Az elmúlt hét év legszorosabb eredményét hozta a májusi hónap, mindössze 4% pont volt a különbség a TV2 Csoport és az RTL Csoport teljes napos közönségaránya között a 18-59-es korcsoportban. Szárnyalnak a cégcsoport kábelcsatornái is, a két kábelportfólió is rekord közelségbe került, az egész napos közönségaránya közti különbség már csak 2.29%.

A TV2 Csoport nagyszabású portfóliófejlesztésének eredményei már néhány hónapon belül látványosan befolyásolták a cégcsoport nézettségi adatait. A kereskedelmileg fontos, 18-59 éves nézők körében 2010 óta a legszorosabb eredményét hozta a május. A TV2 Csoport 2016. májusához képest teljes napon 29%-ot növekedett (16.17%-ról 20.78%-ra), így a két csatornacsoport közti különbség 67%-ot csökkent (12.4%-ról 4.08%-ra). A főműsoridős közönségarány különbség csökkenése is szembetűnő, a tavalyihoz képest (16.08%) 50%-kal kevesebb, mindössze 8.08%.

A kábelportfólió egy év alatt, a teljes napot nézve 103%-os növekedést ért el a 18-59-es korcsoportban. (5.64%-ról 11.46%-ra, 2016. 05. vs. 2017. 05.). Még látványosabb a fejlődés, ha csak a főműsoridőt vizsgáljuk, itt a TV2 Csoport kábelportfóliójának növekedése 146% (4.35%-ról 10.68%-ra).

Május hónapban a 18-59 éves korcsoportban a teljes napon történetének legjobb eredményét érte el 11,5%-os áltagos közönségarányával. A két konkurens kábelportfólió közti közönségarány különbsége teljes napon pedig szintén tavaly májushoz viszonyítva 76%-kal csökkent 2.29 százalékpontra.

A TV2 is sikeres hónapot tudhat magáénak, májusban a teljes lakosság körében, az átlagos közönségarányokat vizsgálva teljes napon, míg a hétvégéken teljes napon is és főműsoridőben a legnézettebb csatorna lett a televíziós piacon. Az egész hónapot tekintve teljes napon 11.5% share-t ért el az RTL Klub 11.0%-ával szemben, míg hétvégéken főműsoridőben 15%-ot produkált a konkurens 12.4%-ához képest.

A Nagy Duett a TV2 legnézettebb 2017-es műsora, a teljes lakosságot vizsgálva pedig az április 2-i adás piacvezető ebben az évben, mind a Live, mind a Live + Live As megtekintéseket figyelembe véve. A 10 epizóddal futó széria átlagosan 22,6%-os közönségarányt ért el a kiemelt célcsoportban (18-59-ben). Teljes lakosság körében A Nagy Duett ötödik szériájának átlagos nézőszáma bőven 1 millió fő felett volt. A június 4-i döntő a teljes lakosság körében 28,0%-os közönségarányt ért el, 1 millió 41 ezer nézőt ültetett a képernyő elé.

Májusban a Top 20 legnézettebb program között megtalálható még Ördög Nóra családi vetélkedője, a Vigyázat, gyerekkel vagyok is. A 18-59 éves célcsoportban a műsor a csatorna hétköznapi főműsoridős átlaga (2017. 03-05. hó, H-P, főműsoridő, SHR: 9,93%) felett teljesített 12,3%-os közönségarányával. Legnézettebb a március 1-jei premier epizód volt, ami a 4 évesnél idősebbek közül 711 ezer nézőt ültetett a képernyők elé: a kiemelt célcsoport tévénézőinek 18,5%-át, ezzel az idősávjában a TV2 a legnézettebb csatorna lett.

Említésre méltó a cégcsoport filmcsatornájának, a Mozi+nak a sikere. A Mozi+ 3.8%-os közönségarányával az idei év legjobb eredményét produkálta májusban és egyben a 4. legnézettebb csatorna volt a piacon (teljes nap, 18-59). A május havi főműsoridős, 3.91%-os átlagos közönségarányt úgy sikerült elérnie, hogy eközben teljes napon tíz alkalommal, míg főműsoridőben tizenegyszer győzte le legfőbb riválisát, a Film+ csatornát (18-59). Nagy sikert arattak a Die Hard sorozat részei, A csatornán futó műsorok havi toplistájának első öt helyéből négyet Bruce Willis filmjei foglalnak el. Legnépszerűbbnek a Legdrágább az életed bizonyult, ez a 18-59-es korcsoportban 9.8%-os közönségarányt ért el.

A Humor+, Fem3, Kiwi TV és a Chili TV pedig indulásuk óta a legmagasabb havi átlagos közönségarányt szerezték meg május hónapban.

A SuperTV2 zászlóshajója a Jóban Rosszban. A napi sorozat premier epizódjainak teljes lakosság körében mért közönségaránya májusban átlagosan 12,98%, ami több, mint négyszerese a csatorna teljes napos, átlagos közönségarányának ugyanebben a korcsoportban. (3.04%)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Melyik fütyiszbarát szarraktár találta ezt ki???
Én kötve hiszem, itt az utcában megkérdeztem jó pár embert velem egykorút, idősebbet, fiatalabbat, sőt még tiniket is nos a 20 házból SENKI NEM KÍVÁNCSI A TÉLAPÓ MOCSKOS CSATORNÁJÁRA, ENNYI !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Melyik fütyiszbarát szarraktár találta ezt ki???
Én kötve hiszem, itt az utcában megkérdeztem jó pár embert velem egykorút, idősebbet, fiatalabbat, sőt még tiniket is nos a 20 házból SENKI NEM KÍVÁNCSI A TÉLAPÓ MOCSKOS CSATORNÁJÁRA, ENNYI !!!
Pálinkás Pál
Csak nem ezt az eredményt is a szaros századvég hozta ki??
a helység kalapácsa
- "Néném, milyen csatornákat tud fogni?"
- "Hát, bogaram, az m1-től az m5-ig, meg a Dunát, meg a Tv2-őt."
- "És milyen sűrűn szokta nézni a tévét?"
- "Amikor reggel felkelek, bekapcsolom, aztán elkezdek előkészülni a napra (persze közben hallgatom, hogy mit mondanak - vagy nem), utána elmegyek dolgozni, vagy ki a földekre, aztán hazamegyek és teszek-veszek, és amikor már későre jár, jól elalszom előtte. Nem kell kikapcsolni, mert időzítőre állítom. Reggel majd újra bekapcsolom."
- "De hát egész nap megy a tv, nem drága a villanyszámla?"
- "Már lapostetűm is volt... Ja nem ezt akartam mondani, hanem azt, hogy lapos tévém van, ami kevesebbet fogyaszt, mint egy petróleumlámpa, még hát ugye, ott van nekünk a rezsicsökkenés. És az sem utolsó, hogy a betörők a hangok miatt azt hiszik, hogy mindig van otthon valaki.
A hangok jóóók..."

Ismerek olyan munkahelyeket, ahol EGÉSZ NAP az m1 vagy a tv2 megy.
Senkit nem érdekel, de azért az megy - mert miért ne?

Hát így.
Rockxy
Nehéz elhinni, de ha mégis igaz, akkor kib@szott nagy a sötétség. :(
Levendula
Mi azóta nem nézzük, amióta endivajna tulajdona lett a TV2. Csakis a Hír TV, éjjel nappal és az RTL Klub híradója. Ennyi.
qxy
ez úgy van hogy
.- ön melyiket nézi? há, midet tuggya zongorázok oszt ha valami jó ott hagyom. Na akkor mi a neve? Lajosbá.
.- Na akkor ez is a tévékettőt nézi rendszeresen. írjuk csak át a másik lapra.- 13453 ik, tévé kettő.Kúrva fidesz de kifizeti Meg van szabva mennyi név kell. még van 547 Lajosbá oszt megyek haza vagy otthon meg csinálom vacsora közbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.