Zagyva György Gyula volt országgyűlési képviselő megfenyegetett egy férfit, aki előtte leköcsögözte. A fenyegetésbe antiszemitizmus is vegyült, Orbán személyesen utasította a belügyminisztert, hogy járjon el az ügyben.

"Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel" – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szombaton az MTI-vel, Hollik István KDNP-s képviselő ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatója után.

Hangsúlyozta, Orbán Viktor az Országgyűlésben több alkalommal is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van.

Hollik István a kormánypártok nevében szombaton elmondta, sajtóhírek szerint Zagyva György Gyula, a Jobbik "kampányarca" az egyik bírálóját és családját halálosan megfenyegette és többször lezsidózta írásban és telefonon keresztül is.

Zagyva György Gyula szerepel ugyanis a Gulyás Márton ismert ellenzéki aktivista videójában (lásd a cikk fölött), amelyben jobb és baloldali közszereplők arról beszélnek, hogy mennyire igazságtalan a jelenlegi választási rendszer.

Egy jobboldali zenész, Varga-Bíró Tamás a Facebookon szaladt neki Zagyvának a videó után, hogy 

te is csak egy liberális köcsög vagy!

Erre Zagyva felhívta, ami miatt Varga-BÍró elment a rendőrségre feljelentést tenni. Ekkor hívta másodjára Zagyva, Varga-Bíró pedig kihangosította a telefont, hogy a rendőrök is jól hallják. 

Állítása szerint Zagyva halálosan megfenyegette őt és családját, valamint többször lezsidózta.

Zagyva már azt állította, hogy a családot nem fenyegette, viszont mondhatott olyanokat, amik esetleg már a törvényesség határain is túl vannak, de azokért is vállalja a felelősséget.

A Jobbiktól Szávay István úgy fogalmazott, Zagyva sosem volt a Jobbik tagja (2010-14 közt a párt listájáról jutott be a Parlamentbe, de amúgy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke).

(MTI, Index)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Hangsúlyozta, Orbán Viktor az Országgyűlésben több alkalommal is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van."

Aha, ezért "háttérhatalmazott" a hibbant törpe, nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Nem banom ha vegre valaki befogja zagyva mocskos szajat! Kovetkezo lehetne a bayer zsootika.
Pálinkafőző Rézüst
@F_Viktor: no de provokálták! Olvasd el! Nem ő kezdte...:)
justhpeter
A "politikai elitnek" fosni méltóztatik...
quadrocopter
"Hangsúlyozta, Orbán Viktor az Országgyűlésben több alkalommal is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van."

Aha, ezért "háttérhatalmazott" a hibbant törpe, nem?
babp1982
Kerem szepen itt csak a fideSS berencek zsidozhatnak ciganyozhatnak uszithatnak ,ha nincs 5 szamu fideSS parttagkonyved akkor utasitjak a belugyminisztert amit ugye megint csak a felcsuti G-nek leht Gyurcsanynak tilos,hogy jarjon el az ugyben,hogy ez mit jelent majd kiderul!
Kádár János
Tehát a "buzi zsidó" = "liberális köcsög" a XXI. században?!
lampa laz
Tudja, hallja, érzi, látja, h az antiszemitizmussal és a korrupcióval szembe Magyarországon zéró tolerancia van?
kukac50
Bayer Zsolt beszédéért is így kellett volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.