Szakmunkás-bérminimumért dolgozik a 4000 vízügyes 70 százaléka, holott jelentős részüknek egyetemi diplomája van.

Jelentős bérfejlesztésre van szükség az Országos Vízügyi Főigazgatóság mind a 12 igazgatóságán, különben elmennek a dolgozók, csak idén eddig 114-en mondtak fel a Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakszervezet elnöke szerint.

Tarró Péter erről a Magyar Időknek beszélt (amit a 444 szemlézett), a vízügynél dolgozó 4000 szakember 70 százaléka szakmunkás-bérminiumumot kap, miközben jelentős részüknek egyetemi diplomája van. 

Tarró a lapnak elmondta, 2007 óta minden bérfejlesztésből kimaradt az ágazat, és ugyan korábban elkezdődtek a béremelésről a tárgyalások a Belügyminisztériummal, ezek megrekedtek. A szakszervezeti elnök szerint minimum 15 százalékos azonnal bérfejlesztésre lenne szükség, a következő években pedig további emelések kellenének az ágazatban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez is a nagy nemzeti-disznóság része.
Zeta
15=5
Követelrek mar az országban sokan, néhányan többet, néhányan kevesebbet. Aztan kaptak igéreteket dőgivel , a belügytől, az emmitől, aztán kiderült, hogy az igéretek hazugságok. Senki nem kapta meg az ígért emelést. Vagy egy részlet után szétbontották évekre. Hosszútávon az emelés kisebb lesz , mert nem egyszerre emeli az alapbért, vagy jövőre már nem lesz rá penz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.