Telefonon beszélt egymással a baloldal két bölénye, Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt nem változtat az álláspontján.

Botka László szerint Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt közölte: nem változott álláspontja azzal kapcsolatban, hogy kormányváltás alapfeltétele a közös program, a közös lista, a közös egyéni jelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt.

A politikus mindezt azok után tudatta az MTI-vel, hogy telefonon megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.

Úgy fogalmazott: olyan szövetséget kell létrehozni a kormányváltást akaró demokratákkal, amely a legnagyobb esélyt teremti az Orbán-kormány leváltására. "Őszintén ki kell mondanom: Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. A fenti feltételek mentén nyitott vagyok minden demokratikus szervezettel tárgyalni" – olvasható a közleményben.

Ebbéli meggyőződését megosztotta Gyurcsány Ferenccel is a telefonos beszélgetésükön – írta Botka László.

Gyurcsány: Botka elutasította az ellenzéki összefogásra irányuló ajánlatot

Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje elutasította az ellenzéki összefogásra irányuló tárgyalási ajánlatot.

Gyurcsány szerint azt mondta Botka László, hogy tárgyalni csak akkor érdemes, ha a DK elfogadja az ő nyilvánosan bejelentett négy, a demokratikus ellenzéki pártoknak címzett feltételét.

Gyurcsány Ferenc álláspontja szerint azonban ez nem tárgyalás, hanem diktátum. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével. Hozzátette: a DK nem fogja elfogadni, ha valaki hódítani, nem pedig partnerek között megállapodni akar.

A DK fenntartja álláspontját, de a győzelem stratégiáját nem egyoldalúan, hanem közösen kell meghatározni. A DK továbbra is nyitott a tárgyalásokra – olvasható a pártelnök közleményében.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Soós Lajos)

124 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Gyurcsány Ferenc is közösködni akar. Miért nem jó?
RonaGyuri
egytől egyik gátjai vagytok, mert egytől egyig csak uralkodni akartok ezért összefogás helyett egymást csesztetitek! =)()
szaboria1
Botka az MSZP egyedül nem fog tudni labdába rúgni ha nem köt egyezséget. Ezzel az erővel még a Jobbik is befogja előzni az MSZP-t.
Béla333
A DK is jobban tenné, ha a saját programját hirdetné, nem azon hőzöngenének, hogy ki, mikor és kikkel kávézott! Azon igyekezzenek, hogy önállóan érjék el a bejutási küszöböt, ne mások hátán kerüljenek a Parlamentbe!
Hol van a bizonyíték arra, amit Gyurcsány hirdetett Orbánról?
Ha ezt elővillantaná Gyurcsány és ezáltal börtönbe küldené Orbánt, biztos a DK önálló Parlamentbe jutása! Hol a bizonyíték?!
sokanvagyunk
Még egy évig elmantrázik ezen Botka, aztán széttárja karjait.
simmering73
"Nálam jobban nem lehet utálni az Orbán-rendszert, de az a jövőkép, amelyet Botka felvázol, még akkor is ijedelemmel tölt el, ha tudom, hogy szerencsére az életben nem lesz esélye se neki, se a szocializmusból kikeveredni képtelen pártjának arra, hogy valaha kormányozzon. A Botka-kormánynak nincs programja arra, hogy miből osztogasson, a fantáziájuk addig tart, hogy elvesszük a gazdagoktól és odaadjuk a szegényeknek. Ez az ország tönkretételének a programja."
nepszava.us/bartus-laszlo-az-elegedetlen-oriascsecsemo/
szaboria1
@Béla333: Mint írtam Gyurcsány tudja mikor kell majd villantania azért még hátra van még bő 10 hónap a választásokig. Botkának meg a többi ellenzéknek hanem lesz össze fogása akkor a Fidesz marad megint hatalmon.
papa.49
@simmering73: Ritkán értek egyet a Bartussal, de most igen, ez nem program, ez olyan Robin Hood- os csatakiáltás csupán...
Manhattan
Már elegem van a romboló hazugságokból! Pl.: DK bekerülési küszöb alatt.. Gyurcsány a legkevésbé elfogadott politikus.. Minden választás, minden fórum, minden közvetlen, utcai beszélgetés ellentmond a "rémhírterjesztőknek". Mégis a Gyurcsány és pártja a legnagyobb ellenség!? Nem áll meg a hazugságözön, az amortizálási folyamat! Ebben partner minden olyan erő aki nem akar kormányváltást! web.dkp.hu/botka-laszlo-elutasitotta-a-targyalast-az-ellenzeki-osszefogasrol/
nyanya001
Na most menj a jó büdös 3,14csába Botka!
Béla333
@szaboria1: 17.31
Az hogy te hívőként mindent elhiszel Gyurcsánynak, az még nem biztos, hogy az igazság is!
Az ilyen blöffök, színpadias semmik miatt nem akar senki Gyurcsánnyal semmiféle összefogást.
De lehet továbbra is jajgatni, hogy senki nem akarja a Ferit elfogadni!
Ha lett volna bármi Gyurcsány kezében, akkor nem sz@rakodni kellene, hanem előadni azt, amivel Orbánt börtönbe lehetne csukni.
Ugyanezt játszotta el a 2006-os eseményekkel kapcsolatban is: most sejtet olyanokat, hogy a Fidesz vezetői voltak a zavargások szervezői, irányítói?!
Miért nem mutatta be ennek a bizonyítékait a 2006 őszét követő 3 és fél évben, amíg ők voltak kormányon? Kevés volt az idő? Ha akkor lecsukják Orbánékat, akkor ugye egészen más eredmény született volna 2010-ben!
A két eset a jelek szerint ugyanúgy alakul!
human
A Feri ott cseszte el, hogy 2010 után nem vonult vissza egy időre legalábbis. Később visszatérhetett volna.
szaboria1
@Béla333: Én a tényeknek hiszek. a 2006-os zavargások igen is a fidesz részéről indult. Pl. A kis Révész annyira nem tudta, hogy hol van a fidesz székháza. Mert tök ellentéte irányba akart menni amikor állítólag megverték. Mily érdekes nagy csendben volt egy pár évig most már megint a fidesz szószólója lesz. Mint anno a Selmeczy nagy asszony.
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: Nem vagyok Fletó hívő... De te hívőként mindent elhiszel Gyurcsányról... Beszopod a fidesz médiát, de rendesen...
Nessy
Botkának nem Soros, hanem Gyurcsány fóbiája van! Még csak jelölt, de már kezd rajta is kitörni a cezarománia!
Orbán hátradőlhet, és megrendelheti a kupicát!
Béla333
@szaboria1: 17.49
Valóban: a tények makacs dolgok! Kár, hogy te ennek ellenére nem a tényeknek hiszel, hanem fantazmagóriának!
A tény az, hogy egymást soha nem piszkálták olyan szinten, hogy politikusok börtönbe is kerüljenek.
Az is tény, hogy az országot szárazra lopták és az is, hogy most sem igazságszolgáltatást akarnak egyesek, hanem a további büntetlen lopkodás lehetőségét!
Manhattan
@papa.49: Ez diktátum!
Ha a DK belemenne Botka kikötéseibe, akkor sokan elhagynánk a pártot.
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 17.54
Konkrétan? Pl. a mai beírások közül mire gondolsz?
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: bármelyik Fletóról szóló beírásodra... :) Nem csak ma, hanem mióta itt vagy...
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 18.02
Legalább egy konkrétumot! Please!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: mondom: ": bármelyik Fletóról szóló beírásod..."
Manhattan
Ugye emlékeztek? Zugló időközi 2017... Itt kellett a DK! nem kicsit kellett!
verőce21
A magyar politikai garnitúra arra nem képes, hogy nemzeti alap dolgokat házon belül lerendezzen, megegyezzen. Egymást fúrják, jelentik fel az európai fórumokon.

Mi magyarok jobb ha nem minősítjük a német és az amerikai politikát, amikor nálunk KISZ-titkár, besúgó, pufajkás miniszterelnökök jönnek-mennek, posztkomcsi pártok vezetik az országot, retrókomcsik, besúgók, ügynökök, levitézlett MSZMP-s veteránok parádéznak a parlamentben, mindezt az ún. rendszerváltás után 27 évvel. :)
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 18.05
Így reménytelen a párbeszéd...
quadrocopter
@verőce21: Na végre, tucc te, ha összeszeded magad!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: ha nem akarod érteni, akkor igen... :))
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: akkor miért támogatod őket??? Skizo?? :))
Béla333
@Manhattan: 18.07
Hát valóban, ennek a DK-s segítségnem meg is lett az eredménye:

"Először is megválasztottak egy új, negyedik alpolgármestert a kerületi DK elnök személyében. Bár a titkos szavazáson a polgármester vita nélkül, lendületből túl akart lenni, kérésemre a jelöltnek muszáj volt bemutatkoznia, mint elmondta rendőr tiszthelyettesség után a BM-ben dolgozott "fedett műveleti területen." Karácsony polgármester kérdése sem tudta megmondani, mely feladat és hatásköröket szán a fiatalembernek és bár állította, van precedens négy alpolgármesterrel működő önkormányzatra, konkrét települést nem mondott (még a fővárosi önkormányzatban is csak három alpolgármester van) én eddig New Yorkon kívül nem találtam sehol. A titkos szavazáson a jelölt az MSZP, a PM, a Jobbik és feltehetőleg Bihary Zoltán fideszes képviselő átszavazásával megkapta a minimálisan kellő 12 szavazatot. A feladatkör nélküli főállású alpolgármester havi bére 897.500 Ft, plusz 134.625 Ft költségtérítést is kap. Mert megérdemli."
varnailaszlo.blog.hu/2017/05/29/a_civilek_ellehetetlenitese_a_zugloi_baloldal_megelozte_a_fideszt

Azért, hogy az egyik rablóbanda helyett egy másikat ültessünk a nyakunkba, annak semmi értelme!
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: (18:15) Legyünk pozitívak. Orbánékkal is feljövünk a kétsebességes EU-ban másodrendű pozícióba, az is előrelépés lesz.
Másokkal sem jutnánk feljebb, csak több lenne az adó. :)
lusta
Köszönjük.
Itt kormányváltás pedig nem lesz.
Ki a fészkes pittypangot érdekel Botka, de akár Gyurcsány?
A listára úgy is csak a hívek szavaznak. Mindenütt így van a világon. A váasztási rendszer úgy lett kialakítva, hogy egyéniben kell megverni és akkor bizony nem kétharmada nem lesz, de még csak többsége sem. Így a demokratikus ellenzék kerül kormányra. A szavazókörzetekben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt induljon. A világon az ilyesmit már régen eldöntötték a hogyanról. Előválasztás és utána az egyetlen egyéni jelölt mögé mindenki kőkeményen beáll. Bernie Sanders a veresége után Clinton mögé beállt és kampányolt neki. Karácsony előválasztási javaslatát elő lehet venni és még van idő annak a lebonyolításához. Listán pedig az indul, akit a pártja jónak tart.
EGYÉNIBEN NYERHATŐ A VÁLASZTÁS.
Látható, Botka erről nem tud. Így akar választát nyerni?
wagabund
okos ez a Botka...akármi is történik, Gyurcsány a hibás.
Asszem Gyurcsány aranyat ér...mindenki hivatkozhat rá, ha valami baj van, rossz történik...
Ő meg viszi a balhét...még egy darabig...2018 áprilisa messze van...addig még lehet ígérgetni...
huKKK
Mámeg marhaságot beszél Botka.
Ha Gyurcsány nincs és a meglevők meg megszorozzák magukat kettővel, akkor is vesztesek maradnak.
A kormányváltás egyedüli gátja maga az ellenzék, úgy ahogy van.
Nem kellene egymást alaptalanul vádolni, további megosztásokat generálni.
namihami
Bravó Botka! Most ágyaztad meg az Orbán következő négy évét. Azalatt még kiszedik, amit küld az Unio, plusz amit itthon találnak. Az eddigieket végképp lepapírozzák és hivatalossá teszik, hogy (esetleges) 2022-es bukás esetén se tudjanak rájuk húzni semmilyen vizeslepedőt.
Te és az MSzP pedig szépen elüldögél a Parlament langymeleg sz@rában, elnézi amit az Orbán még csinál és elmolyol azokkal a helyi kis bizniszfillérekkel, amit a Vezér elhullajt nekik, hogy kussoljanak.
Béla333
@Mirabilis: 19.27
Szerintem meg nem a választás!
Az igazi választás az, hogy az eddig a hátunk mögött a Fidesszel összejátszó politikusokban meg lehet-e még bízni, vagy olyanok jöjjenek, akik még nem loptak, nem korrumpálódtak, nem mutyiznak a háttérben a Fidesszel?!
Szerintem hülyék lennénk, ha a régi, már többször "bizonyított" kleptokrata, bűnöző politikusokban újra megbíznánk! Az csak az ország további lecsúszását hozná magával.
Nessy
@Béla333: Ok! De mi a garancia, hogy az újak nem fognak lopni, hazudni? Anno a Fideszben is megbíztak a zemberek, aztán mi lett a vége?
solidedge
Gyurcsányt a Fidesz karaktergyilkolta le. Ez annyira sikerült, hogy a baloldal is elhitte, hogy Gyurcsány maga az ördög.
Béla333
@Nessy: 19.41
Az a garancia, hogy olyan programot szeretnének megvalósítani, ami meggátolja a politikusi korrupciót, vagy legalábbis nagyon megnehezíti.
Pl. a közbeszerzéseknél az LMP azt tervezi bevezetni, hogy az állami és az Uniós közpénzek elköltésénél offshore hátterű vagy olyan cég, amelyiknek az alvállalkozója offshore hátterű ne vehessen részt. Ezenkívül a közpénzből történő beruházás teljes folyamata (az ajánlatkéréstől az ajánlatokig, a szerződéskötéstől a részteljesítésekig egészen a garanciális hibák kijavításáig bezárólag) teljesen nyilvános lehetne, a net-re kellene felrakni, hogy bárki ellenőrizhesse! Ez sem új, a skandináv országokban így működik.
Még ez sem garancia arra, hogy ne lopjon egy politikus, ha akar, de erre meg olyan korrupció ellenes ügyészség felállítása szükséges, amelyik a politikusok bűncselekményeit is vizsgálná. Valahogy román mintára.
Lehetne még folytatni, de a leglényegesebb, hogy más kell, mint az eddigi lopkodós, összejátszós, kéz-kezet mosó gyakorlat!
Peller Anikó
@Köszsolid: ilyen tömören és érthetően kellett volna védekezni a ferkóéknak is, a kezükben volt a média, de nem volt egy értelmes ember aki képes lett volna egyszerűen elmagyarázni mi történt, de lehet, hogy senki nem akarta megvédeni a Ferit a cigány propagandától és miután szétverték Budapestet akkor már késő volt.
Manhattan
@solidedge: A DK-t Gyurcsány vezeti. Ha nincs Gyurcsány, nincs DK. A DK szavazói Gyurcsány miatt szavaznak a DK-ra! Aki ezt nem tudja felfogni, ott valami baj van a nyaka felett!
nevemnick
Botka=orr-bán, csak még a kezdő fajtából.
Abból is a legrosszabb.
Gyurcsi lagalább a haladó szintet veri...

:)
Manhattan
@wagabund: Konkrétan mivel is árt Gyurcsány és a DK? Azzal, hogy kimondjuk, hogy nem kérünk egy önjelölt miniszterelnökből? Botka lfelejtette, hogy volt egy önjelölt köztársasági elnökük is?
csetere
@nyanya001: Nem tudom mit ígérhetett neki O.V. mikor Szegeden járt?! Lehet, hogy Szili mellett üresedés van?
Manhattan
@csetere: Nem bírom Botkát a "úgy lesz, ahogy én azt megmondom" stílusa miatt.
Béla333
@Manhattan: 20.18
Gyurcsány pontosan ugyanilyen stílusú.
Alkalmazkodni képtelen, csak az lehet, amit ő akar!
Lásd még a Liberálisok Gyurcsány általi kiutálását a választási szövetségből!
nyanya001
@csetere: Orbán szoprán ígéretei Botkának
Alsó hangon 50 milliárd, „szoprán hangfekvésben” 70 milliárd forint költségvetési támogatást ígért szegedi fejlesztésekre hétfőn Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Botka László komoly polgármester, a támogatásra pedig lesz pénz, mert 4 százalék fölötti növekedést vár 2017-re.
grincss
Most utáltam meg Botkát, pedig eddig hittem politikai józanságában!
Sajnálom!
Béla333
@grincss: 20.54
Ne nyilatkozz szélsőségesen! Fogtok ti még a közös indulásról tárgyalni az MSZP-vel ősszel!
grincss
@Béla333: Nem nyilatkozom szélsőségesen, de, ha valaki nem képes megérteni, h szüksége van / lenne az 5-6 százezer szavazóra, akkor mit mondjak?
Béla333
@grincss: 21.06
Miért nem mindjárt 1 milliót mondasz? Egy szinten áll a DK az LMP-vel! (4-4%) Akkor az LMP-nek is van 5-600 ezer szavazója?
Ne viccelj!
emerencia
@grincss: Pedig nagyon profi volt a fellépése a minap. Én is azt hittem, hogy megjött az esze, nyitott minden baloldali párt felé orbánék elzavarása érdekében. Egy ilyen nyakas székely aligha lesz jó miniszterelnök.
grincss
@Béla333: Te ne viccelj!
Nem egy kategória a kettő! :-)
Béla333
@Mirabilis: 21.16
Ne legyél már ennyire naív!
Mutassál már egy olyan politikust, akinek ha lehetősége van arra, hogy mondjuk 5-10-100 milliót ellopjon bűntetlenül, akkor azt mondja, hogy köszönöm, de én már loptam eleget, nekem több nem kell!
Nem ez a megoldás!
Sokkal inkább az, amit a 19.50-es beírásomban írtam!
Szerintem!
Béla333
@grincss: 21.13
"Nem egy kategória a kettő! :-)"

Nem hát!:

"Pártok támogatottsága és politikusok népszerűsége, 2017 május
A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP és a DK támogatottsága nem változott, és 3 százalékon áll mindkét párt támogatottsága. "
www.publicus.hu/blog/partok_tamogatottsaga_es_politikusok_nepszersege_2017_majus/

Még jó, hogy te képes vagy reálisan nézni a helyzetet!
Béla333
@Mirabilis: 21.37
Mondjuk a 19.50-es beírásomban más is szerepel a korrupció ellen, nem csak az új ügyészség felállítása.
Egyébként egy ilyen ügyészség felállítása szerepel mind az LMP, mind az Együtt, de még a Párbeszéd terveiben is!
vonotok
Lehet, hogy Gyurcsánynak hátrább kéne lépni, de Botka is visszavehetne az arcából. Nem Ö szarta a spanyol viaszt.
papa.49
@Manhattan: Így van , és gondolom nem is fogadja el a Gyurcsány, viszont nélkülük már nem lesz meg a kormányváltó többség mert közben a fütyisz se alszik, útnak indítják az 1000 névpártot, akik komoly tagsággal kb. 2-3 fő rendelkeznek, viszont morzsolják az amúgy kicsi ellenzéket!!! A nagy többség meg úgy gondolja, mint eddig mindig, EL SE MEGY SZAVAZNI MERT NINCS IS IGAZÁN ÉRTELME!!!
Én elmegyek az biztos...
egyvandor
Botka! Ha GyF egy senki akkor kár rá a szó vesztegetni. Mondd ki hogy ti vagytok a befutók és kész. Jól ellesztek még nyugdíjig egy kis párt funkcionáriusaként. Mellesleg mit tettetek azért hogy GyF helyett rátok titeket kövessenek azok akik mára inkább GyF-et követik? Mert ha igazán akarnátok, nem lenne nehéz dolgotok. De jobban tetszene nektek ha Gorbán teremtette ner-be csak úgy sikerülne bele ülni.
egyvandor
@Béla333: "olyanok jöjjenek, akik még nem loptak, nem korrumpálódtak"
A kertben sarjadó aranyos kis zöld hajtásokból nem fogod megállapítani melyikből lesz a gaz. A kertet szorgalmasan gyomlálni kell hogy nem burjánozzon el. A demokrácia sem működik máshogy.
Más. Szorgalmasan szapulod GyF-et minden alkalmat megragadsz rá, de sokkal kevesebb érved van ellene mint indulatod. (te dolgod, de egy kicsit nevetséges)
JAJMÁR
Senki sem "szarta a spanyolviaszt", de azt már megtapasztaltuk, hogy a sok tárgyalás sokáig tart, a megegyezés pedig kényszeredett végül. Minek erre időt vesztegetni?
A Botkával értek egyet. Mikor érti már meg az ellenzék, hogy egyetlen cél van, erre kell összpontosítani. Előbb ezen a hídon kell átmenni, és ha sikerül, majd akkor lehet tárgyalgatni. De a hídon át kell menni! Ehhez a Botka kijelölte az utat, mégpedig jól. A négy feltétel jogos. Mögé kell állni, vagy el se indulni.
A Gyurcsány, ha szintén kormányváltást akar, tényleg hátralép. Minden megszólalása most akadályoztatás.
Nessy
@JAJMÁR: Ezt esetleg a többi kis pártnak is légy szives elmondani!
JAJMÁR
@Nessy: Az "ellenzék"-ben ők is benne vannak. Gondolom :)
Nessy
@JAJMÁR: Az a baj, hogy a sok "kis kecske" egymással szembe megy majd, és a végén mind lepottyan.
karma1
@Béla333: 17.40-re: Belus, rossz helyen, rossz dolgot allitasz. Gyurcsany nem kodosit, hanem TENYEKET kozol peldaul a 2006-os orbannal valo vitajaban is. Vegighalgattam tegnap az 1 ora 22 perc 46 masodperces nyilvanos vitajukat, es mar megertem, hogy mitol fosik annyira orban. Hat fosson is, mert van mitol!
Az, hogy Neked Gyurcsany-fobiad van, elfogadhato, bar nem egeszen ertheto, mivel Te egy ertelmes, gondolkodo ember vagy.
A 14-es valasztasoknal volt ugyanaz a szerepe Mesterhazynak, amit most botka csinal. Hirtelen elorant valakit az mszp, minden komolyabb program nelkul eloretol, hogy ezzel megossza a baloldalt , aztan marad a valasztasok utanra a szelesre tart ket kez - az "en megprobaltam" mondattal -, utana pedig a totalis sullyeszto.
Hol van most Mesterhazy? Hol lesz botka? (Ja, tudom, visszamegy Szegedre, es elmondja, hogy o megprobalta, de mindenki szar a baloldalon, csak o a helikopter, es minden marad a regiben: orban ugyse adja oda neki a milliardokat - kap majd valamennyi banatpenzt Szeged, dehat orban fogalmai szerint az annyira videk, es annyira nem szamit az o birodalmaban, hogy csak na., hogy nem is fog veluk tovabb torodni. Ha botka szemelye meg valaha fel fog merulni, akkor o lesz a mor, aki mehet, mert megtette kotelesseget, oszt jonapot.
Gyurcsany a vitaban szamokat, terveket mondott, mig orban - egyenlore a mostani megszokott manirok nelkul - mar 2006-ban mindent meg akart vedeni, foleg a nyugdijakat, bereket, MINDENT - egy epkezlab program nelkul.
Es mindenki Gyurcsanytol fel, mert o meg akarja mozditani az embereket, akik fizikailag mar eltunyultak. Hat ugy nehez lesz. De jon botka, aki a sherwoodi erdobol elindul majd rabolgatni, es azt szetosztja (? tenyleg?) a nep kozott...Hmmmm
bencemacska
@human: ma, 17:47
Két-három évvel korábban kb 2007-ben le kellett volna mondania - ezt már ő is elismeri - és előrehozott választást tartani! Akkor az Orbán kormányt kapja el a világ válság, amibe belebukott volna!
És akkor OV-t úgy elzavarják, hogy vissza se talál! A következő választásnál Gyurcsánynak lett volna 2/3-a!
Csak az a volna ott ne volna!!!
eugen4402
Szeretném, ha Botka mögött felsorakozna az egész demokratikus ellenzék, és nem csak a fotelekben, hanem a szavazófülkékben is, de... Kis korom óta viszolyogtam a "tévedhetetlen" bölcsektől. A konok, ostoba ember nem látja be, hogy tévedett, hogy átverték kegyetlenül, ő csak mondja a magáét, ahelyett, hogy elgondolkozna. Fél millió ember már rájött, hogy Gy. F. eszére szüksége van az országnak. Ha tetszik, ha nem...
simmering73
Off
Belepillantottam ebbe a nézhetetlen förmedvénybe (mokka). Hát ez a Pahman egy ízig vérig alányaló ember lett. Méltó utódja lett obersovszkinak. Felfordul az ember gyomra.
Béla333
@egyvandor: tegnap 22.43
" A kertet szorgalmasan gyomlálni kell hogy nem burjánozzon el."
Pontosan az a gond, hogy a "mi" demokráciánkban a gaz annak a veszélye nélkül nyomja el a nemesebb növényeket, hogy valaha is kigyomlálják. Hogy a te hasonlatodnál maradjunk!
Ezért kell most már azoknak lehetőséget hagyni, akikből lehet hogy gaz lesz, de lehet hogy
nemes növény. Az nem jó, hogy maradjunk a gaznál, mert arról már tudni, hogy mi lesz/lett belőle!

"...GyF-et minden alkalmat megragadsz rá, de sokkal kevesebb érved van ellene mint indulatod. "
Van érv is, csak az érvekről nem szeretnek az ide írogató DK-s fanatikusok vitázni.
Pl. az autópályák felülszámlázását, a Gripen kenőpénzeket, vagy akár a legfrisebben napvilágra került Szumátrai magyar adóforintok befektetését nem lehet megbeszélni, mert az kellemetlen Gyurcsánynak! Ha ezt előhozom, akkor a vitapartner bátran elmenekül, mert védhetetlen - szerintem!
Akkor veled beszélhetünk konkrétumokról?
Béla333
@karma1: 00.04
Hogyne ködösítene Gyurcsány, hiszen a veled való fogadást is azzal nyertem meg, hogy Gyurcsány még a mai napig sem jött elő semmiféle bizonyítékkal azzal kapcsolatban, amit Orbánról mondott?! Hát ez a ködösítés, a púder, a mellébeszélés.
Holott ha őszinte lett volna a bejelentése, akkor a rendőrsége/ügyészségen feljelentést kellett volna tennie, mert nem az ő reszortja, hogy nyomozzon arról, hogy van-e alapja annak, hogy Orbánt zsarolják külföldről! Persze ezzel azt is kockáztatta volna, hogy ha hamis az egész, akkor őt is elkaphatják hamis vád miatt! Ennyit sem mert kockáztatni, ellenben vagy százszor nyilatkozott mindenfelé, hogy miféle fénymásolt papírokat látott és milyen messziről..!!!

Az meg ha neked kielégítő, akkor nézegesd csak a Gyurcsány-Orbán 2006-os TV vitát akár minden nap, az semmit nem jelent a mai helyzetre vonatkoztatva!
karma1
@Béla333: Hogyne jelentene! Azota orban ugy fel a nyilvanossagtol es a megmerettetestol, mint ordog tomjentol!
human
@nyanya001: Hangsúlyoznám, hogy Bajnait én kifejezetten kedveltem. Amit viszont látnod kell, hogy Botkának most az a dolga, hogy arcot adjon az mszp-nek. Eddig maximum annyit lehetett tudni az mszp-ről, hogy baloldali pártként kell róla beszélni. Azt viszont nagyon sokan vitatják, hogy ez látszódott volna a politikájában. Botka kénytelen megszabadulni a múlttól, hogy új irányt adjon az mszp-nek.
Nessy
@human: Ok! Ez most akkor azt jelenti hogy mindent és mindenkit sárba tipor? Rajta kívűl mindenki csak ártott az országnak és az MSZP-nek?
Ez a jótét lélek pár hét alatt teljesen elszállt magától!
Béla333
Egyre szimpatikusabb, amit Botka nyilatkozik!
A sokak szemében szimpatikus Bajnai ugyanúgy kihasította a részét a közösből, mint a többi kleptokrata. Csak erről sem szeretnének sokan tudomást sem venni!:

"A szerverszolgáltatásokat nyújtó Dataplex Kft.-t 2005 nyarán vásárolta meg a Wallis Rt. egyik leányvállalata 2,3 milliárd forintért, majd novemberben rögtön túl is adott rajta, a cég három ciprusi bejegyzésű vállalathoz került. Decemberben aztán újabb tulajdonosváltásra került sor, a Dataplexet a Magyar Telekom vette meg 5,2 milliárd forintos áron.
A közel hárommilliárd forintos hasznot a rejtélyes „ciprusiak” zsebelték be, amely miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés, a Vám- és Pénzügyőrség adócsalás miatt indított vizsgálatot. A nyomozásnak természetesen nem lett eredménye. Bajnai Gordon a „hirtelen értéknövekedést” azzal magyarázta, hogy a cég szakértői egy hónap alatt több nemzetközileg elismert magánvállalkozóval bővítették az ügyfélkört.
A most lezárult vizsgálat rámutat, hogy már 2004-ben olyan politikai manőverek kezdődtek el a háttérben, amelyek a Dataplex állami „kitömését” készítették elő."
alfahir.hu/bajnai_dosszie_ujabb_gyanusitott_a_milliardos_adocsalas_ugyeben-20121220

Én sem kötnék semmiféle szövetséget ilyen hazafiakkal!
emerencia
2010-ben többek között azért vesztettek az mszp-sek mert a baloldali mentalitást gyakorta figyelmen kívül hagyták. (Év eleji és közepi kegyetlen áremelések, a munka nélkül lévők leszólása, stb.) Az igaz, hogy mindebben csak kispályások voltak a mostani illiberális orbánékhoz képest de az tény, hogy nagyon rossz irány volt, elvesztették a 2010-es választást.

Egyre jobban úgy tűnik, hogy a Botka-féle mszp ugyanott folytatja, ahol 2010-ben abbahagyta!

Nem tanultak a múlt hibáiból. Hiába a gyönyörű beszéd, az ígérgetés, mégis nagyon kilóg a lóláb. Ha mindenáron orbán mintára szeretnének bunkó módon erőt felmutatni 2017-2018-ban a többi baloldali párttal való együttműködés helyett, akkor bukta lesz nekik ismét, számunkra pedig elvész az utolsó remény arra, hogy még ebben az életben teljes jogú európai polgárok lehessünk.

A Botka mentalitással nem lesz sem kormány sem rendszerváltás, csak egyre távolodás a fejlett világtól. Sajnálom azokat az értékes mszp-s politikusokat akiknek azzal kell szembesülni, hogy a 2010 előtti bunkóság a Botka-féle mai mszp-ben folytatódik.

Ez nem az ő akkori hibás politikájuk megtagadása, hanem éppen ellenkezőleg, az akkori rossz húzásaik rögeszmés folytatása. Sokan vagyunk akik bal oldalon dobogó fájó szívvel emiatt fogunk elpártolni tőlük.
elnyomott
Én meg azt hittem, Orbáné.
De mindig tanul az ember. Gyurcsányozni eddig is kifizetődő volt.
De azért aki utánoz, sosem lesz az élen, legfeljebb sereghajtó.
Béla333
A hitelesség az, amit szeretne Botka visszaszerezni.
Nem könnyű dolog, amire vállalkozott, az olyan előzmények ismeretében, amin és akikkel az ország az elmúlt 27 évben átment.
Persze a sok ál-demokratának nem tetszik, ha csak meg is említik, hogy talán valamit másképpen kellett volna csinálni, hát még ha tükröt is tartanának eléjük, ha tabula rasa-t csinálnánk, hogy kinek mi a szerepe abban, hogy ide csúsztunk le.
A siránkozás, az összefogás szajkózása helyett Botka legalább tudja az irányt amerre haladni kellene, de a sok haszonleső bűnöző nem biztos, hogy hagyja, hogy végigvigye az egészet.
Lehet, hogy előtte kicsinálják, de az a saját pártjuk halálát is magával hozza!
Remélem egyszer s mindenkorra kiderülnek végre az elmúlt évtizedek disznóságai!
bencemacska
@nyanya001: ma, 12:07
É meg azt értettem ki belőle, hogy Bajnai számára a halott diktátorok közé tartozik!!!
És ezek után elképzeli, hogy Bajnai - akinek ő a lába nyomába sem léphet - egykori párttársai majd önként és dalolva felsorakoznak mögé!?!?!?
bencemacska
@human: ma, 13:05
És szerinted jó az irány?
Ha ő csak az MSZP érdekeit és értékeit akarja képviselni, akkor talán. Ha elvárja, hogy az összes demokratikus párt csatlakozzon - no nem mellé, hanem mögé - akkor esetleg neki is demokratikusnak kellene lenni, de legalább szóba állni velük. 5 hónappal ezelőtt ígérte meg, hogy felhívja az illetékes vezetőket!
Mit várhatunk tőle, ha már most nem tartja be a szavát?!
Béla333
@bencemacska: 15.13
"...Bajnai - akinek ő a lába nyomába sem léphet..."

Miért? Mert Botka még annyit sem lopott a közösből, mint amennyit Bajnai?
bencemacska
@Béla333: ma, 15.26
Bajnai nem politikus, hanem válságmenedzser! Nélküle még lejjebb lennénk. Ezt még OV is elismerte! Most is nagy szükség lenne a tudására!
Vigyázz a rágalmazással, mert Bajnai még minden ilyen perét megnyerte, nálad okosabb emberekkel szemben is!!!

Csak a miheztartás végett javaslom a rágalmazás egy kicsit alább hagyását!
Pálinkás Pál
Sajnos amíg az ellenzék migránspárti marad,addig semmi esélye a váltásra...mert legyünk őszinték...ki szereti ezeket a sáskákat..meg a dúlást ami a nyomukban marad,mégha csak átvonulnak is!!!Én utálom a fityiszt,nem szavazok rájukl,de olyanokra sem,aki a nyakamba zúdítaná a migráns söpredéket!!Ja..és nem vagyok kíváncsi a libsis bociszemű gyerek dumákra..de ha valaki észérvekkel megmagyarázza hogy mi a jó a kontinens eladásában,azt meghallgatom!!
Béla333
@bencemacska: 15.37
Köszönöm jóindulatú fenyegetésedet.
Én a 14.05-ös beírásban idézett (de másutt is többször megjelent) hír alapján mondom amit mondok!
Nézzük mondjuk ezt:

"A Magyarországon bejegyzett, így hazánkban adózó Wallis Zrt., illetve Kóka János és családja szintén itthon adózó vállalkozásai helyett ciprusi offshore cégekhez folyt be 2004 februárjában az állami megrendelésekkel kistafírozott Elender informatikai cég eladásából származó 6,5 millió dollár – tudta meg lapunk az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletének (SEC) dokumentumaiból.
Bajnai Gordon miniszterelnök a Wallis Zrt. vezetőjeként egy 6,5 millió dolláros, hatalmas profittal járó adásvétel teljes pénzforgalmát bonyolította le az adóoptimalizálás elvei szerint, azaz a magyar adóhatóságot megkerülve, ciprusi cégek beiktatásával - derítette ki a Magyar Hírlap. Az üzlet másik nyertese Kóka János és családja volt.
A vételár egyik része a ciprusi Vitonas offshore céghez került, amelynek akkori igazgatóját Bajnai Gordonnak hívták. Ez az adat is kiderül az amerikai tőzsdefelügyelet nyilvántartásából. Bajnai bevonta az üzletbe a szintén általa igazgatott ciprusi Fleminghouse Investmentset is."
gondolatok.blog.hirszerzo.hu/entry/13273
human
@bencemacska: @Nessy: Hogy jó-e az irány? Mihez képest? Nézzük már meg milyen választói anyagból kell dolgozni?
Valóban, a legjobb autó az amelyiknek jól tapad a kereke, jól gyorsul százra és kényelmes. De cseszheted az egészet, ha egész ha 50 km földút vezet a célig. Akkor bizony oda más járgány kell.
human
@human: javítva: Valóban, a legjobb autó az amelyiknek jól tapad a kereke, jól gyorsul százra és kényelmes. De cseszheted az egészet, ha 50 km földút vezet a célig. Akkor bizony oda más járgány kell.
human
@Pálinkás Pál: Az a baj, hogy már rég nem a kontinensről van csak szó. A túlnépesedés és a javak extrémen egyenlőtlen eloszlása világméretű probléma, aminek csak egy tünete az ISIS. Lesz még sok más gondunk, ha nem lépünk időben. Fegyverrel ideig óráig meg lehet állítani embereket a határon, de a problémákat ne fogja egyetlen szöges kerítés megállítani. És itt nem migránsokra gondolok, hanem mikor magyar magyar ellen tesz. Erre már most látjuk az előkészületet.
nyanya001
@Béla333: Mit lopott ?
Írd már ide !
Akik ezzel meggyanúsították, Bajnai perelt és nyert.
Már megint zöldségeket beszélsz !
nyanya001
@human: Abba a bizonyos múltba ő is benne volt vastagon !
Béla333
@nyanya001: 20.30
Nézd vissza a mai beírásomat! A 14.05-ös és a 16.32-es beírásomban beidéztem 2 dokumentumot is, ami válasz a kérdésedre.
Azért jó lenne, ha néha kivennéd a fejed a homok alol!
nyanya001
@Béla333: Az egyik linked nem jön be, a másiknál lassan 10 éve vizsgálódik a NAV,
ne röhögtesd ki magad egy ekkora horderejű - szerinted csalás - ügyben nem sikerült még semmit rábizonyítani.
Béla333
@nyanya001: 20.40
Ha minden alkalommal újra és újra el kell magyarázni, hogy a politikai "elit" mindkét oldalon fedezi egymás disznóságát, akkor soha nem fogod megérteni, hogy miért van az, hogy nálunk csak a közvagyon elpárolgása van, politikusi lopkodás va, de ezért börtönben nem ül közülük egy sem!
Azért mert Bajnai nem kezdett semmiféle vizsgálatot a politikai "elit" korábbi disznóságai ellen, az azért lehetett, mert neki is elmaszatolták a milliárdos lenyúlását. És fordítva is: mivel tudtak Bajnai lopkodásáról, ezzel meg tudták zsarolni, hogy ő se vizsgáljon ki mások lenyúlását.
Kéz-kezet mos! Gondolom ismered?!
Béla333
@nyanya001: 20.49
Bár kevéssé hiszem, hogy átüti nálad az ingerküszöböt, de ha érdekel a politikusi "elit" erkölcse, akkor olvasd el ezt is:

"Egy adóparadicsomban, Cipruson van bejegyezve az a vállalkozás – név szerint a Danilac Investments Ltd. –, amely alig öt héttel az alapítása után Bajnai Gordontól megvásárolta az új miniszterelnök egykori cégét, az ESGÉ-B Kft.-t. A Blikk kiderítette: a ciprusi Danilac tulajdonosai Bajnai Bécsben élő szülei, a rejtélyes vállalkozás kézbesítési megbízottja pedig Bajnai jelenlegi élettársa, Hajdú Mónika. A miniszterelnök korábbi cégét akkor vette át a papírok szerint a ciprusi offshore vállalkozás – és Bajnai anyja is akkor lett a társaság ügyvezetője, amikor a jelenlegi kormányfő még kormánybiztosként 2006-ban politikai pályára lépett.
De mire jó ez az egész manőver? A választ egy névtelenséget kérő politológus adta meg: politikusok gyakran íratják családtagjaikra a cégüket, mert így nem kell feltüntetni azt a nyilvános vagyonbevallásukban""
www.blikk.hu/blikk_aktualis/20090418/adoparadicsomban_mukodik_bajnaiek_cege

Nem muszáj vakként leélni az életünket...
nezelodo
Botka már a bejelentkezésekor gyanús szöveget engedett el, már akkor gyanakodtam, nem a Soros diktálja ezeknek a tennivalót, hanem Orbán, esetleg zsarolja valamivel az a "keresztény" mini. elnök. Tényleg az lenne az első dolga, egy aspiráns miniszterelnök jelöltnek, hogy a papíron vele egy oldalon álló ellenzéket lássa ellenségnek és ne a maffiakormányt? Ez több mint érdekes.
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: "Nem muszáj vakként leélni az életünket... "
Ezt mond el a Vakok Intézetében...
Te tényleg fóbiás vagy...:)))
Pálinkafőző Rézüst
@nezelodo: és a párttársai asszisztálnak neki ehhez, gőzerővel. Nem akarnak ezek (mszp) nyerni, eszük ágában sincs...
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.04
Most nem is Gyurcsányról írtam, már az is gond neked, ha Bajnairól idézek be néhány cikket?
Lehet hogy fóbiám van valóban! Az a fóbiám, hogy nem muszáj hülyén leélni az életünket, lehet látni is, nem csak nézni!
Ez rád nem vonatkozik...
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: "...láss át a csábító mosolyokon.." (Illés) Jelesül a Sifi mosolyán... :)
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.12
Gondolkodni nem tudok/fogok helyetted!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: naja, bőven elég magadra gondolni, az már télleg sok lenne Neked! Ne vállald túl magad! :))
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.17
Most hiába próbálsz humoros lenni! Te is olyan vagy a jelek szerint, mint az általad szidott Fideszesek: az orrod előtt lopják szét az országot, de te ezt észre sem veszed!
karma1
@Béla333: Belus, rakd mar el a fobiadat a Wallis-szal meg Bajnaival kapcsolatban, mert a Wallis botranyban a birosag teljesen tisztazta a nevet? AMit itt mindenki li-Bajnaizik, az NEM LETEZIK... Tudom, most a "rengeteg" ongyilkos gazdaval fogsz jonni, ami megint nem igaz, mert csak egyvalaki lett ongyilkos, es o sem a penzugyei es a Wallis miatt, hanem parkapcsolati okokbol, de a fidesz egy jot mocskolodhatott es bajnaizhatott...
En lassan mar elvesztem a fonalat a szemelyes gyulolkodesedre az ellenzekkel kapcsolatban...
(botkat nem utalod, Bajnait igen, Gyurcsanyt utalod, Hadhazy tokeletes, mig pl. Bokrossal kapcsolatban sosem mondasz velemenyt - talan azert, mert ugy altalaban utalod azokat, akik az SZDSZ felol jottek?)
Béla333
@karma1: tegnap 23.25
Unalmas már, hogy érvek híján neked/nektek mindenki fóbiás, aki (eddig) Gyurcsányra, (most már a jelek szerint) Bajnaira valami olyat hoz elő, ami neked/nektek a világképedbe nem stimmel!
Egyébként ha jól emlékszem Bajnait a libás ügyekben mentették fel, az általam beidézett Ciprusi ügyekben vizsgálódtak csak.
Személyes gyűlölködés nincs bennem senki irányában, azt ellenben valóban nem bírom, ha megint azok jönnének vissza a hatalomba, ha azokat dícsőítik, akik korábban így-úgy, de részt vettek az ország szétlopásában!
wagabund
arany pofa ez a Botka..kezdem megkedvelni... ügyesen vezeti a kampányt..mindent megtesz, hogy az emeszpével mossa fel a fidesz a padlót...
karma1
@Béla333: Te emlitetted Bajnait es a Wallist, nem en. Ez pedig mar egy lefutott ugy.
Béla333
@karma1: 08.27
De ez nem a libás történet! Legalább a beírásokat olvasd már végig, mielőtt válaszolsz rá!
karma1
@nevemnick: 20.01-re> Azert botka kurvajo tanitvanynak bizonyul, mert amig 25 ev kellett a pohosfenekunek ahhoz, hogy egy apolatlan szoros lazado ifjoncbol potrohoz csungohasu keresztapava valjon, ahhoz nehany honap eleg volt botkanak ezt az utat bejarni.
Mar most kiralyi tobbesben beszel, szakertoi neki vannak, nem az mszp-nek, es o szabja a felteteleket maris, nagyovben leszarva Molnar Gyula partelnokot es ugy egeszben az egesz mszp-t.
A nagy mellenyt valoszinu meg Szegeden oltotte magara, es ezutan ugy gondolja, hogy hatar a csillagos eg.
Hat, szalljon csak magasra, onnan lehet meg nagyobbat pofara esni...
magyarbakancs
MSZP,DK soha nem fog nyerni.
gondoljanak bele milyen dilettáns a kommunikációjuk.
Botka prüszköl Gyurcsányra mikkor ö is megszavazta a megszorításokat.
karma1
@Béla333: 21.09-re: Belam draga, mirol beszelsz? Hol van egy szinten az LMP a DK-val? A DK 4 %-rol feljott 5 %-ra, mig az LMP 4 %-rol 3-ra csokkent.
De tegyuk fel, hogy minden meres rossz, es vegyuk massziv 4 %-ra mindkettot. Hogy mereszel botka 8 % -nyi baloldali szavazot egyszeruen kizarni meg a lehetosegbol is az osszefogasra?
Ha levonod Gyurcsanyt - vond le, ugyis fobiad van a szemelyere - akkor meg mindig maradna legalabb 800 ezer 1 millio szavazo, akiket NEM szolit meg ez a pokhendi alak.
Aki ezt nem fogadja el tenykent, es nem latja, hogy botka orbannak dolgozik , az nem is akarja igazan a valtast.
Van egy olyan erzesem, hogy orban benyujtott egy olyan forgatokonyvet botkanak, amit az nyugodtan vegrehajthat presztizsveszteseg nelkul. Kap 50-70 milliard forint fejlesztest Szeged, es a sikertelen valasztas utan (marmint botkanak lesz sikertelen, ovi marad), botka szepen hazamegy a varosaba, szettarja a karjat, es majd azt mondja, hogy o megprobalta, nem sikerult, viszont ujra minden szegedi megvalasztja, mert botka az arulasaert kapott 70 milliardot, igy minden szep, mszp marad a langyos szarban a Parlamentben, oszt jonapot.
karma1
@Béla333: Az utolso jol olvashato szines tablazatbol vettem a szamokat
kozvelemenykutatok.hu/
Kookas
@Béla333: akik még nem loptak azok kurvaéhesek egy szóval tömni fogják magukat ezerrel!
Béla333
@karma1: 08.59
Csak kiragadtál egy mérést, de én meg tudok mutatni ugyanott másik kettőt, amiben meg egyformán mérik az LMP-t és a DK-t!
De őszintén! Ma még nem mindegy?
karma1
@Béla333: De, tokmindegy... 2018-ban, egy nappal a valasztasok elvesztese utan meg akar le is sz@rhatjuk, annyira mindegy lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.