Elindult az érettségi következő felvonása, most a szóbeliken van a sor. Jövő hét végéig az emelt szóbeli érettségi zajlik, utána jönnek a középszintű szóbelik.

Lassan vége a tanításnak, ám sokan még nem tudták le az iskolát, a negyedikeseknek még hátra van az érettségi júniusi felvonása, a szóbelik. 

Az eduline.hu cikke szerint első körben jövő csütörtökig az emelt szintű szóbeli érettségiket tartják.

A középszintű szóbeli vizsgákat június 19. és 30. között tartják meg.

41 ezer vizsga lesz

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az emelt szintű szóbeliket június 8. és 15. között 181 helyszínen, 2809 tantárgyi bizottság előtt tartják, s közel 41 ezer vizsga lesz.

Az érettségizők emelt szinten 94 féle vizsgatárgyat választottak, amelyek mindegyikéből van szóbeli is. Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, fővárosi kormányhivatal (KH) szervezi. Az OH által elkészíttetett szóbeli tételek a KH-k közreműködésével jutnak el a három tagú tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező KH bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon, külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a diákok teljesítményének minősítésére.

A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden érettségizőről, amelyet a vizsgaszervező KH küld meg az illetékes érettségi vizsgabizottságnak.

A középszintű szóbeliket az emelt szintű vizsgákat követően, június 19-től 30-ig tartják az érettségit szervező középiskolákban.

(MTI, eduline.hu)

(Címlapi kép: részlet a Moszkva tér című filmből)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Ma már röhögök rajta, de akkor? ..bejött a diri, megkérdezte voltunk-e fosni, mert ha tételt húzott a versenyző, már nem mehet sehova..csatakosra izzadt fiúk...a lányok valahogy jobban bírták...

hej, a régi szép idők...megfingatták a diákokat rendesen, de megérte...nagyon-nagyon sokat köszönhetek a tanáraimnak(többedmagammal)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.