A magyar kormány a lehető leghatározottabban elítéli a szombat éjszakai londoni terrortámadásokat, nyilatkozta Szijjártó Péter külügyminiszter.

A magyar kormány is reagált a szombati londoni terrortámadásokra. Szijjártó Péter elmondta, Magyarország a lehető leghatározottabban elítéli a londoni, terrortámadásokat és azoknak módját is. 

A magyar kormány elítéli a szombat éjszakai londoni terrortámadásokat.  Együtt érzünk a gyászolókkal, a sérülteknek mielőbbi teljes felépülést kívánunk.

- nyilatkozta a külügyminiszter.

A külügyminiszter szerint az merénylet pünkösdi időzítése azt is jelenti, hogy a terroristák a keresztény vallást és kultúrát akarják teljesen eltörölni.

 A terroristák semmilyen aljasságtól nem riadnak vissza, sőt egyértelmű, hogy keresztény vallásunkat és kultúránkat is el akarják törölni a Föld felszínéről.

Szijjártó Péter elmondta, Magyarország londoni nagykövetsége folyamatosan kapcsolatban áll brit hatóságokkal, magyar sérültről nem érkezett hír, a követség ügyeleti telefonján.

Európának végre ki kell mondania, hogy nem akarunk a terrorral együtt élni. Az Európába súlyos terrorveszélyt hozó illegális bevándorlás teljes megállítása, valamint a terrorral szembeni zéró tolerancia meghirdetése. Minden mással a saját pusztulásunkat idézzük elő.

– hangsúlyozta Szijjártó.

MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Honnan veszi, hogy ennek köze volt a pünkösdhöz? Ha gyilkolni akarnak, gyilkolnak vallási ünneptől függetlenül is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
"keresztény vallásunkat és kultúránkat is el akarják törölni a Föld felszínéről"
Nos a fijjuk és a kdnp nem célpont.
Clavigo
@egyvandor: Mekkora szerencsénk van...
Macskaszem
Te kis zselésgeci, a rogánhabony művek által ránkszabadított 16 ezer migráncs nem probléma csak az uniós 1300 darab? Ja, a migráncs is annyit ér, amennyije van.
solidedge
Nekem nem a keresztény kultúra hiányzik, hanem az európai. Kis hazánkban ebből van a legkevesebb.
Nessy
Lehet, hogy tévedek, de az anglikán egyházat VIII. Henrik alapította, mert a pápa nem akarta elválasztani az épp megunt feleségétől, és ő lett az egyház feje is.
Amerikában nagyon sok vallás van. Minden sarkon vagy valamilyen templom.
Európában 150 év alatt, kevesebb lakos esetében sem sikerült "eltörölni" a kereszténységet"! Lehet, hogy Szijjártó sem bízik a mai státusz keresztényeink hitének stabilitásában?
Ha a mi életünkben nem is, de elképzelhető, ahogy a történelem folyamán nagy kultúrák és vallások tüntek el, most is bekövetkezhet.
Ahogy a kereszténységet is tűzzel-vassal terjesztették őseink.
Elnézést, mielőtt "migráns simogatónak" nevezne valaki, csak eszembe jutottak a régi történelem órák.
1magyar
@Nessy: Nem Amerika az etalon. Attól,hogy valaha valami más vagy ugyanolyan tevékenység volt nem kell "hasra esni"!
A megszerzett békét,viszonylagos jólétet kell védeni, kellene az áruló vezetőknek is!
Akik eladják a családjukat azok mik?
Te miért nem adsz a lakásodból, vagyonodból,egyebekből valakinek aki szenved melleted?
Mert amid van nem osztod meg, nem pazarolod el - ugye?
Nessy
@1magyar: Nem írtam mást, csak amit a történelem produkált. Nem írtam etalonról. A régmúlt eseményei előtt nem esik hasra senki.
cs.n.
Honnan veszi, hogy ennek köze volt a pünkösdhöz? Ha gyilkolni akarnak, gyilkolnak vallási ünneptől függetlenül is.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/08/habrog.jpg
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amatőr teremfocista és zakókoptató
fenomén elmagyarázta nekünk, egyszerű agyú állampolgároknak, hogy keresztény vallásunkat és kultúránkat is el akarják törölni a terroristák. A fidesz telhetetlen holdudvarának fontosabb a letelepedési kötvényes milliárdos buli, mint a nemzeti ügy. Miközben alig 1300 ember úgynevezett kényszerű befogadásáról ment a pánikkeltés, a hátsó ajtón 15-­20 ezer sétált be. Pénzért.
babp1982
@1magyar: Na de ennyire nem erteni amit leirtak azert mar tulzas illetve 1 nagymagyarnal ez termeszetes?Talan kevesebb magyarkodassal jobban ertened amit irnak!
babp1982
Szerintem ezt a szijjas gyereket meg a bandajat kene mar eltorolni es mindjart kevesebb lenne a gond!
libellle
@Nessy: Ezenkivül nagy tévedésben van a peti, mint mindig. A zél kizárólagosan a nyugati gazdag államok támadása. Ezeknek az államoknak a gyengitése folyik. Valószinü nem nagy sikerrel, ellenben mindig szivet szorit egy ilyen támadás. A borzasztó az, hogy kiknek biztonságot, hazát és kenyeret adtunk azok lesznek gyilkosok. petinek pedig absolut nincs fogalma semmiféle keresztény és hasonló vallásról vagy kulturárol
Eladott Ország
Miféle kereszténység lehet az, ahol a harácsoláson és a folyamatos bűnbakkeresésen, óbégatáson túl egyetlen egy erkölcsi törvény sem fontos? Javaslom futsalos Petinek, hogy kerítse elő valahonnan a 10 parancsolatot és gondosan tanulmányozza ő is, de fel is olvashatja a parlamentben. Hátha még nem mindenki menthetetlen, aki ott meresztgeti a seggét, miközben a nyakunkon van a tél és újra emberek fognak meghalni azért, mert nincs fedél a fejük felett, vagy nincs pénzük tüzelőre, vagy azért, mert túl öregek és túl betegek ahhoz, hogy befűtsenek maguknak. Ezt az üldözött keresztény marhaságot pedig be kellene fejezni nagyon sebesen, mert éppen elég tennivaló lenne az országban. A nyivákolás helyett nyugodtan lehet jelentkezni valamelyik segélyszervezetnél és beszállni a munkába, de például a Dóri Ház is örömmel fogadja az önkénteseket. Jut is eszembe! A másik főkeresztény – a Balog Zoltán nevű – elutalta már az ötmilliót nekik? Vagy nem ér rá, mert őt is üldözik? Szánalmas ez. Nem kicsit, ellenben nagyon.
kakaósbögre
a Szíjjártó által képviselt "kereszténységgel" nem tudok azonosulni.ebből következően leszarom hogy mit óbégat,
1magyar
Kontinensfoglalással ez is vele jár.
Eladott Ország
@babp1982: tegnap, 18:53 www.youtube.com/watch?v=Qf9MMU-cq_I
A múltat végképp eltörölni, Rabszolga-had, indulj velünk! A Föld fog sarkából kidőlni, Semmik vagyunk, s minden leszünk! Ez a harc ... Töröljük le, rabok hada!
JAJMÁR
Utálom ezt az alakot. Sötétebb mint a legsötétebb éjszaka.
Pufogtat nagy szavakat, ettől érzi magát valakinek.
Egyébként meg ki a fene akar terrorral együtt élni? Semmilyen terrorral se, se nyílt, se burkolt terrorral, semmilyennel, oké?! Se idegennel, se itthonival! Éppen ideje, hogy ezt a magyar nép is kimondja!
F_Viktor
1) Semmilyen hianyerzetem nem lenne a magyar nemzeti kereszteny kultura nelkul, sot sokszor a vernyomasomra is kedvezo hatassal lenne.

2) A keresztenyseg neveben folytatott terrorizmusrol nagyon sokaig tudnanak beszelni az ir es eszak-ir polgarok!
kukac50
Szíjjártó Téged kellene eltörölni,hátha akkor megvilágosodnál! .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.