Klára 33 évesen sikeresen megszerezte az angol felsőfok mellé a második, német nyelvű középfokú nyelvvizsgát is, amihez az "érzelmi motivációt" Orbán Viktor biztosította számára. Legalábbis ezt állítja.

A Németországban élő nő leszögezi, esze ágában sincs tudását és munkatapasztalatát egy olyan rendszerben kamatoztatni, amit Orbán épített fel és működtet.

Adóforintjaim, nyugdíjpénztári, egészségpénztári befizetéseim, vagy mindennapi kenyerem megvásárlásával befizetett áfa egyike sem szolgálhatja az ön gazdagodását, hiszen a minden képzeletet felülmúló vagyonfelhalmozása mellett a három legfontosabb és legalapveztőbb területet, az oktatást és az egészségügyet és a szociális szférát építi le

- írja Klára Facebook-posztjában, aki bízik abban, hogy adóeuróit egy olyan ország fordíthatja hasznára, amelyik "tevékenyen áll ki az egységes Európa, a szociális és emberi értékek és különbözőségek mellett."

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Viktorka !! Fizesd ki azt a nyugdijamat,
amit Ausztriában kapok, + a szociális hálót !!
Aztán beszélhetünk hazatelepedésröl...
Addig cumi !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Viktorka !! Fizesd ki azt a nyugdijamat,
amit Ausztriában kapok, + a szociális hálót !!
Aztán beszélhetünk hazatelepedésröl...
Addig cumi !!!
vonotok
Látod " kis g...i" , ide juttattátok ezt a nemzedéket.
Csizmás Kond
...szerintem nem is hívta senki ...és az fáj...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/haza.jpg
Aztán rájön az ember, hogy már nincs hová hazamenni. Ha akarna, akkor sem. Egészen egyszerűen azoknak, akik elmentek, nem volt más választásuk. Tényszerűen arról van szó, hogy itt nincs jövő. Nem maradt. Széthordta a NER. De ahogy múlik az idő, úgy lazulnak a kötelékek. Sokan már kivitték a családot, mások ott alapítanak családot, ott születnek gyermekeik. Nem olyan erős a kötődés, mint ahogy azt nagyon romantikusan, a hazaszeretet táblácskát szorongatva sokan elvárják. Az embernek ott van a hazája, ahol az otthona van. Otthona ott van, ahol a családja, a szerettei. Ahol befogadják, ahol emberhez méltó módon élhet, ahol szabadnak érezheti magát. Ahol van jövője. Magyarország – önmagában ez csak egy szó. Tartalommal mi töltjük meg. Vagy mi üresítjük ki. Rajtunk múlik, hogy mi itthon érezhetjük­ e magunkat és rajtunk is múlik, hogy nekik lesz­ e hová hazajönniük. Rajtunk múlik. Mindannyiunkon. Senki máson
quadrocopter
@Csizmás Kond: Aki hazajött és vállalkozó, az is mezszopta, Varga sem véletlenül vizsgálódik ebben a tárgyban! A hülyék odaát vannak!
Eladott Ország
@nyanya001: A csúti cigány mondja: ÚJ NÉP KELL! A jelenlegivel sok baj van. Tűnjön el mindenki, aki költséget jelent az államnak! Jellemző erre a degeneráltra, agyamentre.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Te kondás..jól fizet a narancsbagázs hogy itt tolod a hülyeséget állandóan??nem mintha bárkit is érdekelne,de jókat lehet röhögni rajta!
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...és aki hazajött és nemvállalkozó ?
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...egészségedre váljon...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: "és aki hazajött és nemvállalkozó?" Annak harangoztak.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ..miért csak annak, a többi süket ?
Jozefina
@volvós: Egy nyugdíjas ismerősöm pár éve (talán 5-6) ment ki Németországba. Nyugdíjasként munkára jelentkezett és nem szociális segélyre. Pár évig dolgozott is, de végül megszűnt a munkaviszonya. És a lényeg, a Német Állam kiegészíti a magyar nyugdiját az ottani biztonságos megélhetési minimumra, ami az ő esetében ezer Euro felett van és ehhez jön még a tetemes magyar nyugdij ami 250-300 Euró között van. (mikor mennyi a foront értéke) Nem élhet lukszus körülmények között, mert ebből fizetnie kell a lakásbérletet, a nem kevés egészségbiztosítását plusz más rezsiket, de sokkal nyugodtabb, biztonságosabb körülmények között van. És mint szociális segélyben részesülő még számos kedvezményben részesül. Hát ennyit a hazatelepülésről!!! Magyarországot nagyon szereti egyébként és reméli, hogy az itthoniak sorsa jobbra fordul, ha van erejük kivárni!!!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Hányan vannak, akik hazajöttek és nem vállakozók, csak nem az a pontosan 11 fő meg az a kb. 100 fő, akik oökiratok kiegészítéséért jött - ideiglenesen!b - haza?
Csizmás Kond
@quadrocopter: nem tudom nem számoltam...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: A többiek nem jönnek, de nem azért mert nagyothallanak.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Aki akar az jön, mert csak azok maradnak akiknek sem itt sem ott nincs semmijük...és a félreértést elkerülendő nem anyagiakra gondoltam.
volvós
Nincs csúnyább dolog a Földön, ha egy román szöröstalpu csira troll
hozzászól az ilyen cikkekhez, amikor még SOHA nem jutott el
Hegyeshalomig ...és átnézett !!!
desiro
@Csizmás Kond: téged se hívott senki húzz 3.14csába.
qxy
Tudjátok már biztos hogy kint élek én is. Két év múlva én is nyugdíjba megyek. Haza megyek e? Nem tudom. Itt is szeretek lenni meg otthon is.itt is szeretnek meg otthon is.De otthon tudom csak egy van épp ezért Mindenütt jó,de??? Sajnos Magyarországon ezt a mondatot nem lehet befejezni.Épp a szomszéd kérdezte húsvétkor mert otthon voltam.
.- Ugye jó itthon lenni?
.- Egy jót mondj amiért érdemes haza jönni.
.- Hát, hát, hát, most nem jut eszembe de biztos van.
,. Na látod. Én is azt mondom. .- Biztos van,csak nekem sem jut eszembe 2001 óta.
qxy
jaj, ezt el kell mesélnem. Kérdezte otthon a közös képviselő.- és mior jöttök haza? Mondom neki,- Nem igazán akarok haza jönni. Erre két nap múlva telefonál hogy menjek haza mert el kell menni a gáz, a fűtés meg víz művekhez hogy a nevére irassam a lakásom kiadásait. Mondom neki, hogy ezt nem értem miért kellene hogy te fizesd? .- Mert hogy ha nem jöttök haza akkor úgy gondolta övé lesz a lakásom.Mert azt mondtam hogy nem megyek haza. Nem akadtam ki ám egy kicsit sem és nem kurváztam le ám á csak egy kicsit.
justhpeter
Aki a minimális egzisztenciát megteremtette odakint nem fog hazajönni. Igaza van.
qxy
Mi is csak egyszer megyünk haza évente. Kint van a család, az unoka ovis, Itt nem kell félnem mint anno otthon . Vitáztam a pártunk és kormányunk nagy fejeseivel és azt mondták. Ugye a maga kislánya ide jár az oviba? .- Igen. .- Na mit szólna ha holnap kapna egy értesítőt hogy nincs hely és kitesszük? Tudjuk hogy igaza van de mi meg tehetjük. Na ezt fel is vettem és a bíróságon elő adtam hogy nesztek mocskok. Hogy utána mennyi adót kellett fizetnem?? 80 % ot. Igen. 100 ezerből, 20 maradt nekem.Kibasznak az emberrel ha akarnak . Itt nem .
Yoda69
En kivancsisagbol beregisztraltam a gyerehaza weboldalon. Se munkat nem tudnak ajanlani, de meg csak egy jo szot vagy tamogato uzenetet se kuldenek. Nagy humbuk az egesz.
Desischado
@Eladott Ország: Erre nincs mit írni, tökéletesen igazad van. Hazája ott van az embernek, ahol élni is tud. Itt már rég nem lehet, hála orbánéknak, hogy szakadnának meg, amiért pöcegödröt csinálnak a hazánkból!
Igaza van a hölgynek is. Minek jönne haza? Nyomorogni? Ott emberi módon élhet, itt meg csak vegetálna.
Eladott Ország
Magyarország egy egyre inkább elszigetelt, egyre súlyosabb gondokkal küzdő, a fiatalokat, a kiművelt emberfőket elüldöző, az alapvető emberi értékeket semmibe vevő, az elesetteket árokba rúgó banánköztársasággá züllött.
karma1
@durbincs: Mondd, le tudnad irni erthetoen is, amit ideboffentettel? Csak kerdezem, de igazabol nem erdekel.
Az viszont igen, hogy mibol olvastad ki azt, te nagyon sotet, hogy az illeto holgy mosogat?
De tudod mit? Mosogasson! Es meg mosogatasbol is meg tud elni sokkal tisztessegesebben, int Magyarorszagon egy mentos, peldaul.
Szoval?
Vagy csak csereld le a forditoprogramodat, mert te is ugy nezel ki, hogy Romaniabol szovegelsz, nem vagy magyar szuletesu, anyanyelvu...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/rep.jpeg
Nyugodtan hátra lehet dőlni, mindjárt minden rendben lesz. Ezt már nem csak a milliárdokért
megvásárolt hirdetésekből, a másik milliárdokért fenntartott propaganda ­hadseregtől és a
kizárólag a közpénztévéből tájékozódó hívektől és/vagy hívőktől tudjuk, hanem Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkártól is. Az M1 Ma Reggel című műsorában mesélt erről az államtitkár úr, a hirado.hu le is adta az anyagot „Megindult a munkaerő visszaáramlása Magyarországra” címmel. Ha tudnak olyan magyarról, aki elkezdett visszaáramolni, feltétlenül értesítsenek róla minket.
karma1
@Eladott Ország: En jovore kb. 6 hetre "visszaaramlok, de nem dolgozni - minthogy lennenek bizonyos fizikai akadalyai is ennek. (Pl. papirmunka...:o))))
Elegge kiterjedt ismeretsegi koromben SENKI nem gondolkodik azon, hogy visszamenjen Magyarorszagra, mert egy hetig sem birna mar az otthoni stilusban dolgozni.
Van viszont olyan, akinek muszaj volt visszamennie Ausztraliabol, mert az Auziban elo lanya baromsagokkal traktalta a nyugdijaskort eppen elero szuleit. Egy evig maradhattak ott - mig az Immigration Service dolgozott az ugyukon - de aztan muszaj volt hazamenniuk. A mai napig ezen sirdogalnak, dehat ami nem megy, azt nem lehet eroltetni.
Ördögvadász
@karma1: hány bírkát lehet rád bízni, gyüttment? Meg volt már a fejés?
nezelodo
@durbincs: Az a baj kolléga, hogy több diplomával és nyelvtudással is inkább elmennek mosogatni, a jobb élet reményében, igaz, hogy ha ott kinéznek a lakásuk ablakán, nem a kék halál vigyorog a szemükbe, (Állítsuk meg Brüsszelt, meg Magyarország jobban teljesít), és kevesebb félvak osztrák nyugdíjassal találkoznak este a dűlőutakon, és egzotikus mérget sem veszel be, hogy békén hagyjanak.
Eladott Ország
@Ördögvadász: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/bari.jpg
Egy darab ilyen kormányhívő van, a többiek sokkal okosabbak. Örömmel elfogadnám a kínálkozó megfejtést: egy darab ilyen kormányhívő van, a többiek sokkal okosabbak. Pedig nem, nem egy ilyen van és nem okosabbak. Sőt, meggyőződésem, hogy a Fidesz nagyon is tudatosan célozta meg a tanulatlan, alapvetően sem túlságosan intelligens réteget, mert ők bármit elhisznek és őket lehet fanatizálni. Gyakorlatilag a végtelenségig.
Eladott Ország
@durbincs: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/bari.jpg
Egy darab ilyen kormányhívő van, a többiek sokkal okosabbak. Örömmel elfogadnám a kínálkozó megfejtést: egy darab ilyen kormányhívő van, a többiek sokkal okosabbak. Pedig nem, nem egy ilyen van és nem okosabbak. Sőt, meggyőződésem, hogy a Fidesz nagyon is tudatosan célozta meg a tanulatlan, alapvetően sem túlságosan intelligens réteget, mert ők bármit elhisznek és őket lehet fanatizálni. Gyakorlatilag a végtelenségig.
nezelodo
@durbincs: "Meggyőző és értelmes", a lényeget kikerülő válaszod. Ettől még a valóság az maradt.
nezelodo
@durbincs: Jól van, felmondtad, a Lázár "mindenki annyit ér amennyije van" szövegét. Megértem, hogy van akinek ez tetszik. Hazát lehet szeretni, de a haza nem szeret engem, pl ha hetvenöt leszek, és megbetegszek a polgári irányelvek szerint sorsomra hagynak hiába szeretem a hazát belehalok. Pedig hosszú életem során tettem mások, így azok tarisznyájába is, akik érdemtelenek rá. Ráadásul a politikacsinálók azonosítják magukat a hazával, hát lehet szeretni őket?
Totem
@Eladott Ország: Pontosan. A manipulálható emberek kellenek nekik.
kukac50
Keresztlányom Franciaországba él és dolgozik 7 év alatt 1 új mercit tudtak vásárolni dolgoznak és van egy első osztályos kisfiúk bérelt lakásba laknak gyereket nevelnek dolgoznak mert van értelme .Magyarországon hány évig kell dolgozni ahhoz,hogy egy új autót megvegyünk készpénzért.?,
kokopelli
@karma1: ...a haverom (negyven éve az) kérdezte,hogy van-e valahol a német ismerőseim
közelében állás,akár mosogatás! Szomorúan kellett mondanom,hogy a legkissebb
német "Gastwirtschaft"-ban sincs már sok-sok éve mosogatás,mert mosogatógépeik
vannak! A töröknek,vagy a görögnek,akár az olasznak a megannyi rokona, is szeret-
ne egy kis zsebpénzt keresni!.. "illen eccerű" a leányzó fekvése! :=)
kokopelli
@nezelodo:
...ha folytassuk az eszmei díszlépést!! ...akkor mit tesz a haza azokért,akiket leszólnak
a nagy "hazaffyak"?.Biztosít nekik a haza,a szüleik és nagyszüleik adóforintjáért és
munkájáért ill..(.-ból) egy élhető "hazát"???...ha nem akkor mi a lehetőség?
Nem akartam kérdezni,hogy a politikusok és állandó jellegű tettestársaik ellopott pénzé-
ből lehetne talán egy kicsit javítani az állapoton?...csak úgy.nem várva a válaszra! :=)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.