Telefonon beszélt egymással a baloldal két bölénye, Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt nem változtat az álláspontján.

Botka László szerint Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt közölte: nem változott álláspontja azzal kapcsolatban, hogy kormányváltás alapfeltétele a közös program, a közös lista, a közös egyéni jelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt.

A politikus mindezt azok után tudatta az MTI-vel, hogy telefonon megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.

Úgy fogalmazott: olyan szövetséget kell létrehozni a kormányváltást akaró demokratákkal, amely a legnagyobb esélyt teremti az Orbán-kormány leváltására. "Őszintén ki kell mondanom: Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. A fenti feltételek mentén nyitott vagyok minden demokratikus szervezettel tárgyalni" – olvasható a közleményben.

Ebbéli meggyőződését megosztotta Gyurcsány Ferenccel is a telefonos beszélgetésükön – írta Botka László.

Gyurcsány: Botka elutasította az ellenzéki összefogásra irányuló ajánlatot

Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje elutasította az ellenzéki összefogásra irányuló tárgyalási ajánlatot.

Gyurcsány szerint azt mondta Botka László, hogy tárgyalni csak akkor érdemes, ha a DK elfogadja az ő nyilvánosan bejelentett négy, a demokratikus ellenzéki pártoknak címzett feltételét.

Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint azonban ez nem tárgyalás, hanem diktátum. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével. Hozzátette: a DK nem fogja elfogadni, ha valaki hódítani, nem pedig partnerek között megállapodni akar.

A DK fenntartja álláspontját, de a győzelem stratégiáját nem egyoldalúan, hanem közösen kell meghatározni. A DK továbbra is nyitott a tárgyalásokra – olvasható a pártelnök közleményében.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Soós Lajos)

124 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Béla333: 21.09-re: Belam draga, mirol beszelsz? Hol van egy szinten az LMP a DK-val? A DK 4 %-rol feljott 5 %-ra, mig az LMP 4 %-rol 3-ra csokkent.
De tegyuk fel, hogy minden meres rossz, es vegyuk massziv 4 %-ra mindkettot. Hogy mereszel botka 8 % -nyi baloldali szavazot egyszeruen kizarni meg a lehetosegbol is az osszefogasra?
Ha levonod Gyurcsanyt - vond le, ugyis fobiad van a szemelyere - akkor meg mindig maradna legalabb 800 ezer 1 millio szavazo, akiket NEM szolit meg ez a pokhendi alak.
Aki ezt nem fogadja el tenykent, es nem latja, hogy botka orbannak dolgozik , az nem is akarja igazan a valtast.
Van egy olyan erzesem, hogy orban benyujtott egy olyan forgatokonyvet botkanak, amit az nyugodtan vegrehajthat presztizsveszteseg nelkul. Kap 50-70 milliard forint fejlesztest Szeged, es a sikertelen valasztas utan (marmint botkanak lesz sikertelen, ovi marad), botka szepen hazamegy a varosaba, szettarja a karjat, es majd azt mondja, hogy o megprobalta, nem sikerult, viszont ujra minden szegedi megvalasztja, mert botka az arulasaert kapott 70 milliardot, igy minden szep, mszp marad a langyos szarban a Parlamentben, oszt jonapot.
karma1
@Béla333: Az utolso jol olvashato szines tablazatbol vettem a szamokat
kozvelemenykutatok.hu/
Kookas
@Béla333: akik még nem loptak azok kurvaéhesek egy szóval tömni fogják magukat ezerrel!
Béla333
@karma1: 08.59
Csak kiragadtál egy mérést, de én meg tudok mutatni ugyanott másik kettőt, amiben meg egyformán mérik az LMP-t és a DK-t!
De őszintén! Ma még nem mindegy?
karma1
@Béla333: De, tokmindegy... 2018-ban, egy nappal a valasztasok elvesztese utan meg akar le is sz@rhatjuk, annyira mindegy lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.