Szél Bernadett (LMP) szerint a miniszterelnök "kijelölte" a magyar nőknek, hogy 2030-ra átlagosan 2,1 gyermeket vállaljanak, a fideszes Németh Szilárd pedig – idézte – úgy fogalmazott, hogy "aki teleszüli a világot, azé a világ".

Az LMP-s politikus a parlament napirend előtti ülésén erre úgy reagált:

"nem azért vagyunk, hogy teleszüljük a világot", a gyermekvállalás a családok saját döntése.

Bírálta a kormány szerinte nem működő családpolitikáját. Ma Magyarországon ugyanis még mindig hátrány kisgyermekes szülőnek lenni,

Orbán Viktor múlt heti bejelentéséből pedig teljesen kimaradtak a "megtűrt", "cserbenhagyott" egyszülős családok, miközben minden ötödik családban a szülő egyedül neveli gyermekét

- mondta, javasolva, hogy a családi pótlék alapösszege 30 százalékkal nőjön, 20 ezer forintot kapjon minden egyszülős család, és tegyenek rendet a tartásdíj behajtásánál.

LMP: "nem azért vagyunk, hogy teleszüljük a világot"

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Novák Katalin, az Emmi államtitkára erre azt mondta:

a kormány nem a bevándorlásban, hanem a családokban látja a megoldást a demográfiai problémára. "Amit egy kormány meg tud tenni, azt megtesszük a gyermekek támogatása érdekében"

- jelentette ki. Az egyszülős családokról szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett gyermekek előnyt kapnak a bölcsődei felvételnél, igényelhetik a csok-ot az ilyen családok, és az Erzsébet-program keretében is üdülhetnek.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@Csizmás Kond: @Donáld Tramp: Méltányolom a nézeteteket!
Eleve lemondotok az elérhetetlenről!
Bölcs döntés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
A nők valóban nem tenyészkancák, igaza van Széll Bernadettnek. És nem ártana biztos egzisztenciát is biztosítani, majd szülnének a nők maguktól is, nem kéne propaganda! De ha nem tud neki enni adni, minek szüljön gyereket?
Eladott Ország
@simmering73: kepkezelo.com/images/4f5oqe5stxdwze0rp575.jpg
Talán nem a volt Körmendi KDNP-s alpolgármester, Szabó Ferenc vágta teherbe a nyugdíja nénit? Vigyázni kell mert akkor tele lesz a a nyugdíjas dedó.
Eriksson
Orbán nem vehet feleségül minden kisgyereket egyedül nevelő anyukát, hogy rendbe tegye a sorsát.
hemami
Majd tele szülik a világot helyettünk az iszlámhívők és akkor mi lehúzhatjuk a rolót. Vallási vezetőjük már régen kijelentette, hogy" asszonyaink méhe által fogjuk meghódítani a világot . " Ez sajnos sokkal előbb bekövetkezik, mint mi azt a legvadabb rémálmainkban is gondolnánk .Elég csak a szaporodási rátájukat figyelembe venni." Felemelő jövőkép " !!!
kukac50
Teremtsenek olyan megélhetési lehetőséget, biztos állandó munkahelyeket családneveléshez elegendő fizetéssel, ha ez meglesz utána várhatunk több gyermeket. Közmunkabérből nem telik a gyereknevelésre,vidéken sok helyen más lehetőség nincsen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.