Vágó István közösségi oldalán osztotta meg kételyeit a világraszóló sikertörténettel kapcsolatban. A kormány-kommunikáció minden megszólalóval elmondatja, hogy az évszázad legsikeresebb kérdés-felelek-jét hozták össze az adóforintjainkból.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat, kedves Vago Istvan, en aszittem, teccik tudni a valaszt... Nalunk mar minden sikernek szamit, pontosan ugyanugy, ahogy a tavaly oktober 2-i nepszavazas...
Ha nem tudna kedves Pista, a focista az ongolt is pont olyan elannal rugja be, mint az igazit... Csak kesobb kap majd idegsokkot, amikor kozlik vele, hogy mit csinalt...:o)))
RonaGyuri
Büszkeség és balítélet

Ártunk és qurmányunk újabb százmilliókból plakátólgat

Mottó:
Édesanyám formás popsija
büszkeséggel tölti el gyermeki lelkemet
Butaságom története (Keleti Márton 1966)

Elővetésként a definíció: balítélet = Észtanilag, hibás fölfogáson alapuló, kellő megvizsgálás nélkül hozott vagy kimondott itélet, midőn valamely alanyról olyasmit állítunk, vagy tagadunk, ami nem való, nem igaz, különösen erkölcsi tekintetben.
Ez és hasonló plakátok lepték el a várost


Két állítás van rajta:
Minden idők legsikeresebb Nemzeti Konzultációja – Köszönjük!
és
Magyarország erős és büszke európai ország!
Hic & nunc a kettő közötti kapcsolattal nem foglalkozom, bár nem tudom kizárni, hogy Őfenesége unortodox „logikája” szerint feltételez valamifélét.
Nos a köszönjük odabiggyesztése, bár egy kicsit idétlen, de megköszönni bármit bármikor lehet. Az előtte lévő mondat már furmányosabb. Azzal most nem időznék, hogy így nagy kezdőbetűkkel tulajdonnév, ami tekintve az ilyetén idétlenkedések sorozatára való tekintettel értelmetlen. A sikeres, sőt minden idők legsikeresebb jelző meglehetősen zagyva. Főleg, ha meggondoljuk, hogy jelentősen kisebb volumen, mint a közvélemény-matatók által jelzett fix támogatottságuk. Ráadásul meg kell jegyezni, hogy
egyfelől; semmi biztosíték sincs arra, hogy nincs köztük nagyszámú ismétlés, azaz ugyanaz az személy akár többször is véleményezhetett,
másrészt; csak a visszaküldőkről rendelkezünk (egyébként senki által sem ellenőrzött) adattal, hogy mennyi volt a támogató azt nem tudni. Meg kell jegyezem, hogy saját kis messze nem reprezentatív tapasztalataim szerint az ismeretségi körömben többen is voltak, akik nemtetszésük kifejezésre használták fel a lehetőséget!
Ami pedig a második mondatot illeti. Hogy Magyarország alatt mit kell érteni Őfenesége retorikájában nagyon nem egyértelmű. Az esetek döntő többségében magát és legfeljebb a felkent híveit illeti ezzel a kifejezéssel. Így valós országot hagyjuk, bár azzal is...
RonaGyuri
folyt.
Így valós országot hagyjuk, bár azzal is akadnak gondok ebben a contextusban (is).
Hogy ő/ők erősek lennének? Erősen kétlem, legfeljebb erőszakosak!
Ad büszke; Nos ez kicsit bonyolultabb. Kétségtelen tény, hogy a melldöngetésben valóban nagy gyakorlata van. Hogy erre mennyi valós oka van az egy másik kérdés. Leginkább a balítélet definíciójának fentebb idézett első szavai jutnak eszembe: észtanilag, hibás fölfogáson alapuló, kellő megvizsgálás nélkül hozott vagy kimondott ítélet! Ahogy a legtöbb kijelentése!
Végezetül meg kell jegyezzem, hogy az európai jelző is erősen sántít. Földrajzi értelemben (bár ismert, hogy ez sem erőssége Őfeneségének) az ország Európában van, de ő/ők európaiak lennének az elképesztően buta állítás. Ráadásul maga (és a pribékjei) is gyakorta kérkedik keleti indítatással! =))
quadrocopter
Hadd szinezen a mocskos horda, minél jobban színeznek, annál nagyobb a szopás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.