Atomtemetők jelenleg nincsenek. Elméletben léteznek csak olyan objektumok, amikben a sugárzó atomhulladékok (főként a legveszélyesebbek, a kiégett fűtőelemek) véglegesen, biztonságosan elhelyezhetők. Gyakorlatban nem. A végleges elhelyezés azt jelenti, hogy az itt lerakott kiégett fűtőelemek legalább 240 ezer évig nem érintkezhetnek semmivel. Se emberi kézzel, se vízzel, se földdel, se levegővel.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A cikkből:

"Magyarországon 1993 óta keresik azt a helyet, ahol a Paksi Atomerőmű atomszemetét véglegesen elhelyezhetik. Most ott tartanak, hogy a Mecsekben, Pécs és Szigetvár között félúton elterülő Boda község környéke tűnik a legalkalmasabbnak.
A projektre 7,68 milliárd forintot költött el eddig az állam, az atomtemető teljes költségvetése a jelenlegi tervek szerint 745,28 milliárd forint.
Persze mai tudásunk szerint annak valószínűsége, hogy Boda megépülne, rendkívül kicsi. Az egyetlen épülő mélygeológiai tároló (Onkalo) mérnökei is elismerik, hogy a technológia nem jelent biztonságos megoldást. "

Dögöljön meg az összes hazaáruló mocsok, aki az unokáinkra hagyja ezt a szemetet!
Nessy
Aztán jön Paks2, meg az Iráni hulladék, amit Semjén felvállalt állítólag.
Nem kellenek ide migráncsok, elpusztítjuk mi magunkat önerőből is.
F_Viktor
@Béla333: Koszi az iras (talan a birkainkban is meszolal a veszcsengo), bar tobb pongyolan megfogalmazott, teves mondat elhangzik benne.
De a lenyeggel egyet ertek, soha nem fog egy biztonsagos tarolo megepulni Magyarorszagon, mert nincs az a penz...
Volt cegem, ahol dolgoztam, jelenleg is keresi azt a megfelelo helyet ahol Magyarorszag egyetlen oskori granittombjeben (s nem "agyagko") letre lehetne hozni, tudtommal az izotopos vizsgalatok folynak.
A 240 ezer ev tulzas, abban negegyezhetunk, hogy 100 ezer ev a minimalis ido.
Megoldasnak azt latom, hogy Europanak egy kozos (anyagi) erobol epitett atomtemetore lenne szuksege, o'szt bezarni az osszes atomeromuvet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.