A Századvég közvélemény-kutatása szerint kétszer többen vannak azok, akik Orbán Viktor jelenlegi kormányfőt látnák szívesebben miniszterelnöki pozícióban, mint Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.

A közleményben az áll: a május 20. és 28. között felvett kutatásban részt vevők többsége

(51 százaléka) Orbán Viktort látná a legszívesebben miniszterelnöki pozícióban, Botka Lászlót a válaszadók 22 százaléka jelölte meg. Vona Gábort, a Jobbik elnökét 9 százalék említette, és 13 százalék volt azok aránya, akik a felsorolt politikusok közül egyiket sem látnák szívesen kormányfőként.

Az elemzés arra is rámutatott, hogy bár Botka László a magukat baloldalinak vallók körében egyértelműen népszerűbb, a középen állók és politikai hovatartozásukban bizonytalan válaszadók körében jóval többen támogatják Orbán Viktort – írták.

Az ezer felnőtt telefonos megkérdezésén alapuló kutatásból az is kiderült, hogy a választópolgárok többsége (53 százaléka) kevésbé szívesen választaná kormányfőnek Botka Lászlót, ha tudná róla, hogy ellenzi a magyar határon felépített kerítést. Mindössze a megkérdezettek öt százaléka reagált úgy, hogy ebben az esetben szívesebben támogatná a szocialisták jelöltjét, 36 százalékukat pedig ez a kérdés nem befolyásolja.

A műszaki határzár megépítésének támogatottsága kimagasló, a magyarok 82 százaléka egyetért a kerítés meglétével – tették hozzá.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
2002 ben is így volt a felmérés, aztán jött a nagy pofára esés.
Remélem most is így lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Ja, lehet hogy nyitok egy kajáldát a parlamentbe. Most tárgyalok a Japánokkal. Alapanyag van bőven.
.- Japán tudósok megtalálták a módját, hogy mesterséges húst állítsanak elő, emberi ürüléket is tartalmazó szennyvízből. Éppen idejében. A népességrobbanás élelmiszer hiányhoz vezet. Megoldás? Az emberi ürülékből újból húst kell csinálni, amit újra meg lehet enni és ki is lehet újra szarni. Ez az igazi örök körforgás.
JAJMÁR
Szerintem meg 5x annyian nem szeretnék, mint ahányan igen. Pl. én, 5x annyira nem!
dodóka
@nyanya001: 2002 ben is így volt a felmérés, aztán jött a nagy pofára esés.
Remélem most is így lesz.
Csak az a baj Nyanya, hogy a baloldal fog arcra zuhanni, nem pedig ez az apró barna simlis g...ci a maffiózó haverjaival. Ugyanúgy, mint 2014-ben. Sajnos...
verőce21
Ha kétszer annyian szeretnék, az éppen kétharmad!

@qxy: (20:37) Az egy kész "örökmozgó"! :)
nyanya001
@dodóka: Nagy az esély - sajnos - ha nem tudnak egyetérteni a baloldalon.
dodóka
@nyanya001: Most Botka játsza dettó ugyanazt , mint Mesterházi 14-ben. Az eredmény meg ismert...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.