Programot dolgoz ki a Fidesz budapesti választmánya, hogy öt éven belül minden fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzanak, a finanszírozáshoz pedig a kormány támogatását kéri. 

Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta: a budapesti választmánynak a héten tartott ülésén részt vett Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök is, aki megerősítette, a kormány partner a jövőbeni fővárosi fejlesztésekben.

A fővárosi Fidesz a budapesti fejlesztési programját folyamatosan bővíteni fogja, amihez kormányzati támogatást kapott – mondta Kocsis Máté, a tervek közül elsőként beszámolva a földutak aszfaltozására vonatkozó elképzelésükről, amelyhez nyár végére ütem- és finanszírozási tervet dolgoznak ki, a megvalósítás pedig jövőre meg is kezdődhet.

Riz Levente, Rákosmente polgármestere kifejtette: a 313 kilométernyi fővárosi belterületi földút – amelyből a legtöbb, 80 kilométer Rákosmentén van – leaszfaltozása a becslések szerint 65 milliárd forintba kerül. A 313-ból 42 kilométerre már most megvan a jogerős építési engedély – tette hozzá a XVII. kerület polgármestere.

A 3-as metró felújítására vonatkozó kérdésre Kocsis Máté azt válaszolta: "a 3-as metrót fel fogjuk újítani", és ebben Tarlós István főpolgármester számíthat a kerületi fideszes polgármesterek együttműködésére. A metró állapota tovább nem tűri a felújítás elhalasztását – mondta.

A Nyugati téri felüljáró esetleges elbontásával kapcsolatos felvetésre a józsefvárosi polgármester úgy reagált: van ilyen elképzelés, de végleges döntés még nincs az ügyben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez azert erdekes,.. Miert is kocsis mateka szovegel ezugyben? Vazze, eedig nem tudtam, hogy a nyo'ckerben van meg foldut!?
Persze, ahol az V. ker-re lehet felvenni tanyafejlesztesi hozzajarulast, ott miert is csodalkoznek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Mifelénk elkezdték felújítani azt az utat ami már inkább hullámvasúthoz hasonlított, mint úthoz. Örültem, mert csökken a balesetveszély. Aztán felhívták a figyelmem, hogy csak azon a 300m-es szakaszon lesz elújítás, ugyanis ott vannak az EKR kamerái. És tényleg. Ott meg is rekedt az útfelújítás, de annyira, hogy már a sávválasztó vonalat fel sem festették. Az már le van szarva. A lényeg, hogy a kamerák jól lássák a rendszámokat.
justhpeter
Valamiből biztosítani kell az elvtársak folyamatos jólétét. Bár szerintem az sem lenne utolsó, ha egyszer jobblétre szenderülnének.
verőce21
Na hol vagy Pisti? Azt állítottad pár éve velem szemben, hogy Budapesten nincs földutas utca?
karma1
Ez azert erdekes,.. Miert is kocsis mateka szovegel ezugyben? Vazze, eedig nem tudtam, hogy a nyo'ckerben van meg foldut!?
Persze, ahol az V. ker-re lehet felvenni tanyafejlesztesi hozzajarulast, ott miert is csodalkoznek?
simmering73
A főútak nagy részét kellene ujra aszfaltozni, mert lassan már csak szekérrel lehet rajtuk közlekedni. Pl Nagykőrösi út, Üllői út 18.ker stb.
F_Viktor
@simmering73: Az lesz a koverkezo project, abbol majd tobb 100 milliardot lehet ellopni.
De erre kicsit varni kell, a vilag legzsenialisabb vallalkozoja, a nemzet kifoszto stroman lole sem Isten (meg), nem tud 6 nap alatt egy uj Magyarorszagot teremteni.
Mivel vizbol sem tud bort csinalni, ennek a projectnek csak az EU-s penzek megcsappanasa tehet keresztbe, mert putylerre nem szamithat orban, o sajat oligarchainak osztogat.
nezelodo
Lassan az ígéretekkel fiúk, ha ennyire siettek az ígéretekkel a tavasszal a pesti égbolt lefedését ígéritek üvegkupolával, de lehet hogy már az is kevés lesz a fővárosiak beetetésére.
nezelodo
@nyanya001: Szerencsétlen Lölö ezért nem tudja nyilvántartani, (nem is az ő dolga, és talán képessége sincs rá), a számláján jövő-menő milliárdokat. Emlékezetes, amikor közel másfél milliárdot észre sem vett szegény, amikor koppant rajta. Ezekkel a kamuszerződésekkel kerülnek át a számlájáról "törvényesen" a dakota családhoz és mossák tisztára a homályos eredetű pénzeket.
Hát nem túl finnyás a család, ami a jó hírét illeti, és egy idő után a megtorló gépezet sem lesz képes a hivatali tisztesség megvédésére. Szerencséjükre az alattvalók bedőlnek még az itt a piros,hol a piros játéknak, és mindig olyan dobozra böknek amelyik alatt nincs ott a piros papírgalacsin.
adrenalink
@karma1: Kocsis Máté a fityisz bp-i elnöke.
kissé felnőttem
még aszfaltozhattok fiúk csak az a kérdés eddig miért nem tettétek? JA DE tudtátók? Előtte közműveket is le kell ám fektetni nem heti tőbbszöri felbontást ez nem képernyő! A sok eszement rerklám árából már tiz fővárosnyit lehetett volna. meg hat kórházat Csak a stadiontól a focipályát sem látjátok. Ja Andorra ? 1 :0 minek nektek foci ész és játék nélkűl? pénznyerő autómatának? SAKKOZZATOK az logikus gondolkodást fejleszthet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.