Soros György hónapok óta a kormány célkeresztjében áll, Orbánék szerint legfőbb bűne az, hogy migránsáradatot akar Európára szabadítani. A magyar származású milliárdos válaszolt az őt ért sérelmekre.

Soros György reagált Orbánék vádjaira

Fotó: AFP

Soros véleménycikkel reagált a támadásokra, az írást magyarul a hvg.hu közölte először.

A milliárdos azt írja, az EU-t egyszerre kell megmenteni és megújítani. Olyan hatalmak veszik körül, amelyek ellenségesek értékeivel szemben. Megemlíti Putyin Oroszországát, az Erdogan-féle Törökországot, Al-Sziszi Egyiptomát és a Donald Trump által irányított Egyesült Államokat.

Soros szerint az eurózóna már pontosan az ellentéte annak, ami a célja volt, és a 2008-as válság a hitelező államok diktálhatták a feltételeket az adósoknak, akik képtelenek voltak azoknak megfelelni.

A megszorítások erőltetése gyakorlatilag lehetetlenné tette a gyenge országoknak, hogy kinőjék gondjaikat.

Az Európai Uniót radikálisan újjá kell építeni alulról induló kezdeményezésekkel – fogalmaz.

A Brexittel kapcsolatban Soros György úgy véli, pusztító hatással lesz mindkét félre. A folyamat öt évig is elhúzódhat, ez pedig elvonja az EU figyelmét a saját válságáról. Egy csekély esélyt lát arra, hogy a britek meggondolják magukat, és mégis maradnak az unióban.

Soros azt írja, egységes bevándorláspolitika nélkül a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. A magyar kormány ellenállása pedig meglepte.

Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el

- fogalmaz Soros, aki a CEU alapítójaként, az egyetem támogatásával lehetővé tette, hogy megőrizze a tanszabadságát minden befolyással, így a magyar kormánnyal vagy éppen Sorossal szemben is.

Soros azt vallja, rájött, hogy a nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni, hanem ki is kell állni azért, és megtanulta, hogy a demokráciát nem lehet külföldről szállítani.

Csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával

- írja, az európai intézmények energikus válasza a Lengyelországból és Magyarországról érkező kihívásokra pedig reményt adhat arra, hogy Európa még feltámadhat.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szerintem Soros elegánsan reagált ennek a birkahordának a fröcsögéseire.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Azt hittem nem reagál a Soros, mert biztosan ismeri a Torgyán által is elsütött közmondást, " A sas nem kapkod legyek után!"
Igaz néha nagyon kellemetlen tud lenni egy egy pimasz légy.
papa.49
Látható a genyó hazugovics minden hazugsága, amit elkövet az országgal szemben. a Sorosnak legfeljebb egy lepkefingnyit jelet a hazugovics!!!
JAJMÁR
Igen, de sajnos a magyar nép egy része könnyen "kapható" személyeskedésre, és nagy örömmel veti rá magát a megjelölt bűnbakra!

Szinte üdítő olvasni Soros György írását, aki ennyi támadás után is képes felülemelkedni, és objektív látásmóddal szemlélni a ma történéseit. Már csak azért is, mert eléggé egyetértek ezzel a látásmóddal.
justhpeter
Szerintem Soros elegánsan reagált ennek a birkahordának a fröcsögéseire.
verőce21
Valószínű, soros ezzel elérte, hogy Orbán világpolitikai tényezővé vált és, hogy egy kis ország hatalmas szellemi képességgel és fantáziával rendelkező vezetője világpolitikai befolyásra tegyen szert.
sokanvagyunk
Egy vacsira azért meghívhatná volt tanítványait - az utolsóra.
eszegfu
@verőce21: Azzal egyetértek, hogy "fantáziával" rendelkezik O.V., de azt Te sem gondolod komolyan, hogy "hatalmas szellemi képességgel... világpolitikai befolyásra" tehet szert?! Nyilván a tulzásokat az ember arra használja, hogy kellően érzékeltesse a különbségeket, de azért igy ez kicsit már sok...
JAJMÁR
@eszegfu: Verőce21 ragacsos giccses! - populistát akartam írni, de már még csak az se!
szaboria1
Soros udvariasan reagált. Vajon a fideszes propaganda meg is értette? Mert még ma is Soros bérencének emlegették a Botkát is vele kapcsolatban.
Aki Én
@eszegfu: 11:05 Én el tudom képzelni, hogy ez a szellemi söpredék komolyan gondolja amit leír. El kell fogadnunk, hogy sok gyengeelméjű ember van, aki nem képes látni a nyilvánvalót, sőt, csodálattal és áhítattal szemléli a megnyomorítóját.
Itt már annyira nyilvánvalóan mennek a dolgok, hogy bátran kijelenthetjük: Aki ezt nem látja, az gyengeelméjű. Még az is elfogadható és érthető, ha valaki érdekből elfogadja ami van.
Na de az, hogy pusztán ostobaságból...
Kovács Béla
Jaj te szegény, szegény Európa, hogy egy amerikai spekulánsnak kell meglátnia először, hogy mi fenyegeti földrészünket.
-Mintha ügyleteivel ő soha nem gyengítette volna Európát.
-Mintha hálózata révén nem pénzelné ő is a XXI. század első, globális méretű migránsbizniszét.
-Mintha az Európa-Oroszország viszályszítással nem a Német-Orosz szövetség közé akarna éket verni, amely különben véget vetne az USA gazdasági, pénzügyi döntő befolyásának a világban.
eszegfu
@Aki Én: 11:44 Nekem meg az a tippem, hogy kedveli, ha másokat bosszanthat a "meredek" elképzeléseivel, megállapitásaival... a tévedés jogát fenntartom!:)
nezelodo
Hatalmas beteg fantázia erőszakossággal párosulva még senkit nem tett jó értelemben világpolitikai tényezővé. Az ilyenek után romok szoktak maradni ha végre béke lesz.
Kovács Béla
@Aki Én: Ezt azért George Soros nem érdemli.
Aki Én
@eszegfu: Ez is benne lehet, de szerintem fogyatékos.
eszegfu
@Aki Én: Szerintem azt gondolja, hogy mi Sorosról csevegünk!:)
elnyomott
Orbántól teljesen függetlenül és egész más miatt nem csípem Sorost.
Sajnos, manapság mindegy, hogy ki mit gondol, (vagy inkább nem gondolkozik) fő, hogy valamelyik oldalon álljon a véleménye. És nehogy véletlenül az ellenséggel kelljen valamiben egyetérteni.
Mert ugye már az egyéni, átgondolt vélemény kihalófélben. :-(
1magyar
Ebben a korban már az agy elmeszesedik és gonosszá válnak az öregek.
cikicakk55
Abban igaza van,hogy Európa már nem az ami volt.A csőd óta mindenki csak a saját gesztenyéjét akarja kikaparni,mert már nem hisz az EU összefogásában. Ettől függetlenül nem hinném,hogy Soros migráns politikája lenne a megoldás Európa megvédésének.Így is a 27 országból kb 22-ben túl sok a szegény ember.5-6 országban meg sokkal több a szegény,mint a gazdag.A gazdag nagyon gazdag, a szegény nagyon szegény.A középosztály egyre vékonyabb réteg,lassan már csak egy csík. Miért lenne az jó Európának,ha a rengeteg integrálódni képtelen muszlim csorda ide jön? Saját országukban sem bírták ki háborúk nélkül.Ott is lázadoztak,nem bírták egymást elviselni,pedig a vallásuk aránylag egyező.Hogy várjuk el,hogy a mi vallásunkat,ami pont az ellenkezője az övékének,majd elfogadják.Ne csináljon úgy,mint ha a csorda magától indult volna el.A válaszából pedig pont ez jön le.
"Soros azt írja, egységes bevándorláspolitika nélkül a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. " Akkor miért segíted őket te gyökér? Nincs épp elég baja az országnak a migránsok nélkül is.Már így is alig van pénz a szegények megsegítésére, az egészségügy javítására.Ha erőszakkal ide betelepítenek szerintük csak " 1200 migránst" (ami szerintem jóval több lesz,mert egy részt kegyetlenül szaporodnak,más rész majd jön a családegyesítés.így minden migránsra nyugodtan 35 főt lehet számítani.Tehát hiába nem akarnak itt maradni,ha a kvóta azt mondja,hogy maradniuk kell,akkor maradniuk kell? Mondjuk fogalmam sincs,hogy fogják megoldani,mert ha csak ki nem közözik őket egy fához,ezek bizony mennek a bőkezű nyugatra.Ők közhasznú munkából nem kérnek,sőt semmilyen munkát nem kérnek.Soros a rengeteg pénzével inkább támogatta volna ott őket ahol eddig laktak,vagy Európát támogatná,hogy talpra álljon. Arra költse a milliárdjait,hogy a Török,, a Magyar,nép megszabadulhasson a diktátoruktól.Addig ameddig a migránsokat támogatja,Orbánt imádni fogja a nép,mert azt hiszik Ő véd meg bennünket a gibbonoktól.
CsipkeRózsa
@sokanvagyunk: Kinek lenne az utolsó vacsorája?
sokanvagyunk
@CsipkeRózsa: Az Írás szerint a tanítványok azt is megúszták. :)
wagabund
csodálom Soros bátorságát..a jutubon némi adalék található Soros fiatal korából, amikor segített a hatalomnak a zsidóvagyonok elkobzásában...mint keresztény végrehajtó...így menekült meg...

azt állítja, ha nem ő tette volna, amit tett, akkor más tette volna, és ő nem élne..
nevemnick
@sokanvagyunk: orr-bán már nem tanítvány. Ő Kárpát medence géniusza, úgyhogy kijár neki az utolsó vacsora a szó s(z)oros(z) értelmében.

:D
Rockxy
Soros túl sokat beszél.
A sok szövegbe nagyon könnyű belekötni, félremagyarázni.
A politikában ez minden oldalon szokás (kötelező?).
Különben meg mi baja lett az öregnek, hogy válaszol a vádakra?
Csak nem tért meg?
bencemacska
@verőce21: ma, 10:43
De mire az általad méltányolt, annyi idős lesz , mint SOROS most, jó néhány gumiszoba falán veri szét a fejét, nem lesznek ilyen értelmes gondolatai.
Másik Sorosnak a gyerekei folytatják apjuk tevékenységét, a tudomány és a tudósok támogatását! Nem állnak a lábadra, nem alapítanak egyházat, és... még van három.
bencemacska
@eszegfu: ma, 12:16
Egyetértünk. Szerintem neki lételeme a harc, a viszály szítása. Ő elpusztulna békében!
verőce21
Orbán olyan amilyen, de Bodka remekelt ma Brüsszelben! :)
(Azt mondták neki, lehetősége a csillagos ég + egy fényév)
verőce21
A témához pedig: Orbán Viktor helyesen döntött a migránskérdésben, és be kell látni a történések őt igazolták.
A maroknyi ellenzéknek pedig javaslom megfontolni az alábbiakat,
1. Ameddig gátlás nélkül "agymosottnak" nevezitek az Orbánra szavazó 2-2,5 millió embert, amíg így álltok hozzájuk, mindig veszíteni fogtok!
2. Ameddig mindig másokban keresitek a hibát, és mindig a másik, lop, csal, hazudik, korrupt, addig mindig veszíteni fogtok!
3. Ameddig nem néztek szembe a saját múltatokkal, ameddig ott ülnek köztetek a 2002-2010 közötti országrombolásért felelős egyének, addig mindig veszíteni fogtok!
4. Ameddig egy gyarapodó országban a rózsadombi Juhász és egyéb gátlástalan, de kisstílű pitiáner tolvajok vádolnak másokat korrupcióval a ti nevetekben, addig mindig veszíteni fogtok!
5. Ameddig gátlástalan ávós ivadékok és egyéb hasonszőrű hiteltelen alakok háta mögé bújva próbáltok mocskolódni, addig mindig veszíteni fogtok.
6. Ameddig azt látja az átlag magyar, hogy állandóan külföldre rohangáltok följelentgetni az országot, addig mindig veszíteni fogtok...
qxy
De azért ugye Orbán is veszíteni fog?
szep napot
Miert vedik az emberek Sorost. Az ilyen penzehes gazemberek ideztek elo 2008-ban a valsagot.
www.youtube.com/watch?v=feGXIK--OdM
karma1
@Kovács Béla: Szi, te vagy a kem Kovacs Bela? Jo nevvalasztas! Milyen nemet- orosz tengelyrol brekegsz? Orvos latott? Mar az is eleg, ha a gyogyszereszedet felkeresed... Szerinted Merkel lobbizik az EU-nal Oroszorszagert? Es ebbe piszkitott volna bele Soros?
En ugy tudom, hogy az Unio reszerol embargo van ervenyben Oroszorszaggal szemben, amit egyedul orban szeg meg, de azt rendszeresen es nagyon.
karma1
@Rockxy: Mirol beszelsz? 3 eve ekezi orban Sorost, es Soros csak MOST valaszol - illetve emliti - orbannak a sajat velemenyet...
Meg a CEU-torveny kirobbanasakor sem lepett azonnal...
itt nem Soros a kakukktojas...
JAJMÁR
1. A migránskérdés nincs megoldva, ahhoz közös döntés kell, amit Mo.-nak is be kell tartania. Különben valóban szétszakad Európa! A kerítés nem állította meg az európai migrációt. Mo.-ra ugyan nem jönnek, de ide nem is akartak...
2. Amíg csont nélkül nyelnek le átlátszó, indokoltan hamis állításokat emberek, nehéz őket "okos patkányoknak" nevezni. Talán a tetején lehetnek olyanok is ...
akik lipsinek, zsidónak, ávós ivadéknak... stb. gúnyolják a gondolkodó többséget!
3. Amíg a regnáló hatalom dugdossa az ügynökaktákat, és nem néz szembe a múltjával, az ország népe sem tud...
4. Ahol a milliárdokat közvagyonból gyűjtők vádolnak szegény, tisztességes embereket, vagy kiflitolvajokat, ott korrupció van, mert korrupció van.
5. Ahol az igazságszolgáltatás részrehajló, ávós időket idéz...
6. Az a legnagyobb nyomor, ahol a saját népét a sajátja nyomja le, és jobb barát az idegen, mint a testvér.
Hogy meddig marad ez így, nem tudom, de egyre inkább sejtem, hogy jó vége nem lehet! Örülni pedig ennek én nem tudok.
verőce21
@JAJMÁR: (09:19) Te nem cáfoltál egyetlenegy "ajánlásomat" sem, csak írtál valamiféle kisdodósok 6 pontját! :)
Sámannus
Orbán azért rágott be Sorosra, mert 2010-ben amikor a kamu csőddel szórakoztatták egymást a haverokkal, Soros is beállt melléjük, és kiszipkázta a zsozsót a sortolásokkal. Vele elég nehéz a csődös átverést játszani.
Bosszantotta is a Kuszaszeműt, hogy bele köptek a tányérjába. Mi azokat a sunyi húzásokat nem is látjuk amit itt művelnek.
Egy dörzsölt szakértőnek gyerekjáték leszerelni az úttörők próbálkozását.
Szerintem ezek a dedós játékok nem jönnek be a szarcsimbóknak, ezért vannak kiakadva ellene.
Az öreget meg csak szórakoztatja az ütődöttek nagyzolása.
JAJMÁR
@verőce21: Nem is a cáfolat volt a szándékom, hiszen a tévedésed csupán annyi, hogy nem látod jól, hol tömörülnek az általad felsorolt cselekmények.
Gondoltam megírom! Ha kevesled a 6 pontot, bár te magad összegezted így, én ki tudom bővíteni.
Szóval kezdhetsz csomagolni, ha érted...
qxy
Itt is látszik milyen szar ember Orbán. Ki is pénzelte amikor a szárnyait bontogatta ez a varjúúúú???
verőce21
@JAJMÁR: (19:39) Három ponttal fejeztem be a mondókámat ami azt jelenti felénk, hogy nincs lezárva, bővíthető…Hadakozhatsz a megállapításaim ellen, de azok attól alapigazságok.

Én mindig a törvény és a józan ész oldalán álltam. Neked nehéz lehet a törvények ellen hadakozni, de Te(és a CEU-s magyarázók) ezt még nem értették meg! Nem akarják megérteni!
JAJMÁR
@verőce21: Ha eddig terjed a "józan eszed", igyál inkább valami jófélét, és hátha megérted a "csavart" a saját írásodban :)

A te alapigazságaid a "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű" népi bölcsességen alapulnak.
verőce21
@JAJMÁR: Hu-hu-hú! Kuvik, kuvik! :)
(Így már megértesz?)
mariaberta
Türelmes volt,pedig ennyit nem érdemelnek volt pártfogoltjai. Becstelen banda, csak a hatalom érdekli őket!
kukac50
Nagyon helyesen reagált,már vártam mikor teszi meg,mert a Fideszesek már aljas módon túlzásba vitték a Soros rágalmazását!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.