Orbán Viktor egészpályás letámadást indított Brüsszel ellen hétfőn, gyakorlatilag terroista-barátsággal gyanúsítva a brüsszeli bürokráciát. A miniszterelnök szerint "Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll", amit a kormányfő felfoghatatlannak nevezett.

Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt a parlamentben azt mondta: az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással – fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg, "Brüsszel váltott gúnyát".

Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, napirend előtt elmondott felszólalásában. A kormányfő úgy fogalmazott: amíg a Fidesz és a KDNP kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát. "Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz" – szögezte le, a nehéz munkával elért sikerek védelmét ígérve. Orbán Viktor azt is hangoztatta, hogy amíg Magyarország demokratikus alapokon áll, nem fogadja el, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen nemzeti jogaiból. Azt is világossá tette: aki támogatja a bevándorlást és lebontaná a kerítést, ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, és az emberek, a nemzet, a haza ellenére cselekszik.

Szerinte "Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai" fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága. Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma egy "pénzügyi spekuláns" szabja meg, "merre van az előre". Európai vezetők "hajbókolnak" Soros György előtt, aki megmondhatja, mit kell tennie Európának – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök közlése szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja, "Brüsszel fordítva ül a lovon", és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást.

Orbán Viktor előzőleg a nemrégiben zárult nemzeti konzultációeredményeit ismertetve elmondta, a magyarok többsége úgy gondolja, nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

"Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szerint a nemzeti konzultációk lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen. Az ország mai eredményeinek ez a fundamentuma, ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket, és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén – sorolta.

Szavai szerint "kiformálódott egy új egység, egy új nemzeti egység, egy szellemi, politikai és akcióegység". Ez a gondolat, miszerint "mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk", egységbe fogja a magyarokat, a program élén pedig a kormány áll. – írja a Blikk.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tudjuk, tudjuk...
Azt is mondta anno, hogy amíg ő a miniszterelnök, addig a felsőoktatás nem lesz fizetős.
Egyébként nem a kerítéssel van baj, hanem vele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
" Orbán: Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés állni fog "

Úristen ezt a csapást !!! Még 2-3 hétig kell várnunk ???
JAJMÁR
@Peller Anikó: ha semmi nem üt el és a pestist is neguszod, akkor is meghalsz.
De hogyan éltél?
Válasutás kerdèse: lehet egy életen át félni, hogy egyszer meghalsz.
JAJMÁR
@Ördögvadász: igazad van. A butaság ártalmas, ez rajtad lemèrhetõ
evacica
Remélem nem sokáig kell élvezni Orbánt, s elmegy oda ahová való!
glorianna
"Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke" - ezen könnyű segíteni, a miniszterelnökség gyógyítható, múló baj.
kukac50
Ha a kerítés jó akkor miért mondják,hogy Magyarország területén elfogtak 60 migráns vagy 30 migránst? A kerítés arra volt jó,hogy a fővállalkozó sok pénzt zsebre tegye, az alvállalkozó meg nem kapja meg az elvégzett munkáért a pénzét tönkre megy a vállalkozása az aljas fővállalkozó miatt. Bűncselekmény az ha az elvégzett munkáért járó pénzt nem fizetik ki! Orbán erre figyeljen oda,csak annyi munkát kapjon a fővállalkozó amit saját embereivel eltud végezni! Aljasság az alvállalkozó ki nem fizetése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.