A Századvég közvélemény-kutatása szerint kétszer többen vannak azok, akik Orbán Viktor jelenlegi kormányfőt látnák szívesebben miniszterelnöki pozícióban, mint Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.

A közleményben az áll: a május 20. és 28. között felvett kutatásban részt vevők többsége

(51 százaléka) Orbán Viktort látná a legszívesebben miniszterelnöki pozícióban, Botka Lászlót a válaszadók 22 százaléka jelölte meg. Vona Gábort, a Jobbik elnökét 9 százalék említette, és 13 százalék volt azok aránya, akik a felsorolt politikusok közül egyiket sem látnák szívesen kormányfőként.

Az elemzés arra is rámutatott, hogy bár Botka László a magukat baloldalinak vallók körében egyértelműen népszerűbb, a középen állók és politikai hovatartozásukban bizonytalan válaszadók körében jóval többen támogatják Orbán Viktort – írták.

Az ezer felnőtt telefonos megkérdezésén alapuló kutatásból az is kiderült, hogy a választópolgárok többsége (53 százaléka) kevésbé szívesen választaná kormányfőnek Botka Lászlót, ha tudná róla, hogy ellenzi a magyar határon felépített kerítést. Mindössze a megkérdezettek öt százaléka reagált úgy, hogy ebben az esetben szívesebben támogatná a szocialisták jelöltjét, 36 százalékukat pedig ez a kérdés nem befolyásolja.

A műszaki határzár megépítésének támogatottsága kimagasló, a magyarok 82 százaléka egyetért a kerítés meglétével – tették hozzá.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
2002 ben is így volt a felmérés, aztán jött a nagy pofára esés.
Remélem most is így lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
libellle
Természetesen, nem kell itt kertelgetni 154 % szeretné továbbra is orbánt miniszterelnöknek, mint olyat aki lelopja a tányérról az ételt.
Pálinkás Pál
Majmok...megint a gyogyóban volt a felmérés,meg a fidesz pártirodán??? Mi lenne ha egyszer az utcán kérdeznétwek az embereket?
RonaGyuri
és hányan szeretnék őket egy faágon lengedezni?
Cefi
@RonaGyuri: 356%. Ha úgy mérünk mint a századvég.
adrenalink
A rengeteg anyagi juttatás ellenére csak kétszeres támogatást birtak kiizadni orbán javára?:-)
szaboria1
Milyen érdekes van 1000 fideszes rokon nyilvántartva és azokkal történik a felmérés.
nyanya001
2002 ben is így volt a felmérés, aztán jött a nagy pofára esés.
Remélem most is így lesz.
adrenalink
@Pálinkás Pál: 17:24-re Nem vagyok én abban biztos, hogy egy köztudottan orbán bérencnek őszintén megmondaná az utca embere, hogy nem orbánt szeretné ME-nek...
quadrocopter
Téved a Századvég(bél) mert egész Európa imádja a genyót! Aki meg nem, az nem magyar, nem hazaffy, idegen szívű, Soros-bérentcz, Gyurcsány-pandúr, nemzet-ellenes, röviden buzeráns! Mint a Bayer!
lampa laz
Századvég megmérte a húgykövét...
Béla333
Le van az valahol írva, hogy egy "közvéleménykutató" nem hívhatja fel ugyanazt a kiválasztott 1000 főt minden hónapban? Ugye hogy nincs!
Ezért ezt teszik! Vagy még ezt sem, hiszen az előző hónapban már megkérdezték a "kiválasztottakat", minek minden hónapban zaklatni őket!
És még olcsóbb is!
szép új világ
"A Századvég szerint kétszer annyian szeretnék Orbán Viktort miniszterelnöknek, mint Botka Lászlót."
Igen, a Századvégnél.
papa.49
Már csak az a kérdés kifizeti a századvégét, ja persze a hazugovics a közösből így már érthető az eredmény!!!
justhpeter
E tárgykörben Horizontnak jár a nagydíj.
patyuka
Fölöttébb gyanús, mert csalóka - sőt akár kimódoltan hamis is lehet - ez az eredmény...

Mo.-on ma nincs olyan, bármily kicsi hatalommal is bíró intézmény/pozíció, amelyikre a regnálók ne próbálnának meg befolyást gyakorolni. És ezt többnyire sikeresen teszik, mert "megtehetik".
Naivitás lenne azt hinni, hogy a közvélemény-kutatás kapcsán nincs efféle törekvésük, így ráhatásuk az "eredményformálásra"...

Cui prodest?
grincss
@Horizont: Ő a saját maga stylistja, vagy a Lakatos Márk!
Egy alomból valók, egy a nemi identitásuk!
Még az is lehet, h barinők! :-)
simmering73
Két napja még azt olvastam, hogy folyamatosan csökken a népszerűsége. Legalább egyfelé hazudjatok brigantik.
karma1
Beszaras! Ahogy a sajtoban megjelenik valami pozitiv botkarol, akkor valamelyik kiralyi statekhivatal elobujik, es "lezsirozza" a kerdest az 1000-es felmeressel, hogy az nem is ugy van, a mi orban kiralyunkat akarja mindenki mindenhol latni.
Ez annyira piti es annyira kilog a lolab, hogy az mar siralmas,... Mint az 5 eves gyerekek a homokozoban...
Zeta
Századvég!
Már csak azt kellett volna hozzá tenni, hogy hazon belüli közvélemény kutatás alapján!
Szókrakész
Wazze!

A Brüsszelbe futkosót, a Ferit meg se említik?
eugen4402
Szerintem pedig háromszor ennyien szeretnék Orbánt, ha végleg átköltözne Kazahsztánba... Tessék! Én nyertem!
bakegya
@eugen4402: jövőre,álomtitkárként se festene rosszul-MOSZKVÁBAN-csakkk vigye a pereputtyot is!Többet sose lássam a felcsutkay mészáros pofáját!!!
Zeta
@Szókrakész: korábban Viktor futkosott, nagyon keményen.
szaboria1
@Horizont: Volt egy hölgy aki kifejezetten a protokoll helyes viselkedésére figyelmeztette a vezetőinket. Még Kádár is elfogadta. Nem rég nyilatkozott Orbánnak nem kellett. Meg is látszik. Sem Ő sem a felesége nem tud öltözködni és viselkedni.
iluminati
Szerintem nem igaz az állítás...ez talán a bizonytalanokat akarja ki billenteni...Megint a komunikációval akar embereket megnyerni...
Yeromos
Nem is olyan sok az a 51% ahhoz képest, hogy gondolom a közvéleménykutatást a FIDESZ nagy gyűlésen végezték.
karma1
@Szókrakész: Szoki, tedd a tudodre a kezed: MIKOR volt utoljara Fleto Brusszelben??? Kulonben pedig orbankiraly elso ket uralkodasi ideje alatt minden szarer' ment arulkodni Brusszelbe. Picit jerevani radios lett a memoriad...:o)))) Nem ke'ne,...:o))
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/08/sheep1-600x450.jpg
Századvég(bél).Tudta? Nem tudta? Akkor minek tapsol? Összefoglalom.LÁnczi Tamás aA kormány bloggere, a Figyelő főszerkesztője és egyben a Századvég vezető
elemzője. Soros György, aki a a saját pénzéből ad (akár helyeseljük ezt az adakozást, akár nem) – a Századvég a köz, a mindenki pénzéből gazdálkodik és így számot tarthat a köz érdeklődésére és a köz pénzéből hülyít minket.
Aki Én
Inkább úgy fogalmaznék, hogy Botkát fele annyian szeretnék, mint orbánt.
Azért valljuk be, a nagy többség egyiket sem akarja.
magyarbakancs
Gondolom, kétszer annyian szeretnék Orbánt máshol látni, mint mondjuk az utcán seperni.
Mert miniszterelnöknek nem igen vált be.
Utcaseprőnek lehetnek még siker élményei.
bakegya
Ugyan már kár erőlködni-mindenki tudhatná,ennek az ocsmány tolvaj bandának minden magyarjának életébe bele lóg a VÉG...!-képesek voltak saját TÁKOLMÁNYRA-amivel könnyű volt ledarálni a választási törvényüket is,LENYÚLNI a több ezer milliárdot amit Magyarország FELZÁRKÓZÁSÁRA AZ EU POLGÁRAI IDE UTALTAK.A több ezer menekültel már nem is kötelező nekik vesződni-akinek Mészáros LÖLŐ,EGY ZSENI a barátja az marad miniszterelnök is-hogy egy SEHONNAI BITANG EMBER ,az más kérdés.A pereputtyát se lehet kiritkíttani mert túlszaporodottak.
Szókrakész
@karma1: Nincs szelektív emlékezetem.

Anno írtam eleget "Orbán futkározása" címmel.

Egyik se futkosson a magyar emberek rovására!!!
nyanya001
@karma1: A csuti rém most Moszkvába, meg Pekingbe szaladgál...
ahonnan meg eszik, akiknek a pénzéből dús gazdag lett, na arra az asztalra szarik.
Béla333
@Aki Én: 09.11
"...Botkát fele annyian szeretnék, mint orbánt."

Amit ráadásul nem is tudhatjuk, hogy igaz-e? Ugyanis alig néhány napja jelent meg ez is:

"Publicus: Botka népszerűbb, mint Orbán"
"Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége 40 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos csökkenés, viszont januárhoz képest összesen már 9 pontos visszaesés - írja a kutatóintézet.
Botka László (MSZP) népszerűsége a múlt hónapos növekedés után erre a hónapra egy pontot csökkenve, 43 pont."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/publicus_botka_nepszerubb_mint_orban.639147.html

Azért jó ez a mai helyzet a közvélemény kutatóknak, mert a jelek szerint büntetlenül mindenki azt hazudik, amit akar!
Mondjuk ha egy autószerelő csal a munkájában, azt el lehet marasztalni, egy bolti eladót ugyszintén, de a jelek szerint a közvéleménykutatók úgy csalnak, lopnak, hazudnak, ahogy csak akarnak!
Mocskos egy dolog ez!
karma1
@Szókrakész: Csillagom! Aki Brusszelbe megy Magyarorszagrol. az kizarolag EGYEZTETNI megy oda, mivel - ha meg nem vetted volna eszre - akkor az az Europai Unio fovarosa, es ennek az unionak bizony Magyarorszag is a tagja.Foggad mar el vegre, hogy 2004 juniusatol benne vagyunk az unioban, es elvezNENK az onnan jovo penzt, ha nem kuszaszem lenne a penztaros, es nem orban a gazda.
Tudom, hogy ezt kurva nehez megemeszteni, de tudod, nekem meg az nem tetszik, hogy orban - ES MEG VELETLENUL SEM GYURCSANY ! - viszont rohangal putyinhoz, es szepen adogatja el neki a maradek kis hazat is, ami meg megmaradt az uj oligarchak birtokai folott...
Nem tetszik, mert a csaladom es a barataim, akik egyaltalan nem fideszesek, kenytelenek turni ezt a hazaarulast.
Es ennyi...
qxy
Na ezt a felmérőket is el kell verni mennyiért csinálták ezt és zorbánc mennyit adott nekik hogy ez legyen az eredmény?
libellle
@Zeta: Pontosan, viktor hetente futkosott Brüsselbe 2006-ban és sirva könyörgött, hogy vonjanak meg minden EU támogatást az országtól mert ö szeretne miniszterelnök lenni.
qxy
Ja, lehet hogy nyitok egy kajáldát a parlamentbe. Most tárgyalok a Japánokkal. Alapanyag van bőven.
.- Japán tudósok megtalálták a módját, hogy mesterséges húst állítsanak elő, emberi ürüléket is tartalmazó szennyvízből. Éppen idejében. A népességrobbanás élelmiszer hiányhoz vezet. Megoldás? Az emberi ürülékből újból húst kell csinálni, amit újra meg lehet enni és ki is lehet újra szarni. Ez az igazi örök körforgás.
JAJMÁR
Szerintem meg 5x annyian nem szeretnék, mint ahányan igen. Pl. én, 5x annyira nem!
dodóka
@nyanya001: 2002 ben is így volt a felmérés, aztán jött a nagy pofára esés.
Remélem most is így lesz.
Csak az a baj Nyanya, hogy a baloldal fog arcra zuhanni, nem pedig ez az apró barna simlis g...ci a maffiózó haverjaival. Ugyanúgy, mint 2014-ben. Sajnos...
verőce21
Ha kétszer annyian szeretnék, az éppen kétharmad!

@qxy: (20:37) Az egy kész "örökmozgó"! :)
nyanya001
@dodóka: Nagy az esély - sajnos - ha nem tudnak egyetérteni a baloldalon.
dodóka
@nyanya001: Most Botka játsza dettó ugyanazt , mint Mesterházi 14-ben. Az eredmény meg ismert...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.