Csongrád megyében 27 menekült próbált meg kedd hajnalban illegálisan belépni az országba, míg Bács-Kiskun megyében  65-en próbálkoztak a hétfői napon összesen.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint hétfőn 0 óra és 24 óra között Hercegszántó, Bácsalmás, Bácsborsód és Kelebia közigazgatási területén kilenc esetben 65 migránst akadályoztak meg abban a rendőrök, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Kedd hajnalban egyszerre 27-en

A Csongrád megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. június 13-án valamivel éjfél után, az 5511-es út 6-os kilométerénél tartóztatták fel a 27 migránst – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A férfiakból álló csoport tagjai magukat iraki, szír, indiai és pakisztáni állampolgároknak vallották. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.