Aláírta az oktatási törvények módosítását pénteken Áder János köztársasági elnök.

Az államfő nyilatkozatában – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal bocsátott az MTI rendelkezésére – kiemelte, hogy a jogszabály kihirdetése előtt a módosításokról konzultált az oktatási jogok biztosával, aki arról biztosította, hogy a módosítás nem támasztja alá a törvénnyel szemben megfogalmazott kritikákat és aggodalmakat. A köztársasági elnök emellett azt is kiemelte, hogy a jogszabály-módosítás irányával és tartalmával számos rangos szakmai szervezet is egyetért.

Áder János a nyilatkozatában kiemelte: köztársasági elnökként különösen fontosnak tartja a felnövekvő nemzedékek érdekeinek képviseletét és jogainak érvényesítését, ezért a törvény kihirdetése előtt a lehető legkörültekintőbben vizsgálta azt a kérdést, hogy az új szabályozásnak van-e bármilyen hátrányos hatása az érintett gyermekekre. "Ennek során konzultáltam az oktatási jogok biztosával, aki levélben biztosított arról, hogy a jogszabály szövege nem támasztja alá a törvénnyel szemben megfogalmazott kritikákat és aggodalmakat. Szakmai okfejtésében egyértelműen állást foglalt amellett, hogy a törvény rendelkezései nem okoznak jogsérelmet, sőt, az új normaszöveg alapján az eddiginél is nagyobb lesz az állam felelőssége abban, hogy minden gyermek megkapja a neki szükséges oktatást" – írta.

Az államfő közölte azt is, az elmúlt napokban meggyőződött arról, hogy a jogszabály-módosítás irányával és tartalmával azok a rangos szakmai szervezetek is egyetértenek, amelyek tagjai hivatásuknak tekintik a gyógypedagógusi munkát, valamint a beilleszkedési, tanulási vagy magatartási nehézséggel küzdő gyermekek személyre szabott előmenetelének biztosítását. A törvény kidolgozásában részt vevő szervezetek közül többek között a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége, az ELTE Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálata álláspontját ismerte meg. "E szervezetek egyértelműen támogatják az elfogadott törvényben rögzített szabályokat" – hangsúlyozta.

"Remélem, ezeknek a régóta köztiszteletben álló szakmai szervezeteknek a hitelessége és szakmai véleménye azoknak a szülőknek is megnyugvást nyújthat, akikben riadalmat kelthetett néhány olyan – nagy nyilvánosságot kapó – kijelentés, amelyet a törvény szövege nem támaszt alá"

- írta a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy az elfogadott jogszabályt alkotmányossági szempontból is megvizsgálta, s mivel az semmilyen tekintetben sem bizonyult alaptörvény-ellenesnek, a törvény kihirdetését elrendelte.

Az Országgyűlés május 30-án elfogadta az oktatási törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, mely több ponton érintette a nemzeti köznevelésre vonatkozó szabályokat.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
KÁDER JANI bajszos szar!!! nEMZETI GOJÓSTOLL 2!!! aLÁÍRÓBAJNOK!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
KÁDER JANI bajszos szar!!! nEMZETI GOJÓSTOLL 2!!! aLÁÍRÓBAJNOK!!!
Cicamama55
Ha valóban támogatták a javaslatokat az itt felemlített szervezetek, akkor nem tudott mást csinálni Áder János, hisz ezek a felelősei, meghatározói ennek a szakmai területnek...
eugen4402
Hiába no, Elnök úr, egyre több tennivalónkról feledkezünk el, ahogy telnek-múlnak az évek. Ön pl. kilépett a Fideszből, mielőtt beköltözött a Sándor-palotába..???
Levendula
Ennyi pénzért Én is aláírnám. Vagy inkább mégsem... Többet ér a becsületem!
papa.49
@eugen4402: Ugyan dehogy, hiszen ,,egy a zászló,,!!!
papa.49
@Levendula: Ilyen csúfságot még feltételezni is a .,,vakondok bajuszos szarról,, hogy neki ilyene lenne no hát sohasem volt!!!
lampa laz
Arra talán jók lesznek ezek az elcseszett törvények így választás előtt, h sok ember gondolkodását megváltoztassa a fidesz kormányzását illetően. 2018-ban lehet választani...
eugen4402
@papa.49: Tényleg csak a trikolort használják, igaz, azt ezerszámra. A csillagos EU-zászlótól irtóznak, mint ördög a tömjénfüsttől, a jobbikosok árpádsávos zászlaját meg nincs pofájuk elkobozni, pedig szívük szerint azt lengetnék... Nekem csak az fáj, hogy az Elnök úr Deák Ferencet tartja példaképének!!!
egyvandor
Alá kellet írnia. Nem múlhatja alul elődjét dr shitt pált. Hiszen nem lehet tönkretenni egy ilyen tiszteletreméltó fontos pozíció tekintélyét.
egyvandor
@Levendula: Ez nála már nem pénzről szól. Élete végéig jár neki az apanázs akár a hazugságával bukott shitt pálnak. Gorbán tehetne neki egy szívességet.
Neki a jogészkedés fontosabb mint az erkölcsi tartás. fideszkeresztény értékrend.
egyvandor
@lampa laz: Hány év kell majd ennek a csak a hatalomban maradás miatt létrehozott trágyadombnak a rendbetételére?
lampa laz
@egyvandor: Koromnál fogva én már meg sem érem, csak reménykedem, h az unokáim gyerekeinek jobb élete lesz. Bár, ha az orbán dinasztia örökletes módon uralkodik, akkor soha.
Nagy Mária
Csak a szülők és a pedagógusok ilyen értetlenek, hogy nem tudják milyen "jó" lesz nekik. Ja és a gyereket élve betonozzák a földbe.
papa.49
@eugen4402: Az hogy Deák Ferencet tartja példaképének igen dicséretes lenne ha követné a nagy előd életútját, de mivel ő / kÁder Jankó/ már születésétől fogva a pária nemzethez tartozott, és abból csak a párttagkönyv, meg a munkásőr igazolvány emelte ki az egyetemi magasságokban, nem várhatsz olyan viselkedést mint egy született nemestől, aki nem mellesleg a maga boldogulása helyet az ország valódi felemelkedésért tett meg sok mindent!!!A becsületességet hírből sem ismeri, max. a ,,betyárbecsületet,,!!!
eugen4402
@papa.49: Hát ez ba...a csőrömet, mondjon akárkit, de Deákot ne keverje bele a fideszkátyuba..!
Béla333
A második ciklusában teljesen átvette a Plagi bá stílusát: ha a szél egy sz@ros WC papírt fújna az asztalára, azt is aláírná!
vonotok
Szar egy ember vagy Te. Nem vagy méltó a tisztségedre.
Lackó50
Ez a fazon mindent aláír. Nem is tudom miért van ez a státusz, ha semmi hatalma sincs.
Mindenesetre úgy néz ki, hogy VAN AZ A PÉNZ...

(A gyereket valamiből taníttatni kell és sokba kerül a külföldi taníttatás.)
Desischado
@eugen4402: Cstlakozom, nekem is cseszi a csőrömet ez a pofátlanság. Deáknak a közelébe sem mehet, az becsületes, igazi hazafi volt, aki sokat tett a magyar nemzetért, ezért is tiszteljük. De ez a fidesz nyalonc, pártkatona, mondanám, hogy szégyellje magát, de sem szégyene, sem becsülete sincs, ahogy gerince sem. Soha nem is volt.
eugen4402
Deák fel merte vállalni, hogy egy ideig rengeteg ellensége támadt, de nem riadt vissza, mert Ő tudta, hogy egyszer beérik a munkája gyümölcse... A mi Elnökünk is szuper-bátor hős: néha normakontrollra küld ezt-azt, ahelyett, hogy visszadobná az olyan kutyulmányokat, melyek csak a "kormányközeliek" érdekeit védik a többséggel szemben! @Desischado-nak írtam, csak figyelmetlen vagyok.
bence
Csak merné megtenni , hogy nem írja alá ! Akkor neki csak annyi !
evacica
Áder ugyan olyan, mint Pali bácsi, csak azt nem írja alá amit nem tesznek elé!Szégyen, hogy ez az ország idáig süllyedt, hogy ilyen vezetői vannak!
Eladott Ország
disq.us/url?url=http%3A%2F%2F68.media.tumblr.com%2F231dae1b16ad480f47f7ebab776ba7aa%2Ftumblr_oo7n5lFfTM1r9ks2oo1_1280.jpg%3ArTsTh5zDntYcHSvo4eGWvZlVCFQ&cuid=2698334
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/%C3%A1der.jpg
Mindenkinek megvan a felelőssége abban, ami evvel az országgal történik. Mindenkinek. Áder Jánosnak is. Nem fog működni a sunnyogás, az elhallgatás. Ezt nem fogja megúszni. Az ország sem, Áder János sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.