Hiába kérte ki az LMP az adatokat Semjén Zsolt iráni látogatásáról és az ott kötött atomegyezményről, a minisztérium nem adja ki az információt.

Április elején járt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Iránban, akkor sikerült egy atomenergetikai egyezményt kötnie az iráni vezetéssel – bár erről akkor csak az iráni fél számolt be, a magyar nem. 

Az LMP kikérte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy Semjén mégis miről egyezkedett az irániakkal, de a kiadott dokumentumban nincsenek konkrétumok az együttműködésről, mert a minisztérium szerint azok nem közérdekű adatok – olvasható az Index cikkében

A dokumentumban csak nagy általánosságok olvashatók, az atomenergia békés és polgári célú közös felhasználásáról, de arra nincsenek garanciák, hogy ez tényleg így is lesz. Egyelőre azt sem tudni, hogy mit írt alá a kormány Iránnal a cikk szerint.

Észre kellene venni, hogy a világ egyik legkockázatosabb partneréről van szó, aki soha senkivel nem játszott egyenesen, éppen ezért kellene ezt az egészet messziről elkerülnünk

- mondta el Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja az Indexnek.

Áprilisban Semjén Zsolt kisméretű atomreaktorok építéséről egyezkedett Iránnal, és a magyar Eximbank adott a projektre 26,5 milliárd forintot. 

Májusban Semjén Belgrádba utazott, ahol megint egyeztetett az iráni féllel, természetesen erről sem számolt be magyar kormányzat sehol, csupán egy iráni laptól lehet tudni, hogy újfent atomenergetikai kérdések voltak napirenden.

(Címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@RonaGyuri: nem tartom valószinünek! Legfeljebb, ha gond lesz, ő írta alá, ő viszi el a balhét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
@Nessy: Na ez Magyarországon nem megy hogy el vigye a balhét. Mint a z egyik Polgár mester veje. Kurva sok pénzért meg nyerte a csatornázást, eső víz elvezetés projektet . Na , jött az eső és az összes víz befolyt be csergedezett a főtérre.Na ki a hibás? az a kurva eső. meg az a kurva lejtő. Vagy nem mondták meg a víznek merre van kifele? Mindegy, a polgár mester, feljelentést tett " Ismeretlen tettes ellen" és el rendelte a nyomozást.
Az hogy a Polgár Jenő szólna a vejének hogy ,.- Na gyere csak át hülye gyerek mi a faszt csináltál? azt mondtad értesz hozzá ó hogy miért nem a nyakad vágták el a köldök zsinór helyett te gyerek???Most mi a frász csináljak veled he???
kisrigó
@Nessy: Azért van annak némi diszkrét bája, hogy a fényes tekintetű általában valamelyik csicskásával írat alá egyezményeket. Pl. a paksi atomerőmű szerződést emlékezetem szerint Német Lászlónéval íratta alá. Pedig biztos lett volna hely egy ov szignóra is! Ja, és olykor rázósabb esetekben nem megy be szavazni a parlamentbe. A házmester nem kérdezi meg, hogy "édes viktor merre voltál?" Csak úgy a büdös nagy demokrácia jegyében!
Gyuri Géderről
Milyen egyezményt? Ezt még a hülye is tudja. Letelepedési kötvény újraindítása, zavartalanul jöhetnek a migráncsok és a terrorista gyanús egyedek.
Sámannus
Lehet hogy most akarja manga licára szoktatni a tevegelőket, de titokban kellett tartani. A térítésnek ára van.
Jövőre kockás kendőben szavazunk rá.
namihami
Naná, hogy aláírta és pont ő írta alá. Miért, neki talán kevesebb dologhoz kellene érteni, mint a másik Mekkmesternek, a Pénztároslőrinek?
Én személy szerint már azon is meglepődtem, hogy nem a Lőrit bízták meg egy új cég alapításával és a kiutazás után a fenti szerződés ratifikálásával. Annyit, és pont ugyanannyit a Lőri is ért hozzá, mint a Vadászzsóti.
r2d2
A közös magyar - iráni határ megteremtéséért illetve a békés egymás mellett élésért ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.