Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke levélben kérte együttműködésre Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Eszerint a DK folytatni szeretné Botka László színre lépésével megszakadt tárgyalásokat, a kormányfőjelölt "diktátumát" viszont nem hajlandóak elfogadni.

A levél tartalmát ismertető Vadai Ágnes emlékeztetett, hogy pártjuk elnöke a múlt héten felhívta a miniszterelnök-jelöltet, aki akkor elutasította a tárgyalásokat, ehelyett azt kérte, hogy Gyurcsány Ferenc írjon inkább egy levelet.

 Azért vagyunk külön pártokban, mert sok kérdésben nem értünk egyet. Én ezt nem tartom bajnak. És azért akarunk együttműködni, mert bizonyosan van két közös célunk. Választási vereséget mérni a kormányra és helyreállítani a demokratikus, európai, jogállami Magyarországot

- írja levelében Gyurcsány, kitérve arra, hogy nem viselkedhetnek ellenzékben sem az "orbáni normák szerint", mert akkor joggal hihetik azt a választók, hogy kormányon is ezt fogják tenni. Ezzel arra célzott Gyurcsány, hogy szerinte Botka ki akarja terjeszteni a hatalmát a többi pártra is.

A DK alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ők az együttműködésben látják a kormány leváltásának lehetőségét, ehhez viszont párbeszédre és tárgyalásokra van szükség. A független képviselő hozzátette, hogy Botka László korábban megfogalmazott feltételeit eddig egyetlen demokratikus ellenzéki párt sem fogadta el, sőt a DK az egyetlen olyan párt, amelyik egyáltalán hajlandó lenne tárgyalni az MSZP-vel.

A kormányváltásnak sokféle útja van, de a DK nem hisz abban, hogy kizárólag Botka László "ultimátumának" elfogadása lenne az egyetlen megoldás – jelentette ki Vadai Ágnes.

A nyílt levelet Molnár Gyulának, a szocialisták elnökének, Hiller Istvánnak, az MSZP választmányi elnökének és Tóth Bertalan frakcióvezetőnek is elküldték.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Persze tárgyalni kell az ellenzéknek egymás között, hiszen készülni kell a kormányzásra, de könyörgöm, ne nyilvánosan rúgjatok egymásba, ne nyavalyogjatok, meg sértődősködjetek, kivéve, ha szerte akarjátok zavarni az ellenzéki szavazókat.
Akkor bravó, jól csináljátok dk-sok!
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.18
Mi a kérdésed? Mert ez, hogy "Viszont az LMP mit is tett?" ez nem értelmezhető?!
Ha te lehülyézel valakit, mert nem értesz valakivel egyet (Schiffer), az nem személyeskedés?
Igaz, lehet ezt mocskolódásnak is nevezni!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: hol hülyéztem le a az istenedet??? :))
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.33
Nem tudod mikor mit írsz?
21.02-kor: "Ja a hüjje Siffi feljelentés..."
Egyébként meg nem Istenítem, de nem szeretem, amikor hülyéznek valakit, mert saját, önálló és korrekt véleménye van, ami nem egyezik egyesek véleményével.
Pl. én sokmindenben nem értek egyet a főnököddel a Gyurcsánnyal, de mégsem hülyéztem le soha!
amaramaistanna
@Pálinkafőző Rézüst: ...sajnos ,igen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.