Százezreket telepítene ki Orbán - akár 4 ezermilliárdba is kerülhetne új panelötlete, amit azonban a kormány nem részletez. Repkednek a gondolatok a blokkházak felső szintjének visszabontásáról, szakmai megoldás senkit nem kísért meg - írja a Vasárnapi Hírek. Több olimpia költségébe kerülne, gazdasági és társadalmi hasznossága kétséges, ráadásul egyelőre nem tűnik többnek politikai blöffnél az – az Orbán Viktor által is felkarolt – ötlet, miszerint visszabontanák a panelházak felső szintjeit. (Az ott élőket pedig téglalakásokba, kertvárosi házakba költöztetnék.) A Hódmezővásárhely egyik tízemeletes paneljében kísérleti jelleggel elindított unortodox program egyelőre csak néhány tucat embert érinthet. Ám, ha országszerte visszabontanák a felső szinteket lépcsőzetesen vagy teljesen, az már a 2 millió panellakóból 500-700 ezer embert is érinthet.

Forrás: civishir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Legfeljebb ezentúl nem a X. emelet, hanem a VIII.emelet ázik be, és fázik télen, lesz melege nyáron! Nem kis munka lenne a tetőszinten lévő épületgépészeti dolgok átalakítása, bontás, újra telepitése.
Arról nem is beszélve, hogy budai panel áráért családi ház legfeljebb egy kis faluban kapható, de nem az agglomerációban!
Ilyen az, amikor valakinek fogalma sincs a való életről!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak úgy szólok, ha igazak a számaitok akkor ez 2,5 -3,5 emelet bontását jelentené! =))
Equus
a költségeket a maradók fizetik "szép kilátás adó" címén
F_Viktor
Tehat kovetkezik a panel-prolik megbuntetese, szamuzetesuk a meszaros lole foldjeire kapalni!?
Ez tetszhet a NER-elvtarsaknak, annyira rakosis gondolat...
Sok sikert mernok-tarsaimnak a paraszti elethez!
Ja, el kellett volna 2014-ben szavazni!
Macskaszem
Én is kitelepíteném orbánt egy "öröklakásba" valahol a Farkasréti vagy Fiumei úti területen. Szigorúan a százlábú család tevékeny részvételével, mivel orbi szerint ez egy szép régi hagyomány.
quadrocopter
Újra nyílik Recsk és a hortobágyi munkatábor? Vagy aki nem imádja a mocskos hordát, az lakást sem érdemel?
CsipkeRózsa
@F_Viktor: Igen, az ottmaradóknak megnő a közös költsége is. Viszont a bontást, az építkezést végzők, nagyon jól kereshetnek, ha megnyerik a munkát. A pályázatokat elbírálók is örülhetnek.

Arról már ne is beszéljünk, hogy több ezer család életét bolygatják meg.
F_Viktor
@Mirabilis: Miert?
Nezd meg a szamokat, bosszubol az elmaradt olimpia-rendezesert cserebe tripla penzt oszt szet oligarhainak kozpenzbol.
+ johet az ujabb megtorlas az elvesztett 2002 es 2006-os valasztasokert.
F_Viktor
@CsipkeRózsa: Azt mar mindenki tudja, hogy ki vegzi majd a tularazott bontasokat, amit majd az adofizetok csengetnek ki orbannak es stromanjanak.

De kerdezem, egy kitelepitett budapesti csalad, azzal a 12-20 millio forintbol, amit majd kap a paneljaert, hova fog menni, melyik kertvsrosba, melyik zoldovezetbe?
Szegeden meg telket sem nagyon lehet venni ennyi penzert.
F_Viktor
@Mirabilis: Nem nagyon olvastam hivatalos indoklast, talan azt, hogy igy szeretne orban elhetobbe tenni a panallakok eletet.
Nem tudom mire gondolt o, en ugy ertelmezem, hogy a tizediken lakok helyett innentol szivjanak a kilencediken lakok telen a hideg-, nyaron a meleg-, esoben a beazas miatt.
Eladott Ország
Ez csak választás előtti parasztvakítás csak, figyelemelterelés, az ország teljes le rablásáról, kifosztásáról, hogy vakuljon a paraszt.
Nessy
Legfeljebb ezentúl nem a X. emelet, hanem a VIII.emelet ázik be, és fázik télen, lesz melege nyáron! Nem kis munka lenne a tetőszinten lévő épületgépészeti dolgok átalakítása, bontás, újra telepitése.
Arról nem is beszélve, hogy budai panel áráért családi ház legfeljebb egy kis faluban kapható, de nem az agglomerációban!
Ilyen az, amikor valakinek fogalma sincs a való életről!
F_Viktor
@Eladott Ország: Nem vagyok benne biztos, hogy bloffolnek, azokat a sicskaira osztja ki orban.
emerencia
@CsipkeRózsa: Hoppá, jut eszembe, közös költség. Ismerek egy 10 emeletes házat, ahol néhány éve elvégezték a szigetelést. Azóta nem kell kinyitni télen a radiátort. Van viszont egy tulajdonos (egy a hatvannégyből) aki beperelte a saját tulajdonostársait mert szerinte ők sem akarták a szigetelést. Azóta rendszeresen rendelnek be a bíróságra békés embereket, idős nyugdíjasokat, akik váltig állítják, hogy előzőleg igenis akarták és megszavazták a szigetelést, az azt követő 3 télen pedig boldogan élvezték lakásukban a megfizethető meleget.

A beperlő hölgy pedig jót röhög az egészen mert ismervén orbán törvényét jól tudja, hogy míg folyik a peres eljárás nem kell befizetnie a saját több százezer forintot kitevő közös költség tartozását. Az orbán kormány ugyanis megnehezítette ezen összegek behajtását vagyis megvédte a tulajdonos társaik nyakán élősködő lakókat a becsületesen fizető lakótársaikkal szemben. Vajon a közös költség tartozások behajtásának megnehezítése véletlenül nem azért történt, hogy a lakástulajdonosok közötti vitás helyzetek közepette az emberek szó nélkül tűrjék, hogy Putyin mintára kiűzik őket az otthonukat képező tulajdonaikból?
Pálinkás Pál
Remélem vityka erről a remek ötletedről majd a Csillagban mélázhatsz!!
emerencia
@elnyomott: Én ide raknám be élete végééig változatlan körülmények közé:

15:58-tól kezdődik

www.atv.hu/videok/video-20170605-heti-naplo-svaby-andrassal-2-resz-2017-06-04
tudode
Már a józan paraszti eszét is elveszítette ez a politikai kalandor, aki fitogtatja CENTRÁLIS EREJÉT
.
Akkor, amikor UTCÁN ÉLNEK EMBEREK, egyáltalán hogy juthat a fejébe buzerálni a korábban panelprolinak becézetteket, ezen kívül az ócsai szociális lakótelep 2,8 milliárdba került. Felvetődik a kérdés, hogy Váli völgyöt elcsúfító monstrumokra, és a foci őrületére elköltött százmilliárdokból hány ezer LAKÁST ÉPÍTTETHETETT volna!!!
-
Ez a baromság nem fog összejönni, mert a Társasházi törvény szerint ehhez a tulajdonosok 100%-os akarata szükséges, a gombnyomogatóinak az Ország Házában kusti!
nem tibi
Miért ? Hogy hogy nem ismeritek még őket ? Az ő olvasatukban a 100 % 20 %-a is többség és kijelentik : Nyertünk ! Kezdhetjük bontani a panelt . :-(((((((
Eladott Ország
@F_Viktor: Véleményem szerint legfeljebb néhány lakótömböt alakítanak át, mert a kártalanítás költsége sem piskóta. Ezzel a plebejus voltukat próbálják erősíteni, és a Janus-arcú pofájukat elfedni.
F_Viktor
@Eladott Ország: Nem tudom, de gyanitom, komolyan otletelnek rajta.
Nagyon sok penzt ki lehet ebbol lopni: bontas, epites, celujitas, lole uj, gazos bankjaba hitel, stb.
S politikailag is elonyos lehet orbannak, a videk-varos ellentet szitasara eppen megfelelo program.
Sámannus
Ezt hívják suttogó propagandának. Mikor mindenki kitalál mindent jön a szalámizás.
Clavigo
Eddig is minden nagyon faszán sikerült,,,,,amit ezek az ökrök kitaláltak.:) :)DD :) :)...Vazzzze,,ebben az országban kizárólag kretének ülhetnek kormányzati pozíciókban ?? Taps-ovésön...
CsipkeRózsa
@Equus: Közös hozzászólásban szerettem volna hozzád is szólni F_Viktor-nak küdőtt válaszommal, a Te neved lemaradt.
Ezt írtam:

"@F_Viktor: Igen, az ottmaradóknak megnő a közös költsége is. Viszont a bontást, az építkezést végzők, nagyon jól kereshetnek, ha megnyerik a munkát. A pályázatokat elbírálók is örülhetnek.

Arról már ne is beszéljünk, hogy több ezer család életét bolygatják meg."
Eladott Ország
@F_Viktor: tegnap, 18:10 Ha volna is vidéken annyi lakás ,vagy építenének ahová a panelből kiköltözőket el lehetne helyezni, a vidéki Magyarország élhetetlen. Munkahelyek 30 km-es körzeten belül alig vannak, a megélhetés nem biztosított. Sikerült élhetetlenné tenni a vidéket nem kellett hozzá a Ceaușescu féle falurombolás.
Eladott Ország
Magyarországon egyetlen egy épület se lehessen magasabb, mint Orbán Viktor.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/ov.jpg
Szóval úgy kell tenni, mintha ezt a nép boldogságáért csinálná a kormány (aki meg ezután másfél órát fog buszozni a munkahelyére az új házacskájából, az az ő baja, ahogy az is, hogy a légkondi nélküli buszban ötször olyan meleg lesz, mint a panelben volt) és vissza kell bontani csutkára. Konkrétan az egész országban szabványosítani kell, milyen magas lehet egy épület. Itt már nem szabad megállni, mert a templomtoronyban is rohadt hőség tud lenni és a galambdúcban is. Nekem az a javaslatom, hogy Magyarországon egyetlen egy épület se lehessen magasabb, mint Orbán Viktor! Na, okos vagyok? Szerintem is. Igaz ugyan, hogy akkor már a családi házakat is vissza kell bontani egy kissé, de megéri. Ugyanis a vezér csak kiballag a Cinege utca elejére és végig tud tekinteni a birodalmán. Úgyis tudom, hogy ez a titkos terv. Jó lesz az nekünk, drága honfitársaim az agylágyulásban! Ha ezt a nagy román Kondukátor megérhette volna... Az eszükbe sem jutna, hogy a megújuló energiát hőszigetelés kialakításával együtt felhasználják? Vagy ezen nincsen mit ellopni, így nem érdekli őket? Vagy majd a PAKS ­2 mindent megold? (10-­20-­30 év múlva?) Ebből is látszik, hogy nem kérdeznek, semmilyen szakértői csoporttal nem kommunikálnak, egyáltalán semmiféle hozzáértés nélkül "szarva közt a tőgyit" eltalálva folytatják az eddig is folytatott, energetikai, gazdasági, politikai, stb. ámokfutásukat. Már ideje lenne, ha valamilyen gáncsolásba belefutnának, és esés közben kitörne a nyakuk, mert az istenadta birkanép, magától meg se mukkan. Nemhogy felhördülne, ilyen és az előző sok hülyeség hallatán, és önszerveződve, állampolgári alapon. Én mindenesetre elkezdek csomagolni és lecuccolok a pincébe. Biztos, ami tuti.
F_Viktor
@Eladott Ország: Igen, elhetetlen a videk, ezert irtam, hogy majd mehetnek lole, csanyi es a tobbi fityeszes foldesur foldjere kapalni.

Tudod, dragan, tularazva epiteni tudnak a fijjuk, Ocsara gondolom emlekszel meg. Nem tudom mi lett az ott epitett hazak sorsa.
Eladott Ország
@F_Viktor: kolozsvaros.com/2016/10/19/az-ocsai-sikertortenet-beleptetokapun-innen-es-tul/
A lakópark kivitelezését a Veszprémber Zrt. végezte. A Veszprémber igazgatósági tagja Garancsi Mária. Nem véletlen névazonosságról van szó, Garancsi Mária Garancsi István (kötélbarát) testvére. Tehetséges család, van ilyen. Egyébként ugyanez a cég végezte a devecseri iszapkárosultak házainak felépítését is. Többnyire verseny nélküli tenderen szokásuk nyerni. Jelen állás szerint tehát az van, hogy egy 420 házból álló lakópark helyett felépült 80 aprócska ház, közülük nem is mind lakott, ám már időszerűvé vált a házak felújítása. Mindez belekerült egy csomó pénzbe, túl nagy segítséget nem jelentett a devizakárosultaknak, annak idején mindenhonnan a kormányzati melldöngetés hallatszott, most pedig mély kussban kihátrálnak a történetből. Van azért jó hír is a végére. Mégis van fedél 79 család feje fölött és fele annyiba került, mint Deutsch Tamás misztikus módon eltűnt sadionbeléptető­ rendszere, amiben még csak lakni sem lehet. Igazi magyar sikertörténet, nem? De.
kissé felnőttem
az ötlethez kár hogy egyálltalán hagyják ötletelni, a lakók meg mennek barlangokba vagy majd ők is a pilisi erdőbe ? az istenadta nép meg csak fizessen vagy lőrinc vesz nekik társasházat Kb annyit ér mint a stadionok sok milliárdos semmik,ja persze a lakók Londonba kapnak lakást is állást is értem már sikertörténet ja ez nem a stadion beléptető ez a kiléptető 4000 milliárdból ennyi pénz aa csillagokban sincs És az egyszemélyes döntés ???
a helység kalapácsa
A 12. meg a 14. emelet között bontsák le a 13. emeletet.
És ez nem javaslat vót, én eztet követelem!!!
Sőt, népszavazási kérelmet is nyújtok be ez ügyben, magántos és személyügyileg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.