Magyarországon 2017-ben magasabb fokozatba kapcsol az újraiparosítás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Samsung SDI elektromosjármű-akkumulátor gyárának megnyitó ünnepségén, hétfőn Gödön.

A kormányfő kiemelte:

a járműgyártásban dolgozók száma 2017 első negyedévében meghaladta a 160 ezret, ezzel Magyarország Közép-Európa egyik járműgyártó centruma lett, miközben elindult abba az irányba, hogy a régió egyik járműfejlesztési központja és az e-autózás éllovasa legyen.

Úgy vélte, az ezzel kapcsolatos új beruházások – így a gödi üzem – révén már nemcsak autót gyártanak, hanem a jövő autóit is megálmodják, készítik és tesztelik itt.

A miniszterelnök hangsúlyozta: egyes térségek kiemelkednek, mások pedig vesztenek erejükből, és Dél-Korea azon országok közé tartozik, amelyek diktálják a tempót. Közép-Európa is "a fel- és kiemelkedő térségek" közé tartozik – jegyezte meg.

Orbán: 2017-ben Magyarországon magasabb fokozatba kapcsol az iparosítás

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Azt is fontosnak nevezte, hogy Dél-Korea tanult másoktól, de mindig a saját útját járta. Az ország fontos kereskedelmi partnere Magyarországnak – fűzte hozzá.

A kormányfő elmondta: 2019-re az elektromos töltőállomások száma 3500-4000 között lesz az országban, 2020-ra 63 ezer elektromos meghajtású jármű kerül a magyar közutakra, és ebből 54 ezer személyautó lesz. Az elektromos autók tulajdonosai adókedvezményeket kapnak – közölte.

Magyarország és Göd egyaránt nyer ezzel a gyárral, hiszen az emberek munkát, a cégek megrendeléseket kapnak, a Samsung Európa legalacsonyabb adóit fizeti, továbbá kiválóan képzett, kreatív munkaerőt kap egy olyan országban, amely a kutatás-fejlesztésben is az élre akar törni. Ez egy kölcsönösen jó üzlet

- értékelt Orbán Viktor.

Dzsun Jong Hjun, a Samsung SDI vezérigazgatója kiemelte: az elektromos autók piaca világszerte robbanásszerű fejlődés előtt áll, ezért nagyban nő majd a kereslet az itt gyártott akkumulátorok iránt. A legmodernebb technológiával dolgoznak majd, így hozzájárulhatnak az európai elektromos autóipar fellendüléséhez – vélekedett.

A 2012-ben még 76 milliárd forint árbevételű Samsung SDI Magyarország Zrt. 2014-ben zárta be a mintegy 322 ezer négyzetméteres gödi képcsőgyárát, miután a képernyők iránti kereslet erősen megcsappant a plazmatechnológia magas áramigénye miatt. A Samsung mostani, a gödi beruházásról hozott döntése mögött az áll, hogy valamennyi európai autógyártó nagy lendülettel fejleszti elektromos autóit, így az akkumulátorok jelentősége folyamatosan nő.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@bencemacska: Nekem is az jutott eszembe:
"A vas és acél országa leszünk".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ipari méretekre növelik a korrupciót! =))
bencemacska
Gratulálok!
Ha a járműgyártásban valamilyen okból mélyrepülés következik be, M.o egyből elhasal!
Már megint felelevenített OV egy Rákosi jelszót!!!
CsipkeRózsa
@bencemacska: Nekem is az jutott eszembe:
"A vas és acél országa leszünk".
CsipkeRózsa
Még egy mondás Rákositól: "fejlett mezőgazdasággal rendelkező ipari országot teremtünk".
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 17:16
Így haladunk az 1950-es évek felé.
De mikor osztjuk fel a nagybirtokokat?!?!?!
CsipkeRózsa
@bencemacska: A nagybirtokokat már zsebre tették, azt nem osztjuk fel.
quadrocopter
Egyszer volt, hol nem volt, de qrwára közeleg a választás, kedves idióta birkák, ezért 2017 a fénysebesség éve az magyar ipar(?) számára. Mármint a járműgyártási BEDOLGOZÓ ipar számára!
Hogy eddig mi a lószart csináltak - ki tudja? Ja, nem volt választási veszély!
Qqberci
@CsipkeRózsa: Még a stadionokban is autót fognak gyártani...
eszegfu
@Horizont: Ez csak "Nézőpont" kérdése!:))
Equus
mostan akkor, ha kivezeti ez az idióta az országot az Unióból 170.000 munkahely fog megszűnni... csaxólok, h akkor megszűnik a belső piaci mozgás, vele a 0 vám is... Sikítva fog innen menekülni minden összeszerelő üzem. Mi lesz a munka nélkül maradt családokkal, Nemzettemető tezsvér?
nyanya001
Iparszerűen végzik a lopást, csalást, hazudozást.
Ígért 1 millió munkahelyet, ebből közel 600 ezren dolgoznak külföldön
és cca 300 ezer a közmunkás...
Hazudozó férgek !
qxy
A fotót látván nem lehetne egy pár lapáttal nyakon verni ezt a kis füstölt csülköt? oszt mehet is rá a föld csak ki ne keljen.
Vicc ugrott be amikor Orbánék mennek az országúton és kicsúsztak, felborultak. Félóra késéssel értek ki a red őrei a mentőkés egy paraszt áll az út mellet az ásóra támaszkodva.A helyszínelők egy lelket sem találnak a kocsiba és kérdik a parasztot.
Bátyám . Nem látta az utasokat akik ebbe az autóba ültek?
.- Láttam hát.
.- Na? azt hól vannak tudja e ?
.- tudom hát. elástam űket.
.- Elásta??
.- El én.
.- Mind meg halt?
.- Hát az a kis cigány gyerek kiabálta hogy -" én még élek én még élek" De én ennek a faszinak má nem hiszem egy szavát se.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/06/mat.jpg
Az a nagy büdös helyzet, hogy rémhírek ide vagy oda, amint nincs EU-­s pénz, a tündérmese lufija pillanatok alatt szétpukkan.
simmering73
Újraiparosítjuk az országot. Erre kertészetet csinál.
Sámannus
A hír igaz ne hüledezzen senki. ha a német iparnak beindul a haditermelése, a magyar mókusuknak is jut morzsa. Ha Merkel kancellár hozzánk vág egy két feladatot, Méhszarosnak úgy fog ragyogni a szeme, mint ahogyan Putyin pénzét látná. Trump megpiszkálta a brüsszeli parazsat, most már nincs mese hadakozni kell! A vekker elindult Nnémetországra nagy feladatok várnak.
Sámannus
Orbán nem tehet olyat, hogy ki viszi az országot az Unióból, mert ez már Júdáson is túl tenne. A zsebdiktátornak be kell húzni a farkát, ha nem akar g.cis fejjel járni.
solidedge
Ez igaz is volna, ha a magyar járműipar nyitna üzemeket Németországban és Japánban. A külföldi cégek azért beruháznak nálunk, mert olcsó a munkaerő és érdekvédelem és jog nélküli munkásokat foglalkoztatnak.
nevemnick
"Magyarországon 2017-ben magasabb fokozatba kapcsol az újraiparosítás – mondta Orbán Viktor "
Finoman szólva: azt a fiú lópaci két hátsó lába közt található, kétgolyós lőcsöt fog magasabb fokozatba kapcsolni...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/12/lopas.jpg
"Magyarországon 2017-ben magasabb fokozatba kapcsol " Igen, te csútfasz. Az iparosított lopásban. A családi maffia vezére mára elhitte, hogy kizárólag a lopásra kapott felhatalmazást zsinórban kétszer egymás után.
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: A lopást gyakorolta már első kormányzása idején is, 1998-után.
amerikai istenek
Egy tujához tényleg ennyi ásó kellett?
Az a sok ásó fölöslegesen...
Az a sok ásó, meg nagy harang, és utána még mindig tartani kell, kézzel, hogy ki ne dőljön?

Az amerikai istenek mindent tudnak - a tujákról (is).
Az amerikai istenek azt tanácsolják orbán viktornak, hogy ne birkózz a tujával - mert fölösleges..
Most nézd, ahogy orbán viktor birkózik egy tujával, fölöslegesen...
De tényleg?
Az amerikai istenek soha nem kérdeznek, csak mindig válaszolnak, de most ez egyszer muszáj volt feltenniük a kérdést:
orbán "fékevesztett" viktor miért birkózik egy tujával - karónak érzed magad?
(Ne válaszolj, ez költői volt, mert minden amerikai isteni érti, érzi a gyökérséged eme megnyilvánulásának vérprimitív fokát - ahogy egy növénynek próbálsz életet adni - mások ásása révén, te csak tartód magad a karósságodhoz -, de az sem sikerül túl jól.)
Érted - nem érted?
Teljesen mindegy, mert EGY amerikai kutyát sem érdekel a bullshit magyarázkodásod, te nemember!
Kellet ez neked?
Kell ez nekünk?
amerikai istenek
amerikai istenek, kell nekünk orbán, a magyar veszett kutya?
NEM KELL - BASZD MEG!
kukac50
Ne külföldről betelepült gyárakban dolgoztasd a magyar embereket éhbérért,hanem Magyar gyárakban dolgozzanak a magyar emberek a megélhetéshez elegendő bér járjon a 8 órai munkáért! Ha ezt eléred akkor tettél valamit az országért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.