Egy reklámpiaci gazdálkodó ellen folytat büntetőeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közérdekű bejelentés alapján – reagált az adó- és vámhatóság pénteken az MTI kérdésére.

Az MTI a Magyar Időkben megjelent hírrel összefüggésben kereste meg a NAV-ot, amely szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft.-nél nyomozás folyik költségvetési csalás miatt, a Jobbik plakátkampánya kapcsán.

Részleteket az adóhivatal a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem közölt.

A Magyar Idők pénteki számában olvasható cikk szerint a két cég megtévesztette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójával a Jobbik rendelkezésére bocsátottak.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján a témával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy milliárdos méreteket ölthet a "Jobbik-Simicska korrupció". Szerinte a Jobbik "összevissza beszél" a plakátok számáról és arról, hogy mennyi ideig bérelte a felületeket. Vona Gábor 2500 plakátról beszélt, de akár ezerrel is több lehet ennél – mondta. Hozzátette: a pártelnök áprilisban azt nyilatkozta, hogy egy hónapra bérelték a plakáthelyeket, ehhez képest ma még ugyanúgy láthatók a plakátok mindenhol – tette hozzá a kormánypárti képviselő.

A Jobbik szerint a piaci szokásoknak megfelelő szerződést kötöttek, ami azt jelentené, hogy három hónapra ennyi plakáthely értéke mintegy 2,5 milliárd forint – magyarázta a kereszténydemokrata képviselő. Hozzáfűzte: a Jobbik tavalyi költségvetési támogatása viszont 476 millió forint volt, a mostani kampány értéke pedig az ötszöröse ennek.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ütik vágják az ellenzéket ahol csak lehet...véletlenül se kapjanak felületet a médiában. Remélem a Jobbiknak lesz egy kis esze...meg a Simicska bombát is ledobják még időben a választások előtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ütik vágják az ellenzéket ahol csak lehet...véletlenül se kapjanak felületet a médiában. Remélem a Jobbiknak lesz egy kis esze...meg a Simicska bombát is ledobják még időben a választások előtt.
bakegya
Mért is esett volna messze a fájától orbán vicctor-bosszúálló fajtáját,orsos győzi pártitkárt is sokan megemlegetik !!!
Cicamama55
Gondolom még prémiumot is kitűztek a fejére! Addig, míg a Fidesz szekerét tolta, őt sem ellenőrizte soha senki, pár óra után "makulátlannak" minősítették, mint Rogánt, Flórit, meg társaikat...:(((((
Clavigo
Egyik nagy kedvencem ez a Hol(a)lik Esvány...:):) :) :) Látszik rajta ,,hogy nem az eszéért alkalmazzák..:) :DD :)
sokanvagyunk
Talán a Mészáros-féle sajtókat tömte volna pénzzel-hirdetésekkel a Jobbik?
human
Kettős az érzésem, mint a CEU-s fidesz szavazó professzor esetén. Mert hát Simicska most ugyanazt kapja vissza, mint amit ők csináltak annak idején. A 2014-es választáskor (G nap előtt) az ellenzéknek alig volt tere plakáton kampányolni. Egy képviselő tiltakozásul egy kereszteződésben létrára állt és úgy tartott kezében a plakátját. Orbánt veszélyesebbnek tartom annál, hogy ne Simicskának szurkoljak, de tudom, hogy Orbán hataloméhségét részben Simicskának köszönhetjük.
iluminati
Beindult a bandaháború...Nagyon kilátszik a lóláb...s a báránybőrbe bújt farkasok kezdenek előjönni... Istenem ez az ország hasonlít egy megsebzett állathoz...Köröznek a dögkeselyűk...hiénák várakoznak az alkalomra...Magyarország ne hagyd magad...
Perwool
Kibújik a szög a zsákból, hogyan milyen is a demokrácia. Addig létezik, amíg megfelel a kormányoldal érdekeinek.A kormány plakátjairól, tisztán lehet tudni, hogy közpénzből van és ez sokkal jobban zavar.
Amúgy meg, kit érdekel ez a plakát háború.Érdekes vetélkedő ez a 2 társulat között. Úgy látszik nem igaz, hogy holló a hollónak nem vájja ki... Milliárdok mennek el rá, közben elemet vigyél a kórházba. Vagy, WC papírt, már ha van rá igényed, hogy kitöröld...Ezekből a plakát alapanyagból, nemhogy WC papírt csinálnának.

Napokban volt róla szó, hogy betiltják a plakátokat.
Ha elhallgattatni nem is tudják a jobboldali kritikus hangokat, legalább a nyilvánosságot igyekeznek megvonni tőlük.Ha esetleg holnap valaki kiragasztja az autójára, hogy szavaz a "rézfaszúkutyapártra", hoz a Fidesz egy törvényt, ami betiltja az autó reklámokat.
Egyszerűbb lenne betiltani, mindent ami a Fidesz érdekeit sérti.
Cefi
...és akkor rákosi elvtárs riadóztatta az ávh-t...
F_Viktor
Az, hogy orban riadoztatta a NAV-ot, nem meglepo, alkalmazta mar tobbszor ezt a modszert megfelelmitesre, ellehetettlenitesre.
Ami megragadott a megbizott smuzolo sajtotajekoztatojan, ez:
"három hónapra ennyi plakáthely értéke mintegy 2,5 milliárd forint (...) a Jobbik tavalyi költségvetési támogatása viszont 476 millió forint volt, a mostani kampány értéke pedig az ötszöröse ennek."

Ennek magyarazatara viszont kivancsi lennek!
vona mikor fog elszamolni a putyleri es az irani anyagi tamogatasokrol?
quadrocopter
Ha valaki megtudja, hogy a Tiborc-kesegyerek cégei körül is turizik a NAV, azonnal szóljon, hogy gatyába üríthessek bánatomban!
justhpeter
Egy Simicska-bomba nem elég, egész szőnyegbombázás kell ezekre a tolvajokra.
lampa laz
Simi a G-nap után azt mondta, h 30 évre elegendő muníciója van, hát ezek után kétségeim támadtak... lehet, h neki is csak mutatott valaki valamit mint fecónak?

Lajos, mint ahogy @justhpeter: már írta jöhet a szőnyegbombázás, de a földi támadásra is gondolj, ha van egy katyúsád, eressz közéjük azzal is.
mekkelek
Az adófizetôk pénzébôl mindenféle kontroll nélkül fizetett kormány plakátpropagandával ellentétben a jobbik plakátkampányát nem mi finanszírozzuk - a 476mFt költségvetési támogatáson felül, megoldották ahogy tudták én személy szerint teszek rá, persze a kézi vezérléssel üzemeltett nav rájuk lett küldve azonnal "közérdekű bejelentés alapján".
human
@Mirabilis: A NAV a maffia behajtó cége. Politikai nyomásgyakorlásra használják. De jókor jön a NAV akkor is, ha egy fideszes szeretne megszabadulni a konkurenciától vagy megtetszik neki egy cég és szeretné azt olcsón megvenni. Ekkor a NAV addig vegzálja a vállalkozót amíg az olcsó hajlandó eladni a cégét. Ez persze csak feltételezés. Bármi hasonlóság a valósággal csupán a véletlen műve.
nezelodo
Érdekes akkor nem rendelt meg az akkori APEH-től Orbán ilyen eljárást, amikor a fidesz volt a kedvezményezettje a Simicska cégek költségvetési csalásának. Mi több úgy védte a rendőrség a KÖZGÉP-et, mintha az államrend megdöntési kísérlete lett volna a közgép elleni demonstráció. Hogy is van ez vezérünk?
solidedge
Magyarországon még van demokrácia, mert vannak ellenzéki pártok csak ellehetetlenítve. Vannak bíráló hangok csak megfélemlítve. Van még szabad sajtó csak perifériára szorítva.
human
@Mirabilis: Elsőre is ezt írtad. Csak valakinek ki kellett írnom magamból a dolgot. Tudod egyszerűen az ember nem hiszi el, hogy 7 év alatt zsebre vágta Orbán az országot.
Macskaszem
Remélem Simicska tartogat valami meglepit a csúti maffiózó számára, és 2018-ban kicsinálja, ahogy illik.
a helység kalapácsa
hollik István egy geci. Nem kicsit, nagyon.
hollik istván éhen halna, a képességeit tekintve, de mint a fidesznek elkötelezett uszító emberként, babérokra tör.
Tolja ezerrel, ömlik a szar a szájából, de közben egy életképtelen kis húgyagyú adható-vehető gazember.
Ki normális hisz holik istvánnak - aki kicsit sem keresztény?

Magyarország beteg.
Beteggé tették a hulladék gazemberek!
Te még nem látod, de Magyarországnak ANNYI!
A működésképtelenség határára tolták a vérprimitívek ezt az országot.

Olyan TÖRTÉNELMI BŰNT követtek el, ami megbocsáthatatlan, mert helyrehozhatatlan.
Örökre tönkre tették ezek a gumicsizmába szorult fejű parasztok az egész országot.
Nincs kiút ebből.
Bár csak Balkán lennénk, de nem, ez már Észak-Koreai filing
Csak egy megoldás van, ha jót akarsz magadnak, és a családodnak.
Tanulj nyelvet, és menj innen!
human
@Macskaszem: Simicska egy hónap alatt meg tudná buktatni Orbánt. A gond az hogy nagy részét és talán a legdurvábbakat együtt csinálták. Maga ellen nem hinném, hogy vallana. Hacsak nem lesz vádalku, de vádalkunak meg csak egy másik kormány esetén van értelme, aki leváltja Polt Péter pártkatonát.
Gyuri Géderről
@Hellcat: Nem vagyok oda a Jobbikért, Simicska sem a szívem csücske, de az ördöggel is üzletet kötnék, ha ezt a g..i állkeresztény beütéssel regnáló bandát padlóra lehetne küldeni.
Nessy
Ez a plakát nélküli kormány üzenet! Ha akarom, bűncselekmény nélkül is börtönbe küldhetlek, ha rossz szót szólsz ellenem küldöm a NAV -t a rendőrséget, vádat emeltetek , és évekig sétáltatlak vezetőszáron! De ha lojális vagy hozzám, bármennyit lopsz ( csak tudd, hova, hány % jár), bírni fogod a bizalmamat, és pénzes státuszra számíthatsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.