A prédikáció megbékélésre vonatkozó üzenetét hangsúlyozta a csíksomlyói búcsún részt vevő Áder János köztársasági elnök a szentmise utáni rövid sajtónyilatkozatában.

"Veres András püspök úr prédikációjában a béke volt a központi üzenet. Meg kell békülnünk önmagunkkal, békét kell teremtenünk családjainkban, közösségeinkben, városainkban, országainkban. Ennél fontosabb üzenete a mai prédikációnak nem lehetett. Jó lenne, ha minél többen meghallanák"

- nyilatkozta az elnök.

Emlékeztetet arra, hogy öt éve – amióta betölti a köztársasági elnöki tisztséget – visszajáró zarándoka a csíksomlyói búcsúnak. Megjegyezte, valamennyi alkalommal ugyanazt az élményt kapta.

Áder a megbékélést szorgalmazta Csíksomlyón

Fotó: Veres Nándor/MTI

A búcsú vélhetően 450 éve üzeni ugyanazt: "őrizzük meg hitünket, őrizzük meg együvé tartozásunkat, és őrizzük meg azt a közösségi élményt, amit ez a szentmise mindannyiunk számára jelentett az elmúlt években, és jelent ma is" – mondta.

Áder János az igazi együvé tartozás jelének nevezte, hogy idén is százezrek zarándokoltak Csíksomlyóra nemcsak Erdélyből és a Kárpát-medencéből, hanem az egész Európából és más földrészekről is.

A köztársasági elnök kérdésre válaszolva személyes ügynek nevezte, hogy az idei búcsún miért fohászkodott. Reményét fejezte ki azonban, hogy kérése meghallgatásra talál.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
János !!! Nem lenne célszerübb ha a magyar családokkal foglalkozna ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@David: ..ki mondta neked, hogy nem voltam ?
Sámannus
Akkor a borsodi cigányokat miért b@sztatjátok egyfolytában kutyaütő?
magyarbakancs
@David: lehet,hogy igazad van de nem hiszem ,hogy engem ez zavar.
Minden alkalmat megtalálok,hogy pártunkat,kormányunkat,köztársasági elnökünket ami nincs mert nincs köztársaság ekézzem.
Nagyon imádom őket szapulni na meg utálni.
Mert igazi Magyar emberek KAMÉLEONOK színe ,fordítottját változtatják minden alkalomkor,
ahogy az érdeke kívánja.
Ludmilla
bajszos kaki,akkor nem kellett volna hagyni,hogy az országgyűlésben büntetést rójanak ki az ellenzékre,mert igazat mondtak...
Fradigege
Jól van Jancsi! Szépen elsétálsz a közéletből-mert megélhetési politikus vagy-, és lesz megbékélés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.