A Nézőpont Intézet készített közvéleménykutatást, amelyen az jött ki eredményként, hogy a teljes felnőtt lakosság 43 százaléka választaná Orbán Viktort miniszterelnöknek.

A teljes felnőtt lakosság 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek eredményeit szombaton közölték az MTI-vel.

A kutatás megállapítása szerint Orbán Viktor 43 százalékos eredményével szemben Vona Gábor 8, Karácsony Gergely 6, Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett 5-5, Botka László 3, Fodor Gábor pedig 1 százalékon áll a teljes felnőtt népességet körében.

Az aktuális kutatás szerint a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak 97 százaléka szavazna saját pártelnökére egy miniszterelnök-választás esetén, ugyanez az arány a Jobbik pártolóinak körében 77 százalék. Vona Gábort tehát még pártja szimpatizánsainak negyede (23 százalék) sem választaná kormányfőnek – közölte a Nézőpont, hozzátéve, e kérdésben az MSZP-támogatók még megosztottabbak: Gyurcsány Ferencet 34 százalékuk, Botka Lászlót csupán 19 százalékuk látná szívesen miniszterelnökként.

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása június 6-8. között készült ezer fő megkérdezésével.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Kettős állampolgárok, meg az itthoni 20%...
RonaGyuri
Túl azon az egyértelmű tényen, hogy a derék Mrázék szerint ...
Meg kell jegyezzem, ha olyan "botrok" lennénk, hogy egy szavukat is elhinnénk, hogy a jelenlegi választási rendszerben szó sincs az ME választásáról - sajnos még a KE-re sincs - a regnáló államfő a parlamenti összetétel alapján (bár senki sem korlátozza) a pártokkal konzultálva kéri fel. Az egyedül próbálkozónak programjával együtt meg kell szereznie a parlamenti többség támogatását!
quadrocopter
Helyesbítünk, kedves Olvasóink, nem 43 %, hanem helyesen 143 %!

( Olvastad Kedves Miniszterelnökúr? Mert kéne egy kis lóvé nekünk is...nyálas üdvözlettel: Nézőpont Intézet!)
micfild
hát.. ha a saját talpnyalóik- fizetett trolljaik körében kérdezősködnek akkor elég car eredmény jött ki
mariaberta
Nézőpont szerint,,,,, erre kapnak megbízást, no meg egy kis pénzet!!!
cs.n.
Orbánt nem lehet miniszterelnöknek választani, csak ha a Fideszre szavaz valaki. Arra pedig még a fideszközeli intézetek legmerészebb eredményei szerint se szavaznának ennyien. Akkor ez így hogy jön össze?
Nessy
A Nézőpont megkérdezte Lázárt, meg Rogánt, mennyi legyen, és láss csudát, annyi lett!
simmering73
Ez nézőpont kérdése. Érdekes, hogy én mindig olyan közegben mozgog, ahol mindenki a halál f...ra kívánják Orbánt.
nevemnick
Ez olyan dolog, amikor halálra dicsérik azt a munkahelyet ahol dolgoznak, ha a közelben van a főnök... közben a pokolra kívánják vele együtt.
Orr-bánnak közben jó ha van 5 %.
Béla333
@solidedge: 10,21
Inkább rossz helyre tették ki!:
143% szeretné Orbánt, csak rosszul írták!
Béla333
@Sámannus: 17.47
Nem vetted a humort mi?
papa.49
A beNézópont belenézett a bugyellárisba, talált benne néhány milliárdot, hát elmondta a hazugovics LÁZÁLMÁT!!!
Sámannus
Ja! Én is nézőpont, te is, ők is, mi is!
Ez nem tré fa ám!
Brühüm brühüm! Ha a fa tré, mitől tűz ha fáz?
Lackó50
Ha nem a Nézőpontot, hanem engem kérdeznek, akkor 2% szavazna Orbánra, 80% rám és a többi nem menne el szavazni

(Hazudni én is tudok.)
Yoda69
Ha az ellenzek nem tud megegyezni akkor meg is lesz nekik, sot ujra 2/3. Akkor aztan viszlat Unio, welcome FAK
Desischado
Érdekes, akivel csak szóbaállok, az mindenki szidja orbánt, mint a bokrot!
Borsodi
Azt tudom,hogy a fideszesek mindenkinek meg fogják a kezüket és magukra szavaztatnak.De nem hiszem,hogy ennyi birka legyen köztünk.
magyarbakancs
A propaganda csak ilyen kevés szavazót tudott hazudni?
Miért nem 50%?
simmering73
...a teljes felnőtt lakosság 43 százaléka - ami a reprezentatív ezer megkérdezett válaszából jött ki. Meg az anyátok picsája.
Macskaszem
Kubatovnál van a névsor, hogy kiket kell kérdezni, és még abból is csak 43% jött össze.
farkas
@Desischado: Ilyen az ismeretségi köröd.
nezelodo
Az, hogy mennyien szavaznak a dakotára, az nézőpont kérdése, na meg a Kubatov lista használhatóságán is múlik. Sokat lendíthet az ügyön flóri féle láncszavazás, meg a határon túli elhunytak listában tartása is . Persze erről a mini. elnökünk nem tud, mert azonnal vasszigorral visszaállítaná a törvényességet a tiszta kezével, meg a becsületes ügyvédjeivel.
kissé felnőttem
na igen megelőztek Az első gondolat a legjobb, solidedge megtette de a bili borul ám Bródi Kazettától is a szög kibujik. de a 4,3 az reális jóból is megárt a sokk
evacica
Nézőpont Intézet kapott annyi pénzt, hogy ilyen eredményt adjon ki! Orbán az ország tönkretevője, ennyi rosszat egy miniszterelnök se követett el az ország és a nép ellen! Orbánt a hatalom és a zsebe érdekli!
Eladott Ország
Nézőpont Intézet:" a felnőtt lakosság 43 százaléka Orbánra szavazna". Anyáddal együtt, Mráz Ágoston szervilis seggnyalóval. Ezek után mi a túró csodálatos lehet abban, ha az ijesztgetett lakosság megijedt? Hát ez volt a cél, nem? Beszaratni a polgárokat. Most beszartak, erre jön a Nézőpont és kimutatja, hogy beszartak. Egyszerűen fantasztikus, de tényleg. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/orb.jpg
Szóval a Nézőpont nevű intézet sebtiben megkutatta (október 24-­26. között), hogy mit
gondolnak a polgárok a nemzet fütyörészési szokásairól. Mert ennél fontosabb ügyek nincsenek terítéken, az egészségügy, az oktatás, a szegénység/dolgozói szegénység, a leszakadás, a nyomor, az éhezés, a korrupció mind-­mind felszámolva, tehát arról fölösleges kérdezősködni. Hát mit ad isten, nem kiderült, hogy a magyarok kétharmada (67 százalék) szerint elfogadhatatlan, hogy október 23-­án ellenzéki pártok szimpatizánsai füttyel zavarták meg a miniszterelnök beszédét? De. Vérlázító, észbontó, felfoghatatlan botrány. Egy demokratikusan megválasztott miniszterelnököt kifütyülni? Ugye hogy nem tűrhetjük?
dr. prédikátor
Hát hogy lódítsak én is, én többre számítottm!!! legalább 95 % ra!!!:))))Szemét gecik!!!
feco fero
A felnőtt lakosság ...?
Miért már a gyerekek is szavazhatnak ?
Vagy majd felnőttesítjuk őket a szavazásokra ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.