A közösség együttélést módosító egyik javaslat szerint 200 ezerbe kerülhet Józsefvárosban, ha 14 évesnél idősebb gyerek használja a játszóteret.

A közösségi együttélést szabályozó salátatörvénycsomag egyik eleme a játszótér használatát is büntetné, ha az ember gyermeke elmúlt 14 éves, és a Kocsis Máté vezette Józsefvárosba tette le a gólya – vette észre a Kettős Mérce.

Az a 14. életévet betöltött személy, aki játszóteret, játszótéri eszközt használ, – kivéve, amennyiben az adott játszótérre vonatkozó házirend lehetővé teszi az adott játszótéri eszköz használatát – megsérti a közösségi együttélés szabályát és kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal, vagy ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható

- szerepel a törvénycsomagban.

A cikk szerint már így is akad olyan park a kerületben, ahol tilos labdázni – ezt az önkormányzat balesetveszéllyel és köznyugalom megzavarásával indokolja –, ehhez jönne a fentebb ismertetett újabb szabályozás.

A közgyűlés június 8-án tárgyalja a rendeletet.

A Kettős Mércét szemléző 444 cikke után utóbbi lapnak a kerületi önkormányzat egy közleményt küldött el, amely szerint az év elején konzultáltak a kerületi lakosokkal, és a válaszadók 

kétharmada szerint sokan vannak, akik nem rendeltetésszerűen viselkednek a játszótereken, rongálnak, kárt okoznak, viselkedésükkel veszélyeztetik a kisgyermekeket és ez ellen a kerületben élő szülők gyakran élnek panasszal.

Azt visszautasították, hogy ezentúl nem léphetne felnőtt a játszóterekre, a korlátozás csupán a játékeszközökre vonatkozna.

Az idősebb gyerekek számára a kerületben számos sportpálya, sportudvar áll rendelkezésre, ahol focizhatnak, vagy bármilyen labdajátékot játszhatnak, emellett a közösségi ház és maguk az iskolák is rendszeres és sokféle szabadidős programokat szerveznek, ahol eltölthetik az időt iskola után

- tették hozzá a közleményben.

(Címlapi kép: pixabay.com)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
könyörgök valaki dugja már meg ezt a csillagszemű szemetet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@volvós: tegnap, 12:09 " Én azt gondolom, hogy teljesen rendben van, ha a gyermekek érdekét a felnőttek érdeke elé helyezik és szabályozzák a felnőttek viselkedését, ha már maguktól nem tudják, hogy nem 70 kilós emberekre van szabva a csúszda, mászóka, hinta."
Firenzében is láttam a kutyapiszok felszedő eszközt a kutyasétáltatóknál.
1magyar
Jogos a játszóterek védelme, de az éjszakai barmokat kellene legjobban megfékezni!
Eladott Ország
@1magyar: Na az éjszakai rongálókat nem fogják tudni megfékezni.
1magyar
@Eladott Ország: Ez a legnagyobb baj! Nappal még csak hamarabb hívhat rendőrt egy szülő ha látja, hogy nem megfelelő emberek vannak ott.
Eladott Ország
@1magyar: Hiába veszi észre a térfigyelő kamera éjszaka és buknak le, ha a kár már megtörtént.
1magyar
@Eladott Ország: De legalább lesz aki kifizeti nem közpénzből fizetnék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.