Nem engedték elindulni a 17. kerületben az iskolai kirándulásra leszervezett buszt a szülők, mert nem találták megfelelőnek a jármű gumiabroncsait. Még a rendőrséget is kihívták, amelynek ellenőrzése során kiderült, hogy a busz műszakilag rendben van, viszont a sofőrnek lejárt a jogosítványa.

Valószínűleg a tragikus, 17 életet követelő veronai buszbaleset, és az ezután indult össztársadalmi vita is hozzájárulhatott ahhoz, hogy mintha tudatosabbak lennének az emberek a hasonló esetek megelőzése érdekében. – írja a hvg.hu. 

Az Újlak Utcai Általános Iskolában a legjobb diákokat vitték volna jutalomútra Ausztriába, de így itthon maradtak a gyerekek. Az ausztriai kirándulásra induló 43 diák buszát a szülők nem engedték elindulni, mert nem találták megfelelőnek a jármű gumiabroncsait – tudta meg a lap az egyik névtelenséget kérő szülőtől.

Végül "a szülők 7.15-kor kihívták a rendőrséget, a kerületi rendőrkapitány 7.45-kor értesítette az intézmény vezetőjét, hogy a két kiküldött járőr szerint a sofőr vezetői engedélye lejárt, ezért a kirándulás meghiúsult" – erősítette meg az a lap információit Varjuné Fekete Ildikó, a Klik kelet-pesti tankerületi igazgatója. „Az utat a Rákosmenti Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte – az eddigi hagyományoknak megfelelően – a tanév során legjobban teljesítő tanulók számára, akik az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola diákjai” – tette hozzá.

Lejárt jogsija miatt a sofőr kénytelen volt a busz nélkül távozni, azt otthagyta az iskolánál, miután a jelenlévőknek azt mondta, hogy a cége nem tud helyette mást biztosítani – közölte a tankerületi igazgató. A gyerekeket így beterelték az iskolába, a „felügyeletük megoldott”. A történtekről értesítették az utat szervező nemzetiségi önkormányzat vezetőjét is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ugye, hogy a tragikus buszbaleset után ezt a témát is rendbe tették a fiúk! Kb úgy ahogy a Sanya bá' két hét alatt rendet tett az országban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Na végre egy példa hogy a szülők is rengeteget tehetnek a gyermekeik védelmében!!!
A buszt biztosító cégtől AZONNAL BEVONNI AZ ENGEDÉLYÉT, ÉS KOMOLY BÍRSÁGOT KISZABNI RÁJUK!!!
Nem látom az ÁLLAM FIGYELŐ SZEMÉT A KIRÁNDULÁSOKON, AMIT PEDIG NAGYON ÍGÉRTEK!!!
Veleda
@papa.49: Maradt minden a régiben. A KLIK-nélaz a nézet: mosom kezeimet... senkit nem érdekel a gyerekek biztonsága!
nezelodo
Na ugye, hogy a tragikus buszbaleset után ezt a témát is rendbe tették a fiúk! Kb úgy ahogy a Sanya bá' két hét alatt rendet tett az országban.
papa.49
@nezelodo: Hát persze, mert vélhetően VOLT NARANCSOS TAGKÖNYVE A TULAJNAK!!!
Tudod ők nem hagyják az útszélén a kebelbarátokat, csak mindenki mást!!!
papa.49
@Veleda: A klikk-klakk csupán kifizetőhely a tagoknak!!!
nezelodo
@papa.49: Na igen, meg lehetne próbálni egy kört tenni lejárt jogsival a járásban, kíváncsi lennék meddig jutnál el? Két osztálynyi gyereket meg furikázhat határokon át a lejárt jogsival a csókos.
Amikor a műszaki lejárta előtt két hónappal szekálnak az ügyfélkapun, mert olyan hülyének néznek, hogy nem tartom számon a forgalmi lejártát. A útközben meg folyton igazoltatnak és figyelmeztetnek, hogy le fog járni a dokumentum, na ettől lesz rend az országban.
papa.49
@nezelodo: A napi munkám során én is ezt élem át rendszeresen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.