Szerződést bontott a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. Nógrádi Györggyel, a kormányzat egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértőjével.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a külügyminisztérium felügyelete alatt működő társaságnak 2015 szeptembere óta havonta félmillió forintért adott tanácsot a szakember, ám úgy tűnik, már nincs szükség a tudására. A kereskedőház május elsején bontotta fel vele az eredetileg határozatlan időre szóló megállapodást.

Az időzítés azért érdekes, mert alig egy héttel korábban – április végén – egy dombóvári fórumon Nógrádi a megszokottnál is megdöbbentőbb állítást tett. Közölte:

„Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb rangú vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet.”

Nem mindennapi kijelentését azonban a kormány és az Egyesült Államok nagykövetsége is azonnal tagadta. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta, bár folyamatosak a Magyarországgal szembeni külföldi befolyásolási kísérletek, az, amit Nógrádi állít, nem történt meg. Az RTL Klub kérdésére pedig az amerikai nagykövetség azt közölte, hogy Nógrádi állításai „színtiszta fikciók”.

A kormányközeli biztonságpolitikai szakértő nem először hozta magát kínos helyzetbe. Korábban az Indexnek adott interjúja miatt vált hiteltelenné. A portál utánajárt Nógrádi önéletrajzának, amelyből többek között az derült ki, hogy a szakértő egy nem létező egyetem rektorhelyettesi posztját is betöltötte.

Habár az MNKH Zrt. azt nem árulta el, hogy miért mondták fel a szerződést Nógrádival, a lap megtudta, nem ő az egyetlen, akivel felbontották a megállapodást. Nem dolgozik már a kereskedőháznak Lengyel Zoltán volt fideszes képviselő sem, igaz, vele már korábban – tavaly év elején – szakított a társaság. Az egykori országgyűlési képviselővel 2015 januárjában kötött tanácsadói szerződést a külügyi tárca cége, amiért havonta 800 ezer forintot kapott a volt politikus. Lengyel akkor vált ismertté, amikor 2009-ben jogerősen nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. A politikust rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszakban, könnyű testi sértésben és becsületsértésben találták bűnösnek. A képviselőt rendőrök akarták igazoltatni Budapesten, de nem voltak nála iratok, és nem működött együtt, ezért elő akarták állítani a kapitányságra. Dulakodás kezdődött, miközben a politikus és az egyik rendőr is megsérült. Nem mellékes, hogy Matolcsy György jegybankelnök rokona, Matolcsy Mátyás két és fél éven át adott tanácsot az MNKH Zrt.-nek, negyedévente közel egymillió forint fizetésért. Az ő szerződése határozott időre szólt, amit nem hosszabbítottak meg lejárta után.

(A címoldali kép forrása: Nógrádi György/Facebook)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Magozott meggykonzervekben és vákuumozott csemegekukoricában áll
az a nem kevés milliárd állami közpénz, amit sikerült egy önjelölten tehetséges teremfocista
gondjaira bízni. Ez a sokadik ránézésre is mellbevágó, már­ már szürreális tényállás a Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház negyedéves késéssel közzétett, 2015-­ös beszámolójából derül ki, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy egyetlen év alatt ez a stratégiai fontosságú intézmény 6 milliárd (=6000 millió) forint veszteséget halmozott fel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Ezt a szakértelmet már ők sem bírták!
picike1
nem is érdemelte azt a sok pénzt mellé beszélt de folyton na meg az 1,2 és 3 -om, meg a 4. !
Edmond Dantes
Előre rohant,ezt a szöveget majd a választás előtt egy hónappal kellett volna elmondania.Első akart lenni,most majd kénytelenek lesznek kitalálni egy másik hülyeséget egy másik hülyével.Van választék.Javaslom nekik Gajdics Ottót.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
Hogy összességében mi kell ahhoz, hogy ezt a nagyon nemzeti kereskedőházat leginkább egy adófizetői milliárdokat pazarló kifizetőhelyként emlegethessük, ahol mások mellett Nógrádi Györgyöt is az alkalmazottak között tartják számon. Nógrádi György magát biztonságpolitikai szakértőnek nevező, önmagáról nem ritkán hazugságokat terjesztő migránsügyi megmondót és közmédiában haknizó tanár úr kamuprofesszort havi 500 ezer forinttal díjazza a kereskedőház. Hemzseg a holdudvarok a bűnöző­gyanús személyektől, akiknek a haja szála nem görbül, miközben a keményen hülyének nézett kisember azért fizeti az adót nektek, hogy a rokonok, szekértolók legyen miből mulatozzanak. Plebejus kormányzás, mi g*cik?
CsipkeRózsa
Jó volna tudni, hogy a kormány és a minisztériumok szervezeteiben (is) hány fölösleges embert alkalmaznak nagy pénzekért.
Többek között a kereskedőházak emiatt is veszteségesek, mi pedig ezt elfogadjuk.

Nógrádi milyen témában kell, hogy tanácsokat adjon egy kereskedő háznál? Nem hiszem, hogy előző életében kereskedelmi szakember lett volna.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Magozott meggykonzervekben és vákuumozott csemegekukoricában áll
az a nem kevés milliárd állami közpénz, amit sikerült egy önjelölten tehetséges teremfocista
gondjaira bízni. Ez a sokadik ránézésre is mellbevágó, már­ már szürreális tényállás a Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház negyedéves késéssel közzétett, 2015-­ös beszámolójából derül ki, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy egyetlen év alatt ez a stratégiai fontosságú intézmény 6 milliárd (=6000 millió) forint veszteséget halmozott fel.
quadrocopter
és mi lesz belőle , elmegyógyász - és menekültügyi szakreferens? Havi félmillióért herevere, csak néhány ótvaros baromséáot kell kinyögni és potyog a zsé!
Amúgy a mai napig nem tisztázta végzettségeit, a saját állításán kívül nincs egyéb hiteles adat erre nézve! Nem rokona Tömjén "doktornak"?
Zeta
@Eladott Ország: tartott ő előadást , szója kongresszuson a kereskedő haz nevében. Az lenyegtelen , hogy nem volt értelme!
Eladott Ország
@Zeta: Vannak például a különböző egzotikus országokban – hacsak nem üdülési célból – fenntartott MNKH ­képviseletek, amelyek több pénzbe kerülnek, mint amennyi az éves export az illető országba (pl. Botswana). De van olyan is, hogy úgy mennek el százmilliók és milliárdok ezekre az irodákra, hogy közben egyetlen üzletet sem sikerül összehozni a kereskedőház közreműködésével (pl. Törökország). Továbbá a keleti nyitás legfontosabb célországainak egyáltalán nem mindegyikében növekszik a magyar export, de legalább brutálisan csökken, bármennyire is toporzékol és állítja az ellenkezőjét a teremfocista.
Hogy összességében mi kell ahhoz, hogy ezt a nagyon nemzeti kereskedőházat leginkább egy adófizetői milliárdokat pazarló kifizetőhelyként emlegethessük, ahol mások mellett Nógrádi Györgyöt a kamuprofesszort is az alkalmazottak között tartják számon.
A „kotonba” öltözött, mindenhez is értő futsalos külgazdasági és külügyminiszter a Tu­Plast Tubusgyártó Kft. új üzemcsarnokának avatásán Debrecenben.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/08/szijj-1024x682.jpeg
Eladott Ország
@Edmond Dantes: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/02/gajdics.jpg
kolozsvaros.com/2017/02/10/most-akkor-en-ulok-forditva-a-doglott-dakota-lovon-vagy-mi-van/
Most akkor én ülök fordítva a döglött dakota lovon, vagy mi van?
Ma lesz az a nagyon nagy nap, amikor az Orbán Viktor nevű ember olyannyira értékelni fogja az országot, hogy le kell zárni hozzá a környéket, de még a tömegközlekedést is megváltoztatják arra az időre, nehogy a villamos csilingelése megzavarja Európa jövendő urát a felolvasásban. Szinte tök mindegy, hogy mit fog handabandázni – bár nyilván napokig fogjuk majd boncolgatni az elhangzó mondatokat, a lényegen mit sem változtat a jelenlegi álláspont. A világon nincs annyi dakota vicc, szóvirág, álkínai álbölcsesség, amivel el lehetne fedni a felolvasó hetvenkét pálfordulását, szélkakas módjára kivitelezett irányváltásait és mindennek a szembeköpését, amit eddig képviselt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.