Két gimnazista gondolt egyet, és megoldotta, hogy Szegeden gyorsan és egyszerűen, Messengeren keresztül kapják meg az emberek azt a menetrendet, amire épp szükségük van.

A 15 éves Schütz Dávid és a 17 esztendős Simonffy László egy olyan chatbotot készített a szegedieknek, ami bizonyítja, mennyire fontos lenne mindenkinek megtanítani a programozás alapjait.

A Szegedi Menetrend Bot egy Messengeren, mobilon és webes felületen is innen elérhető chatbot, ami pár másodperc alatt mutatja azokat az időpontokat, amelyekre épp szükségünk van. Csak az "Indítás" gombra kell kattintani, majd három vagy négy kérdésnél egy-egy számot/megállót beírni, attól függően, hogy mit keresünk.

Milyen lehetőséget keresünk, hol keressük és melyik járat kapcsán? – lényegében ezekre lehet pillanatok alatt pár kattintással válaszolni. – írja a hvg.hu.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Ezt két szögedi gyerököt köllene Pestre is felhozni, hogy rendbetegyék a BKV-t
nezelodo
@human: Megúszhatják a büntit, ha átadják a szoftver tulajdonjogát a gülüszemű vezető szoftverfejlesztő politikus zseninek. Legalább tudja mikor küldi a zasszonya a helikoptert érte.
Kristaal
Ügyesek a fiúk,Dávid és László! Azt le kell írnom, hogy az egyik fiú neve teljesen ugyanaz, mint a 62 éves korában tavaly szívmegállásban elhunyt kedves ismerősömnek. Ő is nagyon értett a számítógépekhez, koránál fogva felnőttként képezte magát számítógépes szakemberré. Meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy más is van ugyanezzel a névvel. További Sok sikert kívánok az életben a fiúknak! Simonffy László a neveddel élt egy nagyszerű ember, Te is ilyen nagyszerű ember leszel, ügyes vagy már ilyen fiatalon is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.