A két férfi az interneten üzenetet váltott a terrorszervezethez való csatlakozásról, egyikük pedig arról is írt, hogy terrorcselekményeket akar elkövetni.

A vádlottak 2015 januárjában üzentek egymásnak az interneten, az egyik férfi felajánlotta a másiknak, hogy tartson vele Szíriába, és csatlakozzanak az Iszlám Államhoz. A közös kiutazás végül útlevél és vagyoni fedezet hiánya miatt hiúsult meg, az ajánlattevő azonban elment Isztambulba, ott azonban letartóztatták, és visszatoloncolták Magyarországra.

Az egyik vádlott emellett 2016 júliusában egy nyilvános Facebook-oldalon hozzászólásokat helyezett el, amelyekben terrorcselekmények elkövetésével fenyegetett, és segítséget kínált azoknak, akik csatlakozni szerettek volna az Iszlám Államhoz.

A Fejér Megyei Főügyészség vádiratában a terrorcselekmény terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészületének bűntette, illetve terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt előzetes letartóztatásban lévő, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint a letartóztatás, illetve lakhelyelhagyási tilalom fenntartását indítványozta. – írja a hvg.hu.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Kookas: Dehogynem :) :) :)DDDDDD :) Nekem is egyből Fölsőcsutka ugrott be...:) DDDD :) :)
Eladott Ország
Még milyen szerencse, hogy a munkaerő szabad áramlásának gátja a társadalmi egyenlőtlenség, a vagyoni fedezet hiánya.
Hellcat
2015 ben indult...most lett belőle indítványozás??? Mondtam én bazdmeg ha itt valaki robbantani akar az olyan simán megteszi, hogy csak na...a TEK lófaszt nem ér...meg egyébként is a qrbán magánhadserege szóval nem is ez a célja.
quadrocopter
és még az ellenőrizhető 1294 fő menekülttől fosnak genyóék!
nem tibi
eszement környék az a szeksforever és falusi vonzáskörzete

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.