Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke levélben kérte együttműködésre Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Eszerint a DK folytatni szeretné Botka László színre lépésével megszakadt tárgyalásokat, a kormányfőjelölt "diktátumát" viszont nem hajlandóak elfogadni.

A levél tartalmát ismertető Vadai Ágnes emlékeztetett, hogy pártjuk elnöke a múlt héten felhívta a miniszterelnök-jelöltet, aki akkor elutasította a tárgyalásokat, ehelyett azt kérte, hogy Gyurcsány Ferenc írjon inkább egy levelet.

 Azért vagyunk külön pártokban, mert sok kérdésben nem értünk egyet. Én ezt nem tartom bajnak. És azért akarunk együttműködni, mert bizonyosan van két közös célunk. Választási vereséget mérni a kormányra és helyreállítani a demokratikus, európai, jogállami Magyarországot

- írja levelében Gyurcsány, kitérve arra, hogy nem viselkedhetnek ellenzékben sem az "orbáni normák szerint", mert akkor joggal hihetik azt a választók, hogy kormányon is ezt fogják tenni. Ezzel arra célzott Gyurcsány, hogy szerinte Botka ki akarja terjeszteni a hatalmát a többi pártra is.

A DK alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ők az együttműködésben látják a kormány leváltásának lehetőségét, ehhez viszont párbeszédre és tárgyalásokra van szükség. A független képviselő hozzátette, hogy Botka László korábban megfogalmazott feltételeit eddig egyetlen demokratikus ellenzéki párt sem fogadta el, sőt a DK az egyetlen olyan párt, amelyik egyáltalán hajlandó lenne tárgyalni az MSZP-vel.

A kormányváltásnak sokféle útja van, de a DK nem hisz abban, hogy kizárólag Botka László "ultimátumának" elfogadása lenne az egyetlen megoldás – jelentette ki Vadai Ágnes.

A nyílt levelet Molnár Gyulának, a szocialisták elnökének, Hiller Istvánnak, az MSZP választmányi elnökének és Tóth Bertalan frakcióvezetőnek is elküldték.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Fecó, ha úgy véled, veletek van az erő, induljatok el egyedül a jövő évi parlamenti választásokon! Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Mástól várod ismét, hogy a Parlamentbe kerülj?
Béla333
"Gyurcsánynak először tisztáznia kellene legutóbbi akcióját, amivel az ellenzéket és az oknyomozó újságírást is lehetetlen helyzetbe hozva Orbán-ellenes vádakkal “hazardírozott”, majd kiderült, hogy bizonyítékai nincsenek és talán őt is megvezették. Ilyen vezetőre nincs szüksége az országnak – mondta Harangozó Tamás."
168ora.hu/az-mszp-leleptette-gyurcsanyt/
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: te egy fideszgőzöst teccikelsz?? Mondtam én,hogy egy szekeret húztok...Ne, ne magyarázkodj... Ez van, ezek vagytok! Fidesz szekértolók!
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 17.20
Igen, én is azt mondom, hogy a DK még önerőből sosem került be a Parlamentbe, ha csak a baja van a másikkal és képtelen a kompromisszumra, akkor méresse meg magát és a pártját 2018-ban! Ha más is ezt mondja, azzal egyet tudok érteni!
Ennyi!
Béla333
2014-ben elég volt a DK/Gyurcsánynak elhinteni, hogy jobb ha nem is tudjuk honnan jönnek a választási pénzek az MSZP-hez és elég volt néhány száz DK-s fanatikusnak egy közös tüntetésen azt üvölteni, hogy "összefogást" és már be is kerültek a Parlamentbe!
Most ennél sokkal több kell, ez az, ami nem tetszik a jelek szerint!
amaramaistanna
Fletó befoghatná a lepénylesőjét,már túlteljesítette a feladatát az ellenzéki oldalon való
törést- zúzást ... ugyanúgy viszolygok tőle,mint Orbántól és Vonától...
solidedge
Úgy gondolom hogy a Gyurcsány korosztálya Botkástól, Orbánostól kompromittálódott, erkölcsileg lenullázott emberek. Én a fiataloktól várom a változást, ez már el is kezdődött. 2022-re remélem beérik a törekvésük.
Pálinkafőző Rézüst
@amaramaistanna: mit tört,mit zúzott??? )))))) orrbánizézével egy lapon emlegetni??? nemá...:)))
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 20.00
Eddig mindig bekerült!
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 20.44
Elmondom, hogyha te elárulod, hogy Gyurcsány 2014-ben mennyit hozott az összeborulók támogatóihoz?!
5-600 ezret, amennyit ma mondogatnak, holott egy mai közvélemény kutatás szerint az LMP-vel van egy szinten?!
Tehát?
kissé felnőttem
Összefogásról nem beszélnek de egymás ellen összeesküdtek, hát ez is EX KISZTitkáros módszertan szinten zajló nesze nép fogd meg ITT a semmi, aztán persze lesz 2085-ig is fidesz, meg úr meg alom is tán majd még király is?
Hát egyik kutya másik eb marjátok egymást Összefogáshoz ész és logika kéne nem duma igérgetés ilyet már láttunk elvtársak az úrban. Ami itt lesz minimum :
20 vagy 50 kamu pártocska aki a pénzre hajt és elszivásra (szavazókra ) 10 mostani civakodó és bukott a 2018 ÉRTHETŐ igy? Tipikus mentalitás de magyar, dögöljön meg a szomszéd tehene is ? hát igen ilyen lett a világ, 1989- ben mást vártam ma már semmit
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: én nem vagyok Fletó fan! :) De nem ám...Viszont az LMP mit is tett?? Nos??? Ja a hüjje Siffi feljelentés... Ami megbukott, de rendesen... Azon kívűl? De most komolyan...
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.02
Beírásaid alapján örülhetnél, ha az általad lehülyézett Schifferrel egy agyi kapacitással rendelkeznél! "De most komolyan... "
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: "Beírásaid alapján örülhetnél, ha az általad lehülyézett Schifferrel egy agyi kapacitással rendelkeznél!"
Nem VÁLASZOLTÁL! Csak személyeskedsz... piti, piti dolog ez...:)))) Légy vele boldog! Máskor a kérdésre válaszolj!!!
JAJMÁR
"A kormányváltásnak sokféle útja van" ? mondta Vadai Ágnes! Lehet, lehet, de szerintem ama sokféle út járhatatlan.
Nem Vadai, ezt a kormányt qva nehéz lesz leváltani.
"Nem az sodor bajba, amit nem tudsz, hanem az, amit biztosan tudsz, de nem éppen úgy van ám."
Mark Twain
JAJMÁR
Persze tárgyalni kell az ellenzéknek egymás között, hiszen készülni kell a kormányzásra, de könyörgöm, ne nyilvánosan rúgjatok egymásba, ne nyavalyogjatok, meg sértődősködjetek, kivéve, ha szerte akarjátok zavarni az ellenzéki szavazókat.
Akkor bravó, jól csináljátok dk-sok!
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.18
Mi a kérdésed? Mert ez, hogy "Viszont az LMP mit is tett?" ez nem értelmezhető?!
Ha te lehülyézel valakit, mert nem értesz valakivel egyet (Schiffer), az nem személyeskedés?
Igaz, lehet ezt mocskolódásnak is nevezni!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: hol hülyéztem le a az istenedet??? :))
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 21.33
Nem tudod mikor mit írsz?
21.02-kor: "Ja a hüjje Siffi feljelentés..."
Egyébként meg nem Istenítem, de nem szeretem, amikor hülyéznek valakit, mert saját, önálló és korrekt véleménye van, ami nem egyezik egyesek véleményével.
Pl. én sokmindenben nem értek egyet a főnököddel a Gyurcsánnyal, de mégsem hülyéztem le soha!
amaramaistanna
@Pálinkafőző Rézüst: ...sajnos ,igen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.