Az Országgyűlés tíz szocialista és egy független képviselő tiszteletdíját csökkentette összesen mintegy egymillió forint értékben, miután kormánypárti igen és a teljes ellenzék nem szavazatával jóváhagyta Kövér László házelnök erről szóló döntéseit.

Kövér szerint a szocialisták megsértették a szemléltetés szabályait, amikor április 10-én Áder Jánosnak azt üzenték, hogy ne írja alá a CEU-törvényt:

Józsa István, Szabó Sándor, Szakács László, Teleki László és Tukacs István egy-egy VÉTÓ feliratú táblát tartott fel – ez 50 ezer forintos megvonást ért,

míg Bangóné Borbély Ildikó, Gőgös Zoltán, Heringes Anita, Horváth Imre és Korózs Lajos olyan táblákat emeltek fel, amelyek összeolvasva a Ne írd alá, János! szöveget adták ki – ez már 100 ezer forintos csökkentéssel járt.

Megbüntették  a szocialista képviselőket, akik lejánosozták Ádert

(Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Kövér szerint megsértette az Országgyűlés tekintélyét Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, független képviselő, amikor Áder május 8-ai eskütételén marionett bábuzott, neki a harmadával, 249 292 forinttal csökkentették a tiszteletdíját.

Az MSZP már bejelentette, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, mivel meglátásuk szerint nem akadályozták a parlament munkáját. A bűnük mindössze annyi volt, hogy a Fidesz nem tűri a nép hangját a Házban. - írja az Index.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alzheimer Fauna
Kedves megbüntetettek! Elolvastam a zsírosbajszú, vaskosanvisszataszító pedellus, megbüntetésetekről szóló tíz(!) oldalas határozatát. Néhány javaslat a jogorvoslatotokhoz.
1, Mivel a nagyon hülye KisGé (és népi zenekara) hatalomra kerülése óta folyamatosan vállalhatatlan és vesztes háborúkba kényszeríti az ország lakosságát, javaslom, hogy ne Strasbourghoz forduljatok, hanem a hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz. Népirtással, emberiesség elleni bűncselekményekkel, háborús bűncselekményekkel és az agresszió bűntettével ők foglalkoznak. (Bár a kövért inkább Nürnbergben tudnám elképzelni...)
2, A tegezés.
"A köztársasági elnök és további közjogi méltóságok, egyházi főméltóságok, stb. személyükben hordozzák a legmagasabb társadalmi rangot, ezért velük szemben kizárólag a magázódás elfogadott a politikai kommunikáció során." (Röhejes idézet a rögtönítélő bíróság verdiktjének 6. oldaláról.)
Kollegák között a tegeződés megszokott dolog és ismeretségetek Jánossal nem új keletű, sokan ismerhettétek őt réges-régről (még a súlyos gerincsérülése előtti időkből). Esetleg a bíróságon majd szegezzétek ennek a zsíros parasztnak azt a beugrató kérdést, hogy amikor imádkozik (persze csak amikor látják, hiszen ő is csak pénzért katolikus...) hogyan teszi? Azt mondja: jöjjön el az ön országa és legyen meg az ön akarata? Hát nem! Tegezi! Az Istent! És tegezi Jézust, a Télapót, a húsvéti nyulat. Akkor majd pont Jánost nem lehet? (Mondjuk, a felsoroltak közül még a legtiszteletteljesebb a nyuszi…). További érv lehet, hogy kiírhatták volna a János helyett a közismert nevét is "bajszos szar" de akkor az egy feltartott táblával (és százezer forinttal) több, ráadásul értelemzavaró lehetett volna, hiszen az olvasó nem tudhatná biztosan, hogy ki ne írjon alá valamit: a majdnem olyan becsületes, mint amilyen mosolygós köztársasági elnök, vagy a házelnök...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
kövér az országház szégyene. Egy disznóólat nem bíznék rá.
egyvandor
@Pálinkafőző Rézüst: hacsak dagi laci lenne de egy gyökér tuskó. az ilyenek mindenhol kitűnnek bunkóságukkal. Ha kell náci, ha kell körömletépő verőlegény, kivégzőosztagos, Szerintem élvezi hogy másokat terrorizálhat.
karma1
@Alzheimer Fauna: Szia, Alzi, mar nagyon hianyoltalak, reg nem jartal erre,...:o))) Remelem, most mar egy kicsit tobbet latunk,...;O))) A letegezett nyuszin behaltam...:o))))
Ha ezzel a buntivel nem mennek el a Hagai Birosagra az erintettek, akkor nagyon rosszul teszik, mert csipobol olyan karteritest itelnenek meg nekik, mint a pinty...:o)))
kukac50
Nincs Magyar köztársaság ! Akkor köztársasági elnök sincs. Szégyelli a nevét?
Kövér kanász Laci meg a büntetésre van szakosodva.
Nessy
Tessék kiadni egy kormány határozatot, esetleg módosítani a már többször módosított gránitszilárdságút, miszerint akit Jánosnak anyakönyveztek, az nem szólítható Jánosnak! A BM feladata a fenti név helyett használható nevek és megszólítások listájának összeállítása.Felelős Pintér Sándor, határidő: 2012.dec. 31.
huKKK
@Alzheimer Fauna: '30.
20:15
Kár volt azt a sok energiát elpocsékolni egy ilyen igénytelen megnyilvánulásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.