Év eleje óta stagnál a szocialisták támogatottsága, a pártot idén egyszer sem támogatták többen a teljes felnőtt népesség 8 százalékánál – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült közvélemény-kutatásából. A felmérés arra is rámutat, hogy a kormánypártokkal májusban is többen szimpatizáltak, mint a többi párttal együttvéve.

Botka népszerűsége nem lendített az MSZP-n

(Fotó: Kovács Attila/MTI)

Májusban a teljes felnőtt népesség 29 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t, a kormánypártokkal így ezúttal is többen szimpatizáltak, mint a többi párttal együttvéve. A Jobbik szimpatizánsi tábora 10 százalékos, míg az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki.

A kisebb pártok közül a DK és az LMP 3-3 százalékon áll, míg az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt, valamint a Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum Mozgalom tábora egyaránt 1 százalékos.

Érdemes kiemelni, hogy 2017 januárja óta – amikor az MSZP elnöksége egyhangúlag támogatta Botka László miniszterelnök-jelöltségét – a szocialisták támogatottsága stagnál. Botka László személye tehát nem segített az MSZP-n, a pártot idén egyszer sem támogatták többen a teljes felnőtt népesség 8 százalékánál.

Ez alapján, míg a kormánypártokkal nagyjából 2,4 millióan szimpatizálnak, a szocialistákkal mindössze 600 ezren, ami jóval elmarad a Botka által korábban megcélzott egymillió új támogatótól.

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP ezúttal is hozná a 2014-es választáson elért eredményt, ezen a bázison a kormánypártok 44 százalékon állnak.

Ezzel szemben a Jobbik a listás szavazatok 21, míg az MSZP a voksok 14 százalékát szerezné meg. A DK és az LMP egyaránt 5-5 százalékon áll, a baloldali szavazótábort viszont a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt tovább osztotta, májusban mindkét párt tábora 3 százalékos volt. A Liberálisok ezen a bázison 2 százalékon, míg az Együtt és a Párbeszéd mindössze 1-1 százalékon állnak. – írja az Inforádió.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Már nem kell sokáig várnunk rá, hogy a Nézőpont Intézet kiderítse, hogy Orbán Jézus reinkarnációja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ez a cikk ugyan a magyar idokben jelent meg, es az aranyai is eleg ketesek, mivel a kiralyi sajtonak keszitette a kiralyi statek intezet, de azt en sem erzem ugy, hogy botka annyira megdobta volna az mszp szimpatizansok szamat... Ha sokaig hangoztatja azt, hogy milyen feltetelei, kovetelesei lesznek, - komolyabb hasznalhato program nelkul - akkor inkabb megoszto lesz a sajat partjan is belul, pedig most erre igazan nincs szukseguk.

Csodalkozom, hogy Molnar Gyula teljesen kiengedte a kezebol a vezetest, meg tevedesbol sem olvasni sehol sem a nevet...
Perwool
Már nem kell sokáig várnunk rá, hogy a Nézőpont Intézet kiderítse, hogy Orbán Jézus reinkarnációja.
Eladott Ország
Tudományosan bizonyította a Nézőpont Intézet: akit sokáig ijesztgetnek, az megijed.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/search-1019904_960_720.jpg
A Nézőpont Intézet alaposan körbekémlelt – mint Matolcsy mester, amikor értesült a remek
hírről: mégsem az ő magánügye, hogy mire költi a mi pénzünket – és azt kellett látnia, hogy
Magyarországon másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség ÉRZÉSE. De tényleg.
Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy
mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. Azt is a Nézőpont kutatta ki szorgos munkával, hogy a honi csatornák közül a legkiegyensúlyozottabb a köztévé és a TV2. Ez nem az elmúlt hat évvel ezelőtti elmúlt nyolc évben volt, hanem most, március közepén. Hehe.
verőce21
M. Gyula szerintem karizmatikusabb személy, mint bármelyik maszop-os jelenleg.
Megszondáztatják most ezt a szegedi (gondolatot), de ők sem gondolják komolyan - meg fog bukni, vagy már bukott is -, de ha nem engednék szóhoz jutni, sokan támadnák őket miatta.

Most szándékosan húzódott hátrébb M.Gyula, de majd helyükre kerülnek a dolgok. Nem is beszélve arról, hogy Ő Fletó egyetlen jóbarátja.
RonaGyuri
@Perwool: oh ez Mráz-nál már régen így van
Zeta
@Eladott Ország: keliegyensúlyozottak mert nem nézi egyiket sem a kutaya sem.
Zeta
Botka programnélkül is csak lufi.
A " nézőpont!"- Mrázzal , azért a pénzért tesz vmit az asztalra.
Yoda69
Ha csak a fele igaz annak amit a nezopont irt, mar az is gyaszos eredmenyeket sejtet a jovo evi valasztasokra.
Ideje lenne vegre a demokratikus partoknak leulni es megallapodni az osszefogas mikentjerol, maskulonben ismet orban fog nyerni 2/3-dal.
Botkanak el kellene fogadnia Gy-t, mintahogy o is elfogadta Botkat M.e. jeloltnek. Kompromisszumok nelkul nincs megallapodas
Eladott Ország
@Zeta: A nézőpont intézet Mráz Ágoston polihisztorral az élen, közpénzzel kitömve, az elvtelen seggnyalást teszi le az asztalra.
papa.49
Nem az eredmény a fontos amit kihoztak, hanem az, hogy KIFIZETI A KUTATÓKAT???
Az eredmény ennek ismeretében már érthető!!!
papa.49
Nem tisztem ócsárolni a Botkát, lehet, hogy polginak jó volt Szegeden, de EZ A KABÁT NAGYON NAGY NEKI!!!
Vele a mszp. jó ha a 2014. eredményt tudja hozni, a hazugovics biztos befutónak látszik már is, pedig még nem is indította el a fütyisz az ,,1000 kis párt,, programját!!!
huKKK
És ki ezért a felelõs? Hát a ... ! Nanáhogyõ.
JAJMÁR
@papa.49: Nagy többségben kedvelem amiket írsz, de szerintem nem a Botka rontja az Mszp esélyeit. Inkább fordítva, az, hogy az Mszp tagja, ront Botka esélyein.
Nem is vagyok meggyőződve róla, hogy az Mszp kormányváltást akar. Legutóbb is az volt a benyomásom, hogy nem akar, csak úgy csinál Most pedig már úgyse csinál. Messze nem használja ki a lehetőségeit.
Lehet, hogy nem érdeke neki az "elszámoltatás"?
Nagyon haragszom rájuk!
huKKK
Engem mennyiért számolnak meg 28%-ra?
Béla333
@JAJMÁR: 20.05
Soha nem is akart elszámoltatást az MSZP. De a Fidesz sem!
Ajánlom figyelmedbe karma1 által előkerített cikket egy könyv megjelenése kapcsán!
Kicsit hosszú, de talán még holnap is pihenőnap lesz, lesz időd elolvasni!
Pont arról ír, hogy miért nincs itt és nem is volt elszámoltatás:
www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=5&id=1102&lakatos-palorszagrontok
JAJMÁR
@Béla333: Kösz, meg a karma1-nek is, majd elolvasom. Bár szerencsére a családi programok eléggé elintézik a pihenőnapjaimat :)
papa.49
@JAJMÁR: Az mszp. ebben már a fütyiszi magasságokban van, olyan ügyesen tudja tönkretenni a saját jelöltje esélyeit, illetve nem tud kimászni a régi beidegződésekből, abból hogy a mamelukok határozzák meg az irányt!!!
Borítékolnám a Botka ugyanúgy fog járni mint a Gyurcsány járt, a párt a legdöntőbb pillanatban sumák módon kihátrál mögüle!!!
JAJMÁR
@papa.49: Képes rá, bármire sajnos :(
Sámannus
A közvélemény kutyulókkal teli a kamra, jól fizetik őket.
Én már akkor elvagyok bizonytalanodva, ha csak ugyanannyit mérnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.