Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján kedden.

A jövő évi költségvetési javaslat háromszázalékos nyugdíjemeléssel tervez, és a nyugdíjprémiumra több mint 32 milliárd forint többletforrást tartalmaz – közölte Rétvári Bence.

Ősszel lehet majd beszélni arról, hogy pontosan mekkora összeget jelent ez a nyugdíjasoknak – mondta az MTI szerint.

(A címoldali kép forrása: Pixabay)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Jönnek a választások...hirtelen jut mindenre...1 évig...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Jönnek a választások...hirtelen jut mindenre...1 évig...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/nagyg%C3%A9c2.jpg
Hát hiszen Bözsi néni is megmondta. Hogy van fedezet a 13. havi nyugdíjra, afelől sincs kétségem. Korózs szerint ugyanis a napokban derült ki, a Nemzeti Adó­ és Vámhivatal 637 milliárd forint adótartozást engedett el, az Eximbanknak a keleti nyitásra több száz milliárd forintot biztosítanak, Rogán Antal minisztériuma több mint 20 milliárd forintot költhet el, tízmilliárdok jutnak kisvasútra, lőtérépítésre, a Miniszterelnökség Várba költözésére több mint 200 milliárd sem probléma. Tehát van pénz lóvéra. Értem. Azt mondjuk kevésbé, hogy adótartozásból hogyan lehet nyugdíjakat fizetni, de ez bizonyára csak a szerencsétlen megfogalmazás miatt félreérthető. Gondolom, a képviselő úr azt szerette volna közölni, hogy ahol ekkora nagyságrendű összeget enged el a NAV, ott a 272,5 milliárdos kiadással járó 13. nyugdíjba sem halnánk bele. De plebejusék csak nyugdíjprémiumot adnak.
maci0427
2018. Április hónapban a szavazófülkékben le lehet váltani a FIDESZ. -t akiknek nem tettszik a jelenlétük, a 2017. végén adott mindenféle pénzt visszalehet küldeni a feladónak és a 2018 . -ban megemelt nyugdíjösszeget sem muszáj elfogadni ! Éljen Korózs Lajos és társai akik már előre megígérték a 2018. -as 13 -havi nyugdíjat és az ingyenes tömegközlekedést meg a fizetések jelentős megemelését ! Tessék, lehet rájuk szavazni 2018. -ban mindenki menjen el szavazni,ne otthon henyéljen és főleg a szavazás végeredménye után ne reklamáljon ! És őszintén mondják el,hogy kire adták le a voksukat,ne kamuzzanak,legyenek őszinték és legyen vér a pucájukban őszintén elmondani ! Mert a végeredmény után,sokan azt állítják,hogy nem is szavaztak rájuk.../ a győztesre / akkor ki a fene szavazott annyit,hogy éppen ők / legyen az bárki / nyertek-nyerjenek ?!
Rózsika Hatházi
@maci0427: Persze, nem muszáj elfogadni, sőt vissza is lehet küldeni. Akkor nekem a kormány küldje vissza a befizetett szja-mat, plusz a világcsúcsot döngető 27 %-os élelmiszer áfát. Mert én nem szeretném, hogy futball, birkózó, tenisz stadionokra, valamint üveghídra, fittyfenére költenék a befizetett pénzemet. Mesélj kérlek, hogy egyébként, a narancsködben úszó nyugdíjasok visszaküldték Medgyesinek a 13. havi nyugdíjukat? Vagy mondjuk a nagy keresztény haragpéter, akinek majd 300 ezerre rúg a nyugdíja?
szép új világ
Ez már színtiszta kampány. Megindult a szavazatok felvásárlása.Egyenlőre a leginkább becsaphatóbbaktól a legolcsóbban.
Nessy
Nem szégyellik "prémiumnak" becézni. Prémium az ő év végén kifizetésre kerülő 6-12 havi illetménye. De a havi átlag nyugdíj 10%-t prémiumnak nevezni, cinizmus! Sajnos viszont nagyon sok kis nyugdíjasnak, aki még esetleg a gyerekeit is támogatja , ez égi ajándék.
Mielőtt megkapom, hogy "küldjem vissza", nem küldöm. A böskét is megfeleztem egy nagyon öreg, egyedűl élő nénivel, és így jól bevásároltunk , igaz csak karácsony után, de jó volt az akkor is.! A szokásos karácsonyi süti , meg a tőtikápi most is járt neki tőlem. A szomszédasszonytól meg a fenyőág, szaloncukor, rántott hal.
Ja, nem csináltunk plakátot róla.
Zeta
3% emelés.
Mennyi lesz a kampányévben az infláció?
Nessy
@Zeta: A valós számot csak az égiek tudják! Majd amennyit pártunk és kormányunk mond! A KSH, meg az MNB annyit számol!
dr. prédikátor
A kurvqa anyátokat geci fityfaszok!!! Közeleg a választás igértek fűt fát!!!Ezek a lépések eddig miért nem jutott az eszetekbe???Azt ugatjátok hogy a szocik elvették a 13,havi nyugdíjat!!! nektek lett volna időtök vissza adni ,miért csak most jut az eszetekbe??? Tetves csürhe!!!Így akarjátok megvenni a tisztességes nyugdíjasok szavazatát???Miért nem nemzeti golyóstollat ígértek???
papa.49
@Hellcat: Egy frászt, a választásokig, oszt. jónapot!!!
elnyomott
@papa.49: Ugyan, addig sem, csak ígérnek.
Zeta
@Nessy: azt a statisztikát hiszem el, amit én készítek/ Churcill/
cikicakk55
"Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében" ... és utoljára kedves nyugdíjasok. Mennyivel jobban hangzik így,hogy prémiumnak nevezik,nem + 500 ft-nak. Arról nem beszélve,hogy lehet,az is Bözsi utalvány lesz. Akár mit is próbáltok Fidesz,nem szavazok rátok!!!
quadrocopter
Elfogyott a Böske? Kedves nyugisok, a jóságos, Isten fia Orbán, észrevette, hogy léteztek, de leginkább azt észlelte, hogy jövőre választás lészen és a megroggyant hordaimádatnak nagyon hiányoznak a Bözsi nénik, meg a kézcsókjaik is!
Eladott Ország
Ausztriában még 14. havi nyugdíj is van. A nyugdíjprémium nem pótolja a 13. havi nyugdíjat. A fidesz továbbra is hülyére vesz mindenkit.
RonaGyuri
csak szólok az 32milliárd az szűken egy újabb utalványra elég, amit gondolom még a választások előtt osztják
Nessy
@RonaGyuri: A tavalyi utalvány 27 milliárd helyett 45 milliárdba került. Ebben az esetben a böskéből kb 5000 -6000 lenne 10000 helyett!
Nem akarják a mamájukat meglátogatni, és annak előadni?
Perwool
@quadrocopter: Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
quadrocopter
@Perwool: Remélem, megérem, hogy egyszer "függeszkedési gyakorlatot" is tarthasunk ezek a harácsoló piszokfajzat szemétládákkal!
simmering73
De van ám még egy jó hír Bözsi nénik! Több lesz a hús a húskészítményekben de ezért természetesen többet kell majd fizetni. Magyarra fordítva áremelkedés jön. És természetesen a hús sem lesz benne több.
maci0427
@Rózsika Hatházi: Befizetéseket - Adókat és más járulékokat minden kormánynál kellett és kell fizetni ebben nincs kivétel! Különben például nyista "ingyenes" egészségügy és még más sem !
juttka
@simmering73: Igazad van, az eddigi intézkedései a fidesznek mind áremelkedéssel jártak, hiába mondogatják, hogy csökkentek az árak, pl. az ÁFA csökkentés eredményeként némely boltban magasabb az ár, mint előtte. Esetleg, ha akcióznak, akkor adják olcsóbban. Aki rendszeresen vásárol, és figyeli az árak alakulását, mást lát, mint a KSH jelentését, meg a Matolcsy által közzétett inflációs %-ot.
kisrigó
A tényleges infláció!? Olcsóbb lett a plazma TV, tudod amit a múlt héten vettél! No, meg a kétárbocos jacht, igazi bőrbevonatos kabinokkal! Mit kabin? Inkább szalon és szauna! Ja, hogy vennél egy kényelmes bőrcipőt olcsóbban a fájós lábadra?! Ne legyél telhetetlen, majd ha "olyanok lesznek a számok", vehetsz a vacak kínai helyett! Hogy "ezeknek" semmi sem elég! Elképesztő, hálátlan népség! Az édes jó anyátokat!
Eladott Ország
@Perwool: tegnap 17:27 ...és a villanyoszlopkhoz már csak a kötél hiányzik.
Eladott Ország
@maci0427: ...és a győztes 1,5 millió szavazóból lesz a kétharmados többség.
maci0427
@Eladott Ország: -- A kétharmados többség abból a sok-sok képmutató emberkékből lesz,akik azt mondják - hazudják Önnek - Nekem és Másoknak,..., hogy " áááá,soha nem szavaztam a FIDESZ. -re és most sem fogok.. ", miközben az ikszet nekik írják be ! És ebbe mindenki beletartozik,a több mint 2 millió nyugdíjas - a fiatal és idősebb dolgozó / vagy nem dolgozó / a külföldi szavazó - mindenki ! De nem kell már nekik 2/3 -ad ! Ez meg könnyen meglehet !
Eladott Ország
@maci0427: ..."miközben az ikszet nekik írják be !" 40 % meg sehová. Ez az "új" fidesz többség.
Nessy
Könyörgöm, aki már nyugdíjas lett, nem biztos, hogy menten ostoba is lett! Nem mindenki hiszi el a hazugságokat, sőt, még számolni is tud.
Viszont az tényleg a Fidesz malmára hajtja a vizet,hogy a fiatalok, kimentek, és ők nem szavazhatnak levélben, csak a határon túli "álompolgárok"! Vidéken meg a plébános vagy tiszteletes úr a polgármesterrel karöltve szépen elkiséri az öregeket szavazni, sőt még sütit és üdítöt is kapnak. A romákat autón viszik, de előtte még kapnak némi lejárt konzervet. Ha ez 2014-ben bevált, miért változtatnának? Megmondta Gulyás, hogy ez a választási törvény tökéletes ( nekik) és nem változtatnak rajta.
Rózsika Hatházi
@maci0427: Persze, van ingyenes egészségügy. Csak győzze az ember lánya kivárni,megélni mire a doktor úr/nő színe elé járulhat. Addig forduljon a piócás emberhez.
nem tibi
Választás előtt osztogatás , azután 4 évig fosztogatás .Komplett hüjének nézik a Magyart !
Meglátjuk hányan szopják be .
evacica
Na megkezdte Viktor a szavazat vásárlást! Nyugdíjasok! remélem, hogy csak idősek és nem hülyék vagytok és nem eszitek meg ezt a maszlagot!
mariaberta
Jó hírt? Lemond Orbán és díszes kormánya? Valóban jó hír!
kukac50
Ne prémiumot adjon hanem emelést amit beépítenek a nyugdíjba!
Orbán kormány jól teljesít,még 28500 forintból kell megélni sok kisnyugdíjasnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.