Jogerősen börtönbüntetésre ítélték Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőit. Három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit csütörtökön. A harmadfokú ítélet jogerős. A Szolnoki Törvényszék 2015 szeptemberében első fokon 4 év börtönbüntetésre ítélte Tátrai Miklóst, Császy Zsolt pedig 3 év 6 hónap börtönt kapott. A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat – tettesként, illetve bűnsegédként – különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és F. Zsolt értékbecslőt felmentették. V. Bálint ügyvédet kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetésre ítélték, amely az összesen hatszázezer forint meg nem fizetése esetén fogházbüntetésre változik.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@Nessy: Emlékeim szerint Sukorón egy dolog történt bizonyíthatóan: az ország a Fidesz és Schiffer miatt elesett egy olyan lehetőségtől, amely a környékbelieknek munkalehetőséget, a helynek pedig fellendülést hozhatott volna...
EZÉRT mikor vonják felelősségre azokat, akiknek mindez köszönhető?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Ez a vád annyira tarthatatlan volt, hogy biztos voltam a felmentésükben. . A kúria Handó Tündének benyalva bűnözőket termel ki magából... Ez a bírák szégyene!
bencemacska
Hát itt már nem a lóláb lóg ki, hanem az egész ló.
Darák Péter most azt mondatta ki, hogy így kell elintézni azokat, akik nem hajlandók a főnöküket ártatlanul meghurcoltatni!
Lásd: Nokia doboz!
Manhattan
@bencemacska: Természetesen a telekcsere bújtatott állami támogatás. Valszeg törvénytelen. A célja pozitív volt, egyéni előnyt ebből nem szerzett volna senki, csak a magyar állam és nép járt volna jól. Úgy néz ki, hogy csinált büntetésről van szó, és ezek az emberek az Orbán kormány áldozatai, mártírok lesznek! Ha beruházókat akarunk, akkor bizony egy így megy. A Mi Suzukink az elején vagy 2 éven keresztül vámmentesen hozta belföldi forgalomba az autókat, holott akkor még az érték több mint 50%-a külföldről származott (vagyis vámeljárás után kb. 10%-kal lett volna drágább). Természetesen mindenki tudott róla. Ha úgy tetszik ez adócsalás, nemzetközi szerződés megsértése (akkor még GATT). 2011-ben a McDonals képzési támogatást kapott a kormánytól, amit a cég a honlapján meg is jelentetett. olyan árakon elszámolva a ami messze meghaladta minden magyar egyetem hasonló képzésének téritési díját.
Magyarul kamu. A Meki számtalan más bújtatott támogatást is kapott... Sukoróval az volt a gond hogy sértette Andy Vajna érdekeit. Pont. Mert ugye Vajna kaszinóinak adókedvezménye, az a néhány milliárd, tök rendben van... nemdebár. Farkas Flóri meg továbbra is szabadlábon.
Manhattan
Gyurcsány Ferenc

Ők ártatlanok. Tudom, mert ismerem az ügyet és az eljárást. A nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök. De jön majd új kor. Új kormány.
A meghurcoltakat szabadon engedjük és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni. A bűnös eljárásban résztvevők ellen meg minden törvényes eszközzel fellépünk.
Akik bűnösen kiszolgálták Orbán rendszerét, nem számíthatnak megértésre. Tönkretettek embereket, családokat, életeket. Mert gyávák, megalkuvók, vagy csak egyszerűen megvehetők voltak.
Nem lesz bosszú. Csak végre tisztességes igazságszolgáltatás lesz.
Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok.
Soha nem felejtem. Soha.
Béla333
Mielőtt itt könnykre fakadnánk és mártírt csinálnánk belőlük, miért is jó bármely államilag támogatott beruházásnál, ha tiszta, átlátható támogatás helyett ilyen zavaros, fű és törvény alatti módon támogatunk beruházókat?
Mert így senki észre sem veszi, ha néhány milliócska ide-oda vándorol?
Tessék nyíltan és átláthatóan, a törvényeket betartva dolgozni az állam összes képviselőjének!
Béla333
Gyurcsány is átveszi a bíróság hatáskörét?! Mi az, hogy ő ítéletet hirdet, fenyeget és az állam (mindannyiunk) nevében kártérítést ígér, szabadon bocsájtást?
Ezért nem lehet újra a hatalom közelébe engedni, hiszen itt a példa, fogalma sincs, hogy mit engedhet meg magának és mit nem?!
Ezt az ügyészségi rendszert, Polt Pétert és bűnbandáját az ő közreműködésükkel ültették a nyakunkba, bebetonozva 100 évre, így először is számoljon el Polték, és a Postabank összefüggéseivel, aztán utána fenyegetőzzön!
bencemacska
@Manhattan: ma, 15:57
Nem értem, hogy "a telekcsere bújtatott állami támogatás": Miért? Maximum akkor, ha nem arányos értékben cserél gazdát a telek!
A borzasztó az eltelt 11 év!
És a feljelentgetők összetétele: a Fidesz, a 64 vármegye, az LMP !!!
DE NEM TÖRTÉNT KÁROKOZÁS!!! És az három év, mert történhetett volna!!!
Nessy
A Kúria indoklása szerint pártunk és kormányunk nem kevés egyedét le lehetne tartóztatni, és elitélni! Sőt, ők nem csak tervezték, végre is hajtották a törvénytelen mutyikat, túlárazásokat, lenyúlásokat, uniós pénzek elherdálást! Nesze neked "Jogállam"!
Manhattan
@Nessy: Emlékeim szerint Sukorón egy dolog történt bizonyíthatóan: az ország a Fidesz és Schiffer miatt elesett egy olyan lehetőségtől, amely a környékbelieknek munkalehetőséget, a helynek pedig fellendülést hozhatott volna...
EZÉRT mikor vonják felelősségre azokat, akiknek mindez köszönhető?
Béla333
Gyurcsányt bizonyítottság hiányában mentették fel, az embereit meg letöltendő börtönre ítélték.
Ezek a tények.
Mikor és hogyan vállalja a felelősséget ezért Gyurcsány?
Manhattan
@bencemacska: Egy soha nem valósult meg beruházás, soha nem realizált értékvesztés miatt sitt, ez csak ebben az országban lehetséges...(
Nessy
@Manhattan: Nálunk a meg nem valósult értékveszés börtönbüntetést von maga után, a megvalósult jól fizető, komoly beosztást! Ez a Fidesz féle "jogállam"!
A Kúria bírái másodállásban itélet végrehajtók, pénzért és státuszért.
Béla333
Nem újdonság, a törvény szerint: egy bűncselekmény előkészületeit, annak a megszervezését ennek a szándékát is büntetik.
Még akkor is, ha most meg az ország mérhetetlen, tényleges elrablását meg nem büntetik meg. Remélem egyenlőre!
Nem kellene a bűncselekményeket a politikusoknak, az elemzőknek mérlegre tenni azzal, hogy igaz hogy..., de a másik meg még inkább!
A büntetés mértékét a bíróság határozza meg!
nyanya001
Eljárási kegyelem Farkas Flóriánnak: Elsikálva
Elmarad Farkas Flórián nagy érdeklődéssel várt büntetőpere. Sosem tudjuk már meg, kezelt-e hűtlenül pénzt a Lungo Drom cigány szervezet, egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCKÖ) elnöke, megsértették-e a számviteli fegyelmet az általa vezetett alapítványoknál: Farkas Flórián eljárási kegyelmet kért és kapott, így tiszta lappal futhat neki a választásoknak.
Elmarad Farkas Flórián nagy érdeklődéssel várt büntetőpere. Sosem tudjuk már meg, kezelt-e hűtlenül pénzt a Lungo Drom cigány szervezet, egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCKÖ) elnöke, megsértették-e a számviteli fegyelmet az általa vezetett alapítványoknál: Farkas Flórián eljárási kegyelmet kért és kapott, így tiszta lappal futhat neki a választásoknak.
Ja kérem aki az Orbán haverja, az büntetlenül sikkaszthat !
magyarnarancs.hu/belpol/eljarasi_kegyelem_farkas_floriannak_elsikalva-61985
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: cuncika! A fletót bűncselekmény hiányában mentették fel, te naggyon fidesz.lmp-s ...:)))
papa.49
Ez röhej, sőt NAGYON NAGY RÖHEJ, felebezni a nemzetközi bíróságnál, , mert amit a kuria csinál az már ,,bicskanyitogató,, !!!
A Gyurcsányt , meg a Bajnait nem mószerolták be a Tátraiék, hát ezért ülniük kell!!!
A koszos cigány a flóri elsikkasztott 1.6 milliárdot még csak őrizetbe se vették, itt meg MEG SE TÖRTÉNT A BŰNCSELEKMÉNY ha egyáltalán az lett volna!!!
Pálinkafőző Rézüst
@papa.49: Bella kiccsit átévett... :)))) Sebaj, majd rájön... :))
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Ebben az ügyben soha, akkor örülne ha ott ülne a vádlottak padján a Tátraiék mellett...
nyanya001
Vajna milliárdokat tesz zsebre adózatlanul ez rendben van.
Ez nem károkozás az államnak.
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 19.36
1./ Cuncika a nagymamád!
2./ "A nyomozást 2012. július 20-án bizonyítottság hiányában megszüntették. (A külföldi befektetők 2008. május 21-én egyeztettek a parlamentben a tervezett beruházásról, a kormány delegációját Gyurcsány Ferenc vezette. A kormányfő támogatta a tervet, de szerepét a cseréről hozott döntésben nem lehetett bizonyítani.)"
index.hu/belfold/2017/06/08/bortonbe_kell_menniuk_a_magyar_nemzeti_vagyonkezelo_egykori_vezetoinek/

Ugye tudod értelmezni?
Pálinkafőző Rézüst
.""Cuncika a nagymamád"
Csúnya vagy,,,, ?D))))))
Ahogy mondtam: Bizonyítottság hiányában,,,,,, Mi baj, fidesztolós efftás??,:)))) nn
bencemacska
@Pálinkafőző Rézüst: ma, 19:36
Nem kellett felmenteni, mert nem emeltek vádat, megszüntették a nyomozást!

"A Központi Nyomozó Főügyészség a vádemeléssel egyidejűleg bizonyítottság hiányában megszüntette a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő ellen hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény."
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 20.17
A 19.36-os beírásodban ez szerepel:
"A fletót bűncselekmény hiányában mentették fel,"

A 20.17-esben meg:
"Ahogy mondtam: Bizonyítottság hiányában"

Fogalmad sincs, hogy melyik mit jelent, igaz? Hogy mi a különbség a kettő között?
Maradj a "cuncimókus" szintnél, azt még a jelek szerint szereted és érted is!
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: ahogy mondtam: ""A fletót bűncselekmény hiányában mentették fel,"
Ennyi , oszt ruguzhazzt,...:)))) Jó rugozást... .99
Béla333
Aki a magyar valóság és politikai bűnözők körében el szeretné helyezni ezt a történetet is, az olvassa el Révész Sándor cikkét a Népszabadság archívumából!
Ebben arról ír, hogy magyarra lefordítva az elmúlt évtizedekben csak a választók megtévesztésére folyt itt a két oldal között mindenféle elszámoltatás, a valóságban a hátunk mögött összekacsintva egymás disznóságairól tudva lopták szét az országot:

"nol.hu/belfold/partkecske__kozkaposzta
„Polt Péter ciklusának üzenete az volt, hogy megfelelő politikai háttérrel mindent meg lehet úszni.” Ez az üzenet „bizonyosan bátorítólag hatott azokra, akik az elmúlt nyolc évben dézsmálták a közpénzeinket”. „„A Polt-ciklus hatása tovább él abban a látszatban, hogy a korrupció a politikai térnek azt a részét jellemzi csupán, amely nem tudta általánosan megszervezni a büntetlenségét. E látszat kedvezményezettjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a korrupció elleni háborgás és fellépés ne normatív, hanem szelektív legyen, s a politikai harc szempontjai alá rendelődjön."
tudode
Nem csoda, hogy a KISZ legértelmesebbjét , Gyurcsány Ferencet ki szándékozott nyírni..
.
Orban Viktor Gyurcsany Ferencrol 1989-ben
www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI
.
Ördögi terve nem sikerült, hónapokig küzdött még az EU-ban is a témaként bedobott halálbüntetéssel.
.
www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI
.
Érzi ő a vesztét! Be kell bejeznie ezt az illibereális katyvaszt, ha sikerült/sikerül elfoglalnia a Fidesz hívők támogatásával.
.
FÉL MUNKA NEM MUNKA!
Manhattan
@Pálinkafőző Rézüst: Hagyd a fenébe! Azzal, hogy az LMP politikusai felsorakoztak a Fidesz mellé ebben a gyalázatos bírósági színjátékban a Sukorói területcsere tervezete kapcsán, bebizonyították, semmivel sem jobbak a Fidesz politikusainál. A Fidesz törvények felett álló és törvényeket magukra szabó prominensei lophatnak, rabolhatnak tovább minden következmény nélkül.
Nessy
Gondolom Schiffernek jó napja volt! Ne is adjon neki ennél jobbat a sors!
Nessy
Érdeklődve hallgatnám a Kúria biráinak a véleményét a következő kérdésben:
Ugyebár, arról van szó, hogy ha a telekcsere megtörtént volna, az 1,2 milliárd anyagi kárt okozott volna az államnak. DE! Nem történt meg, ergo nem lett kár, Ettől függetlenűl 3 illetve 2,5 félévi börtönt itéltek meg,
Farkas Flórián ténylegesen 1,6 milliárd forintot "tüntetett el". Ezért maradt továbbra is Romaügyi Biztos jó fizetésért, és Kövér választási szövetséget kötött vele!
Na, uraim, sziveskedjenek megindokolni milyen jogszabály írja elő, hogy a meg nem történt esemény börtön büntetést von maga után, a tényleges bűn cselekmény viszont büntetlen maradhat!
Béla333
Azt azért Gyurcsánynak is mérlegelni kellene, hogy az ő miniszterelnöksége idején vezető beosztásban levő, az ő utasításait követő kollegáit jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek!
Ezek szerint bűncselekményeket követtek el közösen!
Mondjuk sohasem volt a politikusokban annyi becsület, hogy ezért bármiféle felelősséget vállaljanak a tettükért, most sem fog Gyurcsány agyáig eljutni, hogy mi is van?!
Most is csak fröcsög, másra mutogat, fenyeget, de az nem jut el hozzá, hogy esetleg valamit nem úgy kellett volna csinálni, ahogy csinálták!
Manhattan
Hadházy Ákos és az LMP kéjes örömmel lubickol abban, hogy egy politikai koncepciós perben letöltendő börtönre ítéltek két egyértelműen ártatlan embert, Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst.
Közös sikerként értékelik a Fidesszel.
Van ennél gusztustalanabb,primitívebb reakció?
Nincs.
Béla333
@Manhattan: 07.35
Ne hazudozz!
Senki nem lubickol kéjes örömmel azért, mert bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány kormány idején a közvetlen kollegái a jelek szerint bűncselekményeket követtek el!
Miért örülne ennek bárki is?
De azért a DK/Gyurcsány arrogáns, fenyegető, kioktató arroganciája legalábbis furcsa a letöltendő börtönbüntetés kiszabása után?!
Inkább kérne elnézést a választóktól ha már nem mond le minden tisztségéről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.