Nincs itt a világvége azzal, hogy Donald Trump nem írta alá a párizsi klímaegyezményt Áder János szerint, aki Trump döntését erkölcsileg elfogadhatatlannak tartja.

Nincs itt a világvége azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke bejelentette országa kilépését a párizsi klímaegyezményből, mert az azt aláíró többi ország ezután is kész tartani magát a vállalásokhoz, ahogyan az Egyesült Államok szövetségi államainak többsége is – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Áder: nincs itt a világvége

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az államfő megerősítette, erkölcsileg elfogadhatatlannak tartja Donald Trump döntését, amellyel kapcsolatban jogos és indokolt a kritika, ugyanakkor kiemelte: a párizsi egyezmény többi országának vezetője nemcsak egyértelművé tette a vállalások betartását, hanem fel is akarja gyorsítani a végrehajtási jogszabályok kidolgozását.

Áder: nincs itt a világvége

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Egyesült Államokban pedig a szövetségi államok többségének, 30-nak a vezetője bejelentette: nem hajlandó elfogadni az elnök döntését, "ők mindenképpen továbbmennek a párizsi úton" – hívta fel a figyelmet Áder János, jelezve: így az a furcsa helyzet állhat elő, hogy az Egyesült Államok úgy is teljesítheti korábban tett vállalását, hogy kilépett a párizsi megállapodásból.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Attila)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Majd aláírja, remélhetőleg hamar. Vagy valaki majd aláírja.
cs.n.
-Csá Jani, Viki vagyok. Nem érek rá reggel a szokásos sorosozós, migráncsozós pénteki igehirdetésemre a kosúton, megye hármas meccsre készülök Izland-alsóra. Ugorj már be helyettem tesa, aztán nyomassad azt a klímás cuccot, azt vágod. A Trámpot ne nagyon húzzad le, a második szívszerelmem Putyin után, tudod.
-Oké, főnököm, meglesz.
verőce21
A dolog fonákja viszont, hogy Kína úgy sem teljesíti a vállalások betartását, hogy aláírta az egyezményt. :)
RonaGyuri
csak úgy szólok: az USA kb. 20%-os csökkentés után még mindig a második Kina 1/4-e után úgy 1/5-el!
Béla333
"Áder: nincs itt a világvége"

Fogtál a múlt hétvégén is 1-2 pontyot?
bakegya
@Béla333: pontyyy erre gondoltam-most jól megy a ponty..én meg itt b..ezt a köszörüt-szembe velem ezzel a 120 kilós nővel!-
nem tibi
Mire feleszmél már az USA rég egy exobolygóra költözött át .
Xarnak ezek ránk meg hogy a mogorva bajuszos mit vaker közép-kelet-balkáneurópában .

A Tejútrendszert számítva 160 milliárd exobolygó kering 100 milliárd csillag körül, a Napunkhoz hasonló csillagok kb. 50%-ához tartozik bolygórendszer, valamint a magányos, Naprendszerünk bolygóihoz hasonló és nagyobb tömegű olyan égitestek számát pedig, amelyek egy csillaghoz, vagy csillagrendszerhez nem tartoznak, billiókra becsülik.
Az újabb felfedezések másik jellegzetessége, hogy a talált bolygók között egyre több a Földünk nagyságához hasonló vagy még kisebb bolygó. Ezek közül egy maroknyi Földünkhöz hasonló tulajdonságokkal is rendelkezik .
Zeta
Vajon mi lesz az iráni atomhulladékkal?
Hamár kötöttünk velük egy szerződést!
Veleda
Valaki azt nyilatkozta, hogy megvagyunk mi Trampli nélkül is. Jobb is, ha nem akadékoskodik. Amúgy Kína okádja a füstöt, szennyet, hulladékot, magasról tesz az egyezményekre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.