkal foglalkozó divíziójától kérik az EP-határozat vizsgálatát, hogy az mennyire növeli a terrorveszélyt és mennyiben bátorítja az Európában terrorcselekményeket elkövetni szándékozókat.

Szijjártó arról is beszélt, hogy az EP határozata szerint a férfi nyugtatni akarta a kedélyeket, és rendkívül szofisztikáltan tárgyaknak nevezi azokat a köveket, amelyeket Ahmed H. a rendőrökre dobált.

Angela Merkel német kancellár hétvégi beszédére vonatkozó kérdésre válaszolva Szijjártó Péter azt mondta: az Egyesült Államokban bekövetkezett politikai változások szükségszerűen hatással vannak a világ más nagy szereplőinek politikai álláspontjára is. Egyetértett azzal a megállapítással, hogy Európának saját kezébe kell vennie a sorsát, mert szerinte az EU-nak a biztonság szempontjából meg kell erősítenie a transzatlanti közösség európai lábát, gazdasági szempontból pedig meg kell kötnie azokat szabadkereskedelmi megállapodásokat, amelyek gazdasági versenyképesség terén elszenvedett veszteségeket akár Kínával akár az USA-val szemben egalizálják.

Szijjártó Péter szerint ha a német kancellár gondolatait úgy kell érteni, hogy biztonságpolitikai és gazdaságpolitikai tekintetben határozottabb Európa-politikára kell számítani, akkor ezt üdvözlik, ugyanakkor azt gondolják, hogy Egyesült Államokkal való szoros együttműködés a jövőben elengedhetetlen lesz, ahogyan eddig is az volt, akár a terrorizmus elleni küzdelem, akár a gazdaság vonatkozásában. Úgy fogalmazott:

„nem sírni kell amiatt, hogy az Egyesült Államok minden eddiginél patriótább gazdaságpolitikát akar folytatni, hanem végre Európának is fel kell pörögnie”.

(MTI)

Címoldali kép forrása: Stephanie Lecocq/MTI/EPA

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
@Donáld Tramp: Anyádra hányjál először, aztán 2006-ban a csürhétek tört zúzott akkor hallgattattok a röszkei eset, miért is volt terrorizmus megöltek valakit a bolondi pjtás idióta fogdmegjei biztos nem provokálták őket.
Köcsög jobbikos barom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Donáld Tramp
Hűű. Még egy libsi sem szólalt meg itten... Tessék már egyetérteni abban amit az EP-tesz, a beleegyezésetekkel ! Hagy hányjak megint tőletek egy jót... :P
desiro
@Donáld Tramp: Anyádra hányjál először, aztán 2006-ban a csürhétek tört zúzott akkor hallgattattok a röszkei eset, miért is volt terrorizmus megöltek valakit a bolondi pjtás idióta fogdmegjei biztos nem provokálták őket.
Köcsög jobbikos barom.
Donáld Tramp
@desiro: Ne Járass Le Azzal hogy jobbikos vagyok. Voltam vona cukiskodásáig... Léptem ki azonnal, szarrágó b.zernyák megvett balek... De most legalább a balosokat szedi még kisebb darabokra... viszi a szavazókat... Hehe.
" 193 bejegyzett párt van, amely indulhatna a választáson, és ez a szám még emelkedhet, hiszen országszerte 351 párt bejegyzés alatt áll "
Bárkire szavazok csak az áruló csürhétek balról ne kapjon hatalmat... :P
Nessy
@Donáld Tramp: Ezek szerin önnek minden nagyon szép, minden nagyon jó kis hazánkban! Lelke rajta!
Tudja, még is elismerném a migránsok ellen "harcot", ha jó pénzért (melyet mi fizetünk vissza kamatostól, a nyereség meg a haveroké) nem ölelünk a keblünkre, és engedünk be Európába tizennyolcezer embert.
Donáld Tramp
@Nessy: Nem engedtünk.. Vittétek.. Vártátok... A Kasza a megérdemelt helyen Arat...
kisvakond
Mindet elásni. Csúnyák, rosszak, durrogtatnak. Mindet elásni, nem beengedni egyiket sem !!!
Donáld Tramp
@Nessy: A NYERESÉG.. Hogy Országunk a legkevésbé veszélyeztetettebb TERRORTÁMADÁS miatt... !!! Normális ember,.. erre mond egy köszönömöt... Nem kell rájuk szavazni.. De hogy az Európai Parlament- előtt Velük Együtt Szavazzatok a saját HAZÁTOK ELLEN...
Eladott Ország
nepszava.us/magyarorszag-nem-melto-menekultek-fogadasara/
Magyarország nem méltó menekültek fogadására. Magyarország megsérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját – így az olasz bíróság, melynek egy éve is ez volt az álláspontja. Az Európai Menekültügyi Tanács (ECRE), amely 40 európai ország 98 civil szervezetét tömöríti a bírósági döntés kapcsán azt írja: a menekültek Magyarországra utaztatása a dublini egyezmény keretében embertelen és megalázó bánásmódnak tenné ki az érintetteket. Nemcsak a jogi kereteket, de a fogadó ország helyzetét is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor. Meg lehet sértődni azon, hogy Magyarországot nem tekintik plurális demokráciának, de valójában az? Ott, ahol Erdogan és Putyin barátságától bűzlik a magyar kormány, ahol olyan kérdéseket bocsátanak népszavazásra, mint amilyeneket, ahol újságíró nem mehet be a népszavazási győzelmet ünneplő sajtótájékoztatóra, ahol a kormányfő évek óta mindenféle vita alól kivonja magát, ahol a népszavazás kurdarcának estéjén bejelentik, hogy az érvénytelen népszavazás alkotmánymódosításra jogosítja fel őket és coki, ott vajon meg kell sértődni ezeken a minősítéseken? Meddig lehet még fullba nyomni ezt a kretén játékot, hogy kivétel nélkül mindenki szembe jön velünk az autópályán, és csak Lázár János , Rogán Antal, Kovács Zoltán, vagy éppen az aktuális megmondóember a helikopter?
Hellcat
Petike pénzért beengedtetek boldog boldogtalant bazdmeg...én kurvára befognám a pofámat.
vonotok
A fal mellet kéne sunnyognotok, rohadék. Szégyent hoztatok erre a népre, de felelni fogtok mindenért.
kisvakond
@Hellcat: @vonotok: DE MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN ... NYUGODTAN ELMEHETTEK NYARARLNI... további kellemes holnapi, reggeli Ébredést kívánunk !!!
Hellcat
@kisvakond: Ha akarnának gond nélkül robbantanának itt is.
Nessy
@Donáld Tramp: Bocsánat, én a "Letelepedési kötvényesekre". gondoltam! Nem vagyok Rogán rokon, ergo nem nyertem a bóton!
Nessy
@kisvakond: Ja! Az idei nyugdíjemelésből a Járdaszigetekre!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/05/29/petikenek-jol-all-a-peniszerdo-rohangaljon-csak-benne/
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/szijjarto.png
Petikének jól áll a péniszerdő, rohangáljon csak benne. Miről van szó és mivel kapcsolatban sápítozik minden idők legszégyellni valóbb külügyminisztere? Az Európai Parlament Magyarországról szóló, május 17-­én kelt határozatában szóvá tette a 2015 őszi röszkei zavargások kapcsán terrorcselekmény (!) miatt 10 évre elítélt Ahmed H. aránytalanul magas büntetését. Röviden: a férfi beteg szüleit (vak anyját és sánta apját) is elítélték, őt pedig azzal vádolták, hogy hangosbemondót használva részt vett a tömeg irányításában, és a rendőrsorfalat kövekkel támadó tömegben is aktív volt. A bíróság szerint ez kimerítette a terrorizmus bűncselekményét, 10 év fegyházbüntetést kapott. Nem úgy volt Péter, hogy az ENSZ­-ben alkalmatlan bürokraták ülnek, akik – tekintettel arra, hogy az Orbán­ féle nyugati populistákat bírálják – egyben méltatlanok arra is, hogy bármilyen pozíciót betöltsenek a szervezetben? Nem te mondtad a saját száddal, szellemi kakaduink legebbike? Nem te ostoroztad az ENSZ főtitkárát is, hogy felháborító és bizarr nyilatkozatokat tesz Magyarországgal kapcsolatban? Hát ha egyszer senkinek nem áll jogában a magyar
kormányt bírálni, mert te azonnal rárontasz és óbégatva elküldöd melegebb éghajlatokra és
mindenkit dilettáns, hozzá nem értő fasznak kiáltasz ki, aki szóvá teszi a gazemberségeiteket, akkor mi ez a szemforgatás? Ama diplomáciai ámokfutás és fába szorult féregként visítás után, amit az elmúlt években lerendeztél, milyen alapon fordulsz segítségért azokhoz, akiket minden adandó alkalommal beledöngöltél a földbe?
Pálinkás Pál
@kisvakond: és ez szerinted a kormánynak köszönhető??? Inkább annak hogy ez az ország annyira jelentéktelen hogyha itt robbantanának,maximum lábjegyzet lenne a nemzetközi sajtóban!!
hetöndöe
@kisvakond: Itt is robbantottak már nem is egyszer,csak azok magyrok vótak baszd meg!
papa.49
A tarajosgőtén kitört a totális elmebaj...
justhpeter
Hát valamin a terrorellenes nemzetközi szervezeteknek is kell röhögni !
papa.49
@justhpeter: Ha elolvassák a ,,beadványukat,, fetrengeni fognak a röhögéstől!!!
Tisztára mint az óvodába, a ,,kiskrapek odamegy a óvónénihez, és panaszolja a dadusnéni azt mondta, hogy mossak kezet,, HÁT NEM RÖHEJ!!!
Desischado
Már mindent leírtatok, csak annyit tennék hozzá, hogy szíj ártó pétörnek meg a társainak nem ártana a szabályokat is betartani, és akor joggal panaszkodhatnának! Mi van a letelepedési bűnözőkkel, akiket jó pénzért beengedtetek az országba, te csatorna patkány?! Erről vartyogjál!
Eladott Ország
@Donáld Tramp: tegnap,13:15 hu-hu.facebook.com/168ora/photos/a.10150349770587048.372811.308921667047/10152871265502048/?type=3
A liberális inverze az illiberális. Nos akkor lássuk, milyen az "illibsi." Figyel ,fanfár!
Az "illiberális" szó jelentése az angol-magyar szótár szerint
1. szabad emberhez nem méltó, szolgai, szervilis
2. közönséges, műveletlen, ordenáré
3. szűk látókörű, korlátolt, nem szabadelvű, antiliberális
4. szűkmarkú, kicsinyes, fukar
kukac50
Magyarországon azok is bírósághoz fordulhatnának akik 28500 forintos öregségi nyugdíjból élnek,vagy 40 ezer forint körüli összegből, A határon túli Magyarok azért jelentkeznek be Magyarországra,hogy 100 ezer forint nyugdíjat kapjanak ezért még fizetnek is aki beengedi őket jelentkezni annak. Ez a Fidesz által támogatott terrorizmus igazi terrorba tartása. Emberséges bánásmód jár minden hazai és külföldi állampolgár számára.
Orbán is egy terrorista.
kisvakond
@hetöndöe: Az IS megfenyegetett már ??? Bár tény nem ettől függ... Inkább nyaralnék a Balcsin / ha lenne lóvém / mint Brüsszelben... Na ezt Übereld libsi...
quadrocopter
Még az eszkimókhoz forduljatok vazze, a röhögéstől az izmok felmelegítik a fagyos testet!
Primitív idiotizmus!
kisvakond
@Eladott Ország: Az egész ott kezdődik hogy TE ! a fordítást nyomod ahelyett hogy Ép Magyar Ésszel gondolkozz... Szánalmas.
kisvakond
@Hellcat: Őszintén..ha kimész az utcára .. te félsz hogy felrobbantanak... ?! Tudom most jön a ...Nem, nem is jön mert ahhoz az kell hogy már megtörtént... A MOCSKOS CIGÁNYLESZÁMOLÁSOKAT azért ne tegyük ide...
Hellcat
@kisvakond: Itt van a fidesz kdnp maffia tesz arról, hogy legyen mi miatt aggódjak...Egyébként ha itt fenyegetés lenne baszhatnánk...pénzért már bnejött boldog boldogtalan...a TEk meg alkalmatlan bármire is.
kisvakond
@Hellcat: Bocs NEM BUziBudapesti vagyok ahogy esetleg te, itt vidéken / Komló / egész jól elvagyunk.. lesz@rjuk hogy hol robbantgatnak... MI BOLDOGAN ÉLÜNK !!! TI DÖGLETEK ha kell

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.