Csaknem 90 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását és a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budapesti étteremben.
A raktárban több éve lejárt és egérrágta alapanyagokat is találtak az ellenőrök. Több ponton is megsértették az előírásokat, például együtt tárolták a nyers húst és a fedetlen készételeket, a főzőtér hűtőiben pedig vegyesen tartottak alapanyagokat, félkész és késztermékeket. Ezek nagy része ráadásul jelöletlen, így nem nyomon követhető volt.
Voltak alapanyagok, amik 2015-ben, illetve 2016-ban lejártak, de az ellenőrzés során a szakemberek találtak 2012-es minőségmegőrzési idejű fagyasztott garnélarákot is, valamint a szárazáruraktárban egérrágta élelmiszereket és egy egértetemet.
A hatóság 37 tétel, összesen 87,367 kg mennyiségű alapanyag, félkész-, illetve késztermék forgalomból történő kivonását, valamint az étterem melegkonyhás tevékenységének felfüggesztését rendelte el.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. A vendéglátó egység a tevékenységét csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja.
Há lejártszávidõs egéreledellel kínozzátok hálálrá á kis Cincogit, ne csodálkozzátok,
há berágnák ezek áz állátvédõk!