Mit lehet arra mondani, ha egy külügyi állásra jelentkezőnek azt írják vissza a minisztériumból az önéletrajzában szereplő mandarin nyelvtudást látva, hogy ne szórakozzon már, ilyen nyelv nincs is? Vagy ha egy diplomatának nem sikerül megtalálnia a tárgyalópartnereit egy külföldi városban? Nem sokat, legfeljebb remélhetjük – tudván, hogy a magyar külügyről van szó –, hogy innen már csak feljebb van. Nagyjából ez volt a konklúziója az Együtt és a Váradi András Alapítvány által rendezett Merre tovább Európa? című rendezvényének, amelyen szakértők és politikusok beszélgettek és vitatkoztak arról, hogyan látják Európa és a magyar külpolitika jövőjét.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha csak a külügy lenne dilettantó ! De az összes kormányszerv és kormánypárt analfabéta tök.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Viszont ékes magyar stílusban tudja külügyérünk lehülyézni az összes államfőt és minisztert, aki bírálni meri pártunkat és kormányunkat, a nagyvezérével egyetemben.
Arról nem is beszélve, hogy a "diplomatáink" nyelvtudása kimerül a magyarban, illetve a google fordítóban. A stílusuk meg a Bivalybürgözdi ivó szövegeiben.
justhpeter
Ha csak a külügy lenne dilettantó ! De az összes kormányszerv és kormánypárt analfabéta tök.
Fradigege
Petike focis sörcicái vannak komoly posztokon. Nem baj. Jó buli. Röhögünk a sok nyomorékon.
Saját magukat alázzák legalább.
Nessy
@Fradigege: Csak hogy mi fizetjük ezeket a dilettánsokat, nem is rosszul!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/orb.jpg
kolozsvaros.com/2016/11/01/kim-kardashiannak-jobb-segge-van-mint-szijjartonak/
Kim Kardashiannak jobb segge van, mint Szijjártónak. Petike! Elhiszem én, hogy jó buli ide­oda szédelegni a világban és külügyminisztereset játszani. Ezzel mindössze annyi baj van, hogy egy év alatt többe kerül a te játékod, mint amennyiből az ország összes mentősének normális szintre lehetne emelni a bérét. Mert ugye nem egyedül szoktál repkedni, hanem 20­-70 fős csoportokban. Arra kérnélek, fejezd be ezt. Vegyél szépen jegyet a magyar-­román járatra. Ne repülőre, az túl drága. Minibuszok járnak a két ország között. 6 000 forint a jegy. Budapest­-Kolozsvár között például kétszer megáll a busz, pisilni is lehet. Tehát ott keress üzleti kapcsolatokat. Meg Szlovákiában, Csehországban, Ausztriában, Németországban. Kezdetnek. Ugyanis azok az országok itt vannak közel. Vagy esetleg ott nem állnak szóba veled? Csak a diktatúrákban vagy kapós? Az sem gond, csak akkor maradj is ott. Viheted magaddal a főnököt is. Köszi, Petya!
Zeta
@Eladott Ország: pedig milyen jó kapcsolatokat ápolnak a környező országokkal! Ott igazán lehetne üzletet kötni, csak ne folytassák az eddigi gyakorlatot. A külhoniak írdatlan mennyiségű pénzbeli támogatását. Ami eddig csak vezéreinknek és a környékbeli államok gazdaságának hasznát gyarapította!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.