Jogerősen börtönbüntetésre ítélték Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőit. Három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős. A Szolnoki Törvényszék 2015 szeptemberében első fokon 4 év börtönbüntetésre ítélte Tátrai Miklóst, Császy Zsolt pedig 3 év 6 hónap börtönt kapott. A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat – tettesként, illetve bűnsegédként – különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és F. Zsolt értékbecslőt felmentették. V. Bálint ügyvédet kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetésre ítélték, amely az összesen hatszázezer forint meg nem fizetése esetén fogházbüntetésre változik.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@Nessy: Emlékeim szerint Sukorón egy dolog történt bizonyíthatóan: az ország a Fidesz és Schiffer miatt elesett egy olyan lehetőségtől, amely a környékbelieknek munkalehetőséget, a helynek pedig fellendülést hozhatott volna...
EZÉRT mikor vonják felelősségre azokat, akiknek mindez köszönhető?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Gondolom Schiffernek jó napja volt! Ne is adjon neki ennél jobbat a sors!
Nessy
Érdeklődve hallgatnám a Kúria biráinak a véleményét a következő kérdésben:
Ugyebár, arról van szó, hogy ha a telekcsere megtörtént volna, az 1,2 milliárd anyagi kárt okozott volna az államnak. DE! Nem történt meg, ergo nem lett kár, Ettől függetlenűl 3 illetve 2,5 félévi börtönt itéltek meg,
Farkas Flórián ténylegesen 1,6 milliárd forintot "tüntetett el". Ezért maradt továbbra is Romaügyi Biztos jó fizetésért, és Kövér választási szövetséget kötött vele!
Na, uraim, sziveskedjenek megindokolni milyen jogszabály írja elő, hogy a meg nem történt esemény börtön büntetést von maga után, a tényleges bűn cselekmény viszont büntetlen maradhat!
Béla333
Azt azért Gyurcsánynak is mérlegelni kellene, hogy az ő miniszterelnöksége idején vezető beosztásban levő, az ő utasításait követő kollegáit jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek!
Ezek szerint bűncselekményeket követtek el közösen!
Mondjuk sohasem volt a politikusokban annyi becsület, hogy ezért bármiféle felelősséget vállaljanak a tettükért, most sem fog Gyurcsány agyáig eljutni, hogy mi is van?!
Most is csak fröcsög, másra mutogat, fenyeget, de az nem jut el hozzá, hogy esetleg valamit nem úgy kellett volna csinálni, ahogy csinálták!
Manhattan
Hadházy Ákos és az LMP kéjes örömmel lubickol abban, hogy egy politikai koncepciós perben letöltendő börtönre ítéltek két egyértelműen ártatlan embert, Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst.
Közös sikerként értékelik a Fidesszel.
Van ennél gusztustalanabb,primitívebb reakció?
Nincs.
Béla333
@Manhattan: 07.35
Ne hazudozz!
Senki nem lubickol kéjes örömmel azért, mert bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány kormány idején a közvetlen kollegái a jelek szerint bűncselekményeket követtek el!
Miért örülne ennek bárki is?
De azért a DK/Gyurcsány arrogáns, fenyegető, kioktató arroganciája legalábbis furcsa a letöltendő börtönbüntetés kiszabása után?!
Inkább kérne elnézést a választóktól ha már nem mond le minden tisztségéről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.