Elfogadta a parlament kedden a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt. A fideszes Kósa Lajos, Gulyás Gergely, Németh Szilárd és Vitányi István által jegyzett indítvány 130 igen, 44 nem és 24 tartózkodó szavazatot kapott. A zárószavazás előtt a fideszes többség leszavazta az ellenzéki módosításokat.

Ezt követően elsőként a Társaság a Szabadságjogokért jelentette be: polgári engedetlenségbe kezdenek. Percekkel később a Helsinki Bizottság is közölte, hogy nem hajlandó magát külföldön támogatott szervezetként regisztrálni.

A TASZ véleménye szerint a törvény jogsértő, ami ellen leghatékonyabban fellépni, ha nem tesznek eleget az előírásoknak. Mint írták, ezzel senkinek a jogát és a transzparencia követelményét sem sértik meg, hiszen gazdálkodásuk már most is teljesen átlátható.

A Helsinki Bizottság konkrét akciótervet közölt a törvény ellen, felvetették, hogy azonnal alkotmányjogi panaszt tesznek.

 A K-Monitor azt írta ki a Facebookra, hogy tovább küzd a törvény ellen, de nem részletezte, hogy csatlakozik-e a polgári engedetlenséghez.

Az Amnesty International előre kitervelt, aljas támadásnak nevezte a törvénymódosítást. Azt írják: a törvény azokat a szervezeteket veszi célba, akik a jogállamiságot, a szegény emberek, beteg gyerekek, menekültek, migránsok és más sérülékeny csoportok jogait védik, és olyan hiánypótló szolgáltatásokat nyújtanak, amelyeket valójában az államnak kellene.

Álságosnak nevezték azt az érvelést, hogy a törvény a civil szervezetek átláthatóságát szolgálja, hiszen most is évente nyilvánosan beszámolnak a bevételeikről és kiadásaikról.

Leszögezték: az Amnesty International nem teszi meg azt a szívességet a magyar kormánynak, hogy felhagy a munkájával.

(A nyitókép forrása: nepszava.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@1magyar: A CÖF civil szervezet ? Az állam támogatja ? Az állami vállalatok támogatják ? A mi pénzünkből ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@justhpeter: Igen, civil, de tudjuk honnan van a pénze - nem?
desiro
@justhpeter: Meg adtad a kérdéseidre a választ!!!
Kookas
@1magyar: mert a cöfnek és a náci kormányhoz hű szenny irományoknak nem kell meg nevezniük hogy mennyi közpénzt kapnak no mert ez a közügy!sőt még titkolják is a gecik.
Alzheimer Fauna
Jogszabályalkotásban régen is jók voltunk, de most a KisGé Harmadik Birodalmában a csúcsra értünk. Valaha, az "összeírni" és a "feltűnően megkülönböztetni"-hez egy rendelet és egy törvény is kellett.
Régen:
1,
"Valamennyi Polgármesternek és Községi Elöljáróságnak.
Állomáshelyeiken.
Utasítsa a zsidó közösségi szervezeteket, hogy az összes zsidó személyekről, családtagjaikkal együtt egy névjegyzéket állítsanak össze négy példányban, lakhelyük és lakásaik feltüntetésével és azokat azonnal a polgármesternek, illetve a községi elöljáróságnak adják át. A polgármester, illetve a községi elöljáróságok a névjegyzék egy példányát az elsőfokú rendőrhatóságnak, másik példányát a csendőr őrsparancsnokságnak, harmadik példányát pedig legkésőbb f. hó 8-ig a m. kir. Belügyminiszter Úrnak címezve adják postára.
A névjegyzékben a felsoroltak anyja nevét is tüntessék fel,
Budapest, 1944. április hó 4.
M. kir. Belügyminiszte"
2,
"1944. évi 1240. számú miniszterelnökségi rendelet a zsidók megkülönböztető jelzéséről
A jelen rendelet hatálybalépésétől kezdődően minden 6. életévét betöltött zsidó személy - nemre való tekintet nélkül - köteles házon kívül felső ruhadarabjának bal mellrészén, jól láthatóan - varrással 10 x 10 cm átmérőjű szövet-, selyem- vagy bársonyanyagból készült, "kanárisárga" színű, hatágú csillagot viselni.
1944. április 5., Sztójay Döme miniszterelnök"
Most meg elég egy:
„A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról”

Mert Sztójay, Kósa, Jaross, Németh mind tanult emberek, gondolom karrierjük íve is hasonlóan alakul.
És KisGé (aki nemzeti is, meg szocialista is - tehát mondhatjuk, hogy nemzetiszocialista /a 2000 karakter szűkössége miatt rövidítsük nácinak), boldog lehet, hogy ilyen érzékeny és művelt emberek dolgoznak a keze alá.
1magyar
@Kookas: De most már ők sem titkolhatják!
Kookas
@1magyar: nem titkolják csak majd nem mondják meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.