Semjén Zsolt szerint soha nem látott támogatása van a külhoni magyarságnak, ami főleg az Orbán-kormánynak köszönhető.

Megtízszereződött a külhoni magyarság támogatása 2010-hez képest, nyilatkozta Semjén Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság műsorában. A miniszterelnök-helyettes elmondta, a gazdasági támogatás a húszszorosára emelkedett.

Felelősséggel mondom, hogy kormány annyit még nem tett a külhoni magyarságért, mint az Orbán-kormány!

- fogalmazott Semjén.

A KDNP elnöke kiemelte, a kultúra, az oktatás mellett a támogatást kiterjesztették a gazdaságra is vissza nem térítendő támogatás, illetve kedvezményes hitel formájában.

Demográfiában és össznemzetben gondolkodunk. Az eredmények már láthatók, az asszimilációt sikerült lelassítani, a tömbmagyarságnál már látszik a trendfordulás tendenciája.

- hangsúlyozta Semjén.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes leszögezte, a kulturális támogatás, az oktatási intézmények fenntartása, az állampolgárság megadása, a szavazati jog, a gazdaságfejlesztés, a demográfiai segítség mind alkalmas arra, hogy megtartsa a külhoni magyarságot identitásában, gazdasági erejében.

MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Lehet hogy a külhoni magyarságért sokat tett, de a belföldiért meg semmit!
Sőt eltiporta a normális élethez való jogunkat is!
Sőt! Paksi döntését még az unokáink is nyögni fogják!
Így mérlegre téve a dolgot: dögöljetek meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Persze, a költségvetésből! Kellenek az ellenőrizetlen levélszavazatok jövőre! Úgy csinálnak, mintha itthon már minden a legnagyobb rendben lenne, nem kell semmire költeni!
mariaberta
Ebben igaza van Semjén úrnak, ennyi magyar 1956 óta nem ment el Magyarországról, mint Orbán működése alatt! Éljen Semjén, meg a gazdája.
hetöndöe
Igazad van faszkalap,közben a honi magyarságot meg nagyívben leszartátok,kivéve a saját büdös fajtátokat.
Zeta
Valóban nem tett senki, kell segíteni nem vitatom.
Ezzel együtt illene szet nézni itthon is!
Miközben a külhoniakat segitjük, azért hogy maradjanak szülőföldjükön, a honi fiatalok zöme külföldön keresi a boldogulást, százezerszámra!
Ha nem tesznek lépéseket, újabb Trianon jön, népesség fogyás szempontjából nézve. Egyre többen gondolják úgy, HAZÁT is cserélnek.
Béla333
Lehet hogy a külhoni magyarságért sokat tett, de a belföldiért meg semmit!
Sőt eltiporta a normális élethez való jogunkat is!
Sőt! Paksi döntését még az unokáink is nyögni fogják!
Így mérlegre téve a dolgot: dögöljetek meg!
lampa laz
Semjén, utállak mint a szikkadt szart.
Pálinkás Pál
Hát te nyomorult...ezért utál titeket az itthoniak többsége...lószart sem tesztek ti a külhoniakért,csak a szavazataikért...remélem a következő kormány első rendelkezése a szavazati jog megvonása lesz..és azok elszámoltatása ,akik ezt megszavazták!!
moareka
...lopásban, gyűlölködésben, népbutításban a legtöbbet, a koporsónkba meg szögeket az "egészségünk érdekében."...
Grafix69
Ez igaz , valóban a külhoni magyarság érdekeit (és a sajátját) szem előtt tartja az Orbán kormány, az otthoniakat meg eltaposta mint a szart.
Hofipisti
Valóban annyi gyűlöletet, a külhoniakkal szembeni dühöt még egy kormány sem keltett! Arról persze ne is beszéljünk, hogy első kormányzásuk idején elcsábították Erdélyből a tenni kész és képes, tanult, jól képzett fiatalokat, akik többsége persze sürgősen elment a Lajtán túlra. Most a Magyarországon maradt - úgy tűnik a FIDESZ-nek másodrendű - magyarokkal játszatják le ugyanezt, s itthon maradnak az öregek, a betegek, a képzetlenek, s a restek. Hajrá Magyarország!
tudode
Minden kufár a saját lovát dicséri.
-

Ismét elhalasztja a kormány a szociális temetés bevezetését
,
szakszervezetek.hu/hirek/4905-ismet-elhalasztja-a-kormany-a-szocialis-temetes-bevezeteset
.
2016.05.05. 11:51
"""Eredetileg 2014-től vezették volna be azt, hogy akinek nincs pénze hozzátartozója eltemetésére, annak az ingyenesség fejében vállalnia kell, hogy ő vagy megbízottja megmosdatja és felöltözteti az elhunytat, kiássa és visszahantolja a sírt, a temetőn belül helyére szállítja a koporsót vagy az urnát, és maga helyezi el a sírba vagy az urnafülkébe.""""
.
Szörnyeteg imádkozósáska az, akinek a keresztény agyából kipattant ez az állatokhoz sem méltó VÉGTISZTETLENSÉG!
nyanya001
Ez a kormány a hazai magyarság legnagyobb ellensége !
Ezeknek a külhoniak a magyarság, az itt élők, itt adózók, itt gürcölők
csak nyűg.
Borsodi
@nyanya001: Semjénnel együtt mehetne Orbán a külhonba,mert valóban a magyarság ellenségei.
terlasz
Tényleg sokat tett Orbán a külföldi magyarságért, de csak rövidtávú haszonszerzés céljából. Hosszabb távon a gyűlöletet eredményezi, mert csak a honi magyarsággal szemben tud csak érvényesülni a külhoniak ajnározása, az őket meg nem illető jogok rájuk testálása.
telegdilaci
Sokkal többet tettetek te vad marha,két kézzel szórjátok a Magyar adófizetők,adóforintjait,ki hatalmazott,fel benneteket,hogy szórjátok a pénzünket,a MOCSKOS,kezetekkel!
evacica
Való igaz, egy miniszterelnök, se ártott hazájának annyit, mint Orbán! Ketté osztotta az országot, gyűlöletet szít, tömi a zsebét és a haverjaiét, valamire való külföldi politikus nem áll szóba vele, ha nem muszáj, és szégyelli az ember, ha külföldön van, hogy magyar!Igen Zsoltika ezt tette szeretet főnököd veled együtt, és további jó fagylaltozást!!!
kukac50
Semjén mit tesztek a határon belül a szegény emberekért? SEMMIT!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.