Hamarosan a kormány elé kerül a jogszabály-javaslat csomag. Ősztől már a patikában lebukhatnak a gyógyszerhalmozók, akik egyidejűleg több orvossal is fölíratnak maguknak tablettákat, és azok is, akik nem váltják ki a javallt terápiás szereket. Novembertől e-receptre írják fel a gyógyszereket. Azaz az orvos az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzíti, kinek, milyen gyógyszert rendelt, a patikusok pedig innen olvashatják azt ki. Megtudtuk: az e-recept bevezetésével a papíralapú beutalók és receptek sem szűnnek meg, továbbra is lehet majd kézzel vényt írni. Például akkor, ha az orvos háznál ír fel betegének orvosságot. Idővel az e-recept és az e-beutaló kiszoríthatja a papíralapú rendelést, de hogy ez milyen gyors lesz, az majd a gyakorlatban, a rendszer működése közben dől el. A szoktatás ideje alatt (körülbelül egy évig) még biztosan használatban marad a hagyományos vény is, de ha a beteg igazolja magát a patikában, akkor is megkapja a gyógyszerét, ha a klasszikus...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Patikai beléptetőrendszer nem lesz?...
papa.49
Ez megint a ,,gyorsaság,, érdekében történik, állhatunk sorban az orvosnál, aztán átballagunk a patikába, és ott is állhatunk sorba, -mert az lesz jó hosszú- mivel a patikusnak odaadod a TAJ kártyádat beüti a TAJ számod megmondod melyik orvos rendelt neked gyógyszert, mert ugye a háziorvoson kívül rendelhet gyógyszert a szakorvos is, és csak akkor fogja látni a patikus hogy mit kéne adnia neked!!!
Szemben a mostani ,,elavult renddel,, bemégy a patikába, odaadod a receptet, és kiszolgál a patikus oszt. jónapot!!!
Ügyasek vagytok fiúk, csak az baj, hogy éltek, de majd teszünk ellene !!!
Nessy
nem kell félni, semmivel sem fognak többet tudni a gyógyszer szedési szokásokról, mint eddig, ismerve az állami szervek informatikáját!
Azért a legalapvetőbb kérdés, meddig érvényes egy stanardan szedett gyógyszer receptje, hányszor, milyen időközönként váltható ki?
Mert ha havonta kell érte sorba úlni az orvosoknál, akkor orvos is , meg beteg is rövidesen neurotikus lesz.
Talán értelme lenne, ha a szakrendelések által rendelt " élete végéig" szedendő gyógyszert egy évre legalább felírhatnák, és havi bontásban válthatja ki a paciens. Illetve legalább két havi egyszerre kiadható lenne! ( pl. utazás, külföldi látogatás etc.)
A meghatalmazás visszavonásig lenne érvényes, melyet a patika rögzíthetne. Gondolok itt pl. mozgás korlátozott, kis településen élő emberekre, akiknek rokon, szomszéd váltja ki a receptjét.
Félő, hogy ha olyan "szakértelemmel" készül a rendszer élesítése és működtetése, mint sok másé, akkor jó lesz legalább egy havi gyógyszert tartalékolni! Ugyanis nem mindegy, hogy egy rendszert tesztelek pár száz résztvevővel, vagy sok száz orvossal, patikával, több millió beteggel működtetek!
Dr plágium
Szerintem csak ötletelés, el kell költeni pár milliárd EU-s pénzt. Egyébként előbb az egészségügyi ellátást kellene rendezni, utána esetleg jöhetne ez is.
papa.49
@Nessy: Ettől tartok én is leginkább, hogy lecsücsül a rendszerük és itt maradunk gyógyszer nélkül, mert amit a fiúk megcsinálnak az úgy el lesz baszva hogy a világ a csodájára járhat!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.