Csaknem 90 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását és a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budapesti étteremben.

A raktárban több éve lejárt és egérrágta alapanyagokat is találtak az ellenőrök. Több ponton is megsértették az előírásokat, például együtt tárolták a nyers húst és a fedetlen készételeket, a főzőtér hűtőiben pedig vegyesen tartottak alapanyagokat, félkész és késztermékeket. Ezek nagy része ráadásul jelöletlen, így nem nyomon követhető volt.

Voltak alapanyagok, amik 2015-ben, illetve 2016-ban lejártak, de az ellenőrzés során a szakemberek találtak 2012-es minőségmegőrzési idejű fagyasztott garnélarákot is, valamint a szárazáruraktárban egérrágta élelmiszereket és egy egértetemet.

A hatóság 37 tétel, összesen 87,367 kg mennyiségű alapanyag, félkész-, illetve késztermék forgalomból történő kivonását, valamint az étterem melegkonyhás tevékenységének felfüggesztését rendelte el.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. A vendéglátó egység a tevékenységét csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Persze, hogy döglött, ha élt volna, nem tudták volna megfogni.
huKKK
Élõ egérért mislencsillágot káptátokvóná csáje!
Há lejártszávidõs egéreledellel kínozzátok hálálrá á kis Cincogit, ne csodálkozzátok,
há berágnák ezek áz állátvédõk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.