Koncepciós pert emleget Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Sukoró-ügyben hozott ítélet után, viszont a bíró miniszterelnöksége alatt gyakorlatilag helyettes államtitkár volt az Igazságügyi Minisztériumban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Gyurcsány pártja kormányra kerülés után börtönbe záratná a 2008-as telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal elnökét."

Tehát neki mint akkor hivatalban levő miniszterelnöknek semmiben nem kellene levonni következtetést, ha a beosztottai az ő utasításai alapján eljárva bűnt követtek el?
Tiszta ámokfutás amit Gyurcsány rendez az utóbbi időben!
Megmondja hogy ki kivel kávézhat, miről beszélhet?
Máig keresgéli Orbán banki papírjait!
Ha valaki azt mondja, hogy őszig nem akar vele tárgyalni, akkor hisztis rohamot kap!
Megfenyeget bírókat, ügyészeket mindenkit?!
A beosztottjai mindenkit mocskolnak a blogjain keresztül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Na meg, nem fél hogy addig basztatja az embereket hogy valaki elő vesz egy olyan aktát amibe kurva nagy bűnt követett el Feri. Ja, hogy olyan nincs? Nyugi . Van.
Equus
@JAJMÁR: A Sukoró-ügy részleteinek ismeretén kívül nem ártana vmi jogi alapismeret mielőtt ítéletet alkotsz. Ha közel 10 évvel ezelőtt az ügylet teljesedésbe megy, akkor a befizetett adók formájában (építkezésen résztvevők, az üzemeltetésben alkalmazottak után fizetett munkabérekhez kapcsolódó járadékok, a beszállítók termékei utáni ÁFA és egyáltalán nem utolsósorban a létesítmény üzemeltetése utáni ÁFA) az ingatlan árának többszörösét hozta volna már a magyar államnak. Igaz, abból nem jutott volna méhszarosnak és endi vajna úrnak, de a horda egyetlen tagjának sem.

Más: hűtlen kezelés kísérlete, ahol maga az alapcselekmény bizonyítatlan, de ha bizonyítható is lenne, az elkövető önként elállt. Akkor miről is beszélünk?
Analógia:
1.) leveszel az áruházi polcról egy nagyobb értékű italt, majd meggondolod és visszateszed a helyére. Akkor te lopás kísérlete miatt bíróság elé állíható vagy?
2.) Megittál már 2-3 pohár whiskeyt, felhív a haverod, h ugorj át hozzá. Felveszed a kocsikulcsot, de agyadba jut, h ittál és visszadobod a kulcsot az előszobai szekrénykére. Akkor megállapítható az ittas járművezetés kísérlete?
papa.49
@Equus: Ez egyenesen következik az alábbi kijelentésből, amely igaz nem ettől a kormánytól származik, viszont jól mutatja a valóságtól elrugaszkodott, értelmezhetetlen feltételeket!!!
,, A gondolatnak is elsőbbsége van,, Kondorossy fakabát Ferenc!!!
JAJMÁR
@Equus: 18:26 Most sem ismerem a Sukoró ügy részleteit, így arról most sem "ítélkezem", nem vagyok én bíró :)
Amúgy évekig dolgoztam egy nyomozócsoport tagjaként...

Az eljáró bíró nyilvános megfenyegetése és zsarolása a bűncselekmény. Még ha ez a jelen esetben gyengének is látszik, hisz a Gyurcsány soha nem lesz abban a helyzetben, hogy be is váltsa! Na de alkalmas arra, hogy az emberek bizalmát méginkább aláássa, és ha nem bízhatnak az emberek sem az ügyészségben, sem az ügyvédekben, sem a vezetőkben, sem a bírókban, ott nem bízhat az ember a jogban, és egymásban sem. Az olyan szintű anarchiát hozna magával, hogy lehet jobb most azonnal 'megöngyilkolmerényelnie' magát mindenkinek. Egy politikai vezetőnek tisztában kellene lennie a szavai súlyával és hatásával.
A Gyurcsány hőzöngése meggondolatlan, indulatvezérelte és autokrata személyiséget mutat. Nem szeretném, ha ő döntene valaha is az én sorsomról!
Függetlenül a Sukoró ügytől, amelyben egyébként a két elítélt - akik nem értenek egyet, de bölcsen elfogadták az ítéletet - nyilván kérhet majd per-újrafelvételt.
Equus
@JAJMÁR: 15.14 a bizalom a jogszolgáltatásban már régen szertefoszlott. A jogalkotók a reggeli kávé mellett besélik már meg 7 éve, h éppen kinek az érdekében és milyen törvényt hozzanak. Ha kell, másnapra átírják. A jogalkalmazók meg jobb híján, hacsak nem akarnak kényszermunkások lenni, követik az elvárásokat. Szájerné úrasszony, mint legfőbb bíró? A bírói kar lefejezése? endi vajna helyzetbe hozása, rogán tóni házának növekedése, farkas flóri 1,6 milliárdja nyilván nem képezte nyomozás tárgyát abban a csoportban, amiben voltál.

Számonkéred, h a gyereket annak nevezik ami? Tehát nem a tolvaj a hibás, hanem a tuajdonos, akit meglopott és aki a tolvajt tolvajnak nevezi. Lenne vmi képed a Sukoró környékén zajló fidesznyik vergődésről, nyilván másképp látnád a dolgot.

Nyomozó voltál, akkor nyilván tudod, h a perújításhoz vmi novum is kell, de addig is, míg zajlik a töri a jogerős ítélet végrehajtandó. Aztán, ha vmi csoda folytán nem Kecskemétre kerül az ügy tárgyalásra és kiderül, h a marasztaltak ártatlanok, majd fizet a magyar állam az adófizetők pénzéből. A maffia meg vircsaftol tovább...
JAJMÁR
@Equus: Persze, ez így van, ahogy írod. Ami még kicsi maradt a jogállamból, az éppen a bíróságok működésében leledzik. Tévedsz, Szájerné közel sem annyira befolyásolható, mint a poltpeti!
Mégsem lehet, pláne nem lehet se egy bírót, aki egyébként beosztottként teszi a dolgát, sem egy ügyészt, aki szintén, és nem akárhol, ebben a recsegő-ropogó jogállamban, egy ilyen hatalom alatt, az ellenzék "vezérpolitikusának" börtönnel fenyegetni a döntése miatt! Nem lehet!
Nem szabad elfogadni!
Hisz' akkor tökmindegy, jöhet a harakiri, itt a vége, "hagyj fel minden reménnyel"! Hát nem mindegy akkor? Szerencsétlen bíró feje fölött ott a pallos innen is, onnan is! Nekünk meg tökmindegy éppen melyik hatalom érdekét szolgálja az igazságszolgáltatás, ha nem az igazságét!
Lehet, hogy a bíró téves ítéletet hozott. De meghozta. A bíró felelőssége, és ha évek múlva egy másik bíró más ítéletet hoz, azt sem lehet nem elfogadni.

Egy jó, demokratikus ellenzéki vezetőnek azt kellene mondania, ha ő kormányra kerül, garantálja, hogy minden egyes bíró a saját szakmai meggyőződése szerint ítélkezhet, soha, semmilyen körülmények között a hatalom a döntésében nem befolyásolja, pláne nem retorzióval. Az ítéletet pedig el kell fogadni, ahogy Tátrai is elfogadja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.