Már hat kutya pusztult el mérgezés következtében Debrecenben, a Tócóskertben. Több Facebook-csoportban figyelmeztették a veszélyre a gazdikat.

Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület úgy tudja, az egyik Derék utcai és egy Angyalföld téri park mellett ettek mérget a kutyák. 

A dehir.hu-nak az egyik szerencsétlenül járt kutya gazdája azt mondta, ötéves ebe két napja pusztult el, miután észrevették, hogy sétáltatás közben lenyelt egy kerek dolgot. Feljelentést tenni nem sok értelme lett volna, de a többi gazdit figyelmeztette.

A rendőrség és a közterület-felügyelet egyelőre nem kapott bejelentést kutyamérgezésről.

(HVG)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apatszerek
A parkok manapság már a kutyák WC- je lett, nem csodálkozni kell, hanem a kutyásoknak kellene a parkokat a kutyagumitól óvni, és nem lenne méreggel szórt park!
Rózsika Hatházi
@Apatszerek: És, ha egyszer egy gyerekfóbiás rak ki valamilyen mérget, azért is a kutyások a hibásak? Abban igazad van, hogy fel kellene szedni a kutyagumit, de a méreg kirakása nem csak a kutyákra veszélyes. Gondolj bele, hogy a gyerekek is mindent a szájukba vesznek, mert totyogós korukban így kezdenek a világgal ismerkedni. Azzal meg ne gyere, hogy a szülők felelőssége! Nekem hátul is szemem volt, mikor a gyerekem lenyelt egy kétforintost. Elég sokáig telefonfülkének hívtuk, mert akkoriban azzal működtek a nyilvános állomások. De, ez még a régi "átkos"-ban volt, akkor még nem utálták egymást az emberek, a nem kutyások a kutyásokat, az eltérő véleményűek a más elvet vallókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.