Kedden kötelezettségszegési eljárás megindításáról dönt az Európai Bizottság Magyarország és Lengyelország ellen – írja brüsszeli forrásokra hivatkozva a Reuters.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat hazánkkal szemben, mert nem veszi ki kellő képpen a részét a menedékkérők rendkívüli áthelyezéséből. A kvóta szerint Magyarországnak 1294 ember ügyét kéne átvennie. Orbán Viktor miniszterelnök többször is nyomatékosan jelezte, hogy ezt tagállami hatáskörnek tartja, és nem enged a kérdésben.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnök múlt héten a Spiegelnek azt mondta, hogy a kvótarendszer elutasítói jogi eljárásokkal fognak szembesülni.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ha 1300 menedékkérő menekültstátuszra való jogosultságának elbírálás meghaladja a magyar állam képességeit, akkor ott igen nagy baj van! A kvóta ugyanis erről szól.
El kell bírálni a kérelmeket, akiről úgy gondolják nem alkalmas a menekült státuszra lehet felcuccolni a repülőre és irány haza.
Ideje lenne végre megérteni, hogy az uniós tagság nem egy svédasztal, ahonnan bezabáljuk ami ízlik, a többit meg fanyalogva félretoljuk. Jogokkal és kötelezettségekkel is jár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Nem baj, bármennyit is kell fizrtnünk, nem számìt. A kormánx a hrlyén van és a végsőkig kitart.
karma1
@Pálinkás Pál: Szerinted a mestersegesen a Keletinel tartott menekultek partvissal es fel mosovodorrel a kezukben tettek meg azt a par ezer kilometert Magyarorszagig? Lattal te mar egy buli utan elhagyott terepet, a Szigeten? Esetleg egy rendkivul kultruralt focimeccs utan? Hagyd mar ezt a mesterkelt problemat.
Pálinkás Pál
@karma1: Most ezzel pont azt erősíted amit mondtam,mivel van ilyen problémánk,nem kell importálni mégegyet!
Eladott Ország
@jancsipapa: Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen. Szlovákia közben a bírósági per ellenére mégis befogadott már menekülteket az áthelyezési rendszer keretében, ezért nem indult most ellene eljárás.
Perwool
@durbincs: Norvégia? Norvégia nem EU-tag, de javíts ki ha az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.