Soros György hónapok óta a kormány célkeresztjében áll, Orbánék szerint legfőbb bűne az, hogy migránsáradatot akar Európára szabadítani. A magyar származású milliárdos válaszolt az őt ért sérelmekre.

Soros György reagált Orbánék vádjaira

Fotó: AFP

Soros véleménycikkel reagált a támadásokra, az írást magyarul a hvg.hu közölte először.

A milliárdos azt írja, az EU-t egyszerre kell megmenteni és megújítani. Olyan hatalmak veszik körül, amelyek ellenségesek értékeivel szemben. Megemlíti Putyin Oroszországát, az Erdogan-féle Törökországot, Al-Sziszi Egyiptomát és a Donald Trump által irányított Egyesült Államokat.

Soros szerint az eurózóna már pontosan az ellentéte annak, ami a célja volt, és a 2008-as válság a hitelező államok diktálhatták a feltételeket az adósoknak, akik képtelenek voltak azoknak megfelelni.

A megszorítások erőltetése gyakorlatilag lehetetlenné tette a gyenge országoknak, hogy kinőjék gondjaikat.

Az Európai Uniót radikálisan újjá kell építeni alulról induló kezdeményezésekkel – fogalmaz.

A Brexittel kapcsolatban Soros György úgy véli, pusztító hatással lesz mindkét félre. A folyamat öt évig is elhúzódhat, ez pedig elvonja az EU figyelmét a saját válságáról. Egy csekély esélyt lát arra, hogy a britek meggondolják magukat, és mégis maradnak az unióban.

Soros azt írja, egységes bevándorláspolitika nélkül a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. A magyar kormány ellenállása pedig meglepte.

Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el

- fogalmaz Soros, aki a CEU alapítójaként, az egyetem támogatásával lehetővé tette, hogy megőrizze a tanszabadságát minden befolyással, így a magyar kormánnyal vagy éppen Sorossal szemben is.

Soros azt vallja, rájött, hogy a nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni, hanem ki is kell állni azért, és megtanulta, hogy a demokráciát nem lehet külföldről szállítani.

Csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával

- írja, az európai intézmények energikus válasza a Lengyelországból és Magyarországról érkező kihívásokra pedig reményt adhat arra, hogy Európa még feltámadhat.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szerintem Soros elegánsan reagált ennek a birkahordának a fröcsögéseire.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@JAJMÁR: (19:39) Három ponttal fejeztem be a mondókámat ami azt jelenti felénk, hogy nincs lezárva, bővíthető…Hadakozhatsz a megállapításaim ellen, de azok attól alapigazságok.

Én mindig a törvény és a józan ész oldalán álltam. Neked nehéz lehet a törvények ellen hadakozni, de Te(és a CEU-s magyarázók) ezt még nem értették meg! Nem akarják megérteni!
JAJMÁR
@verőce21: Ha eddig terjed a "józan eszed", igyál inkább valami jófélét, és hátha megérted a "csavart" a saját írásodban :)

A te alapigazságaid a "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű" népi bölcsességen alapulnak.
verőce21
@JAJMÁR: Hu-hu-hú! Kuvik, kuvik! :)
(Így már megértesz?)
mariaberta
Türelmes volt,pedig ennyit nem érdemelnek volt pártfogoltjai. Becstelen banda, csak a hatalom érdekli őket!
kukac50
Nagyon helyesen reagált,már vártam mikor teszi meg,mert a Fideszesek már aljas módon túlzásba vitték a Soros rágalmazását!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.