Miután kedden a parlament elfogadta a civil szervezetek megbélyegzésére alkalmas törvényt, az Amerikai Nagykövetség közleményben fejezte ki aggodolmát.

Az USA nagykövetsége minden eddiginél keményebben állt ki a magyar civilek mellett, mint írják, 

az Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját, akik közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak. 

A nagykövetségnek az az álláspontja, hogy az új törvény megbélyegez helyi szervezeteket – különösen azon kormányzati kommunikáció kontextusában, mely a külföldről támogatást kapó civil szervezeteket úgy ábrázolja, mint amelyek a társadalom érdeke ellenében tevékenykednek –, és elrettentő hatással lesz a magyarok önszerveződésére és azon képességére.

Amennyiben életbe lép, a törvény visszalépést fog eredményezni a NATO, az EU és az EBESZ által képviselt egyesülési jog és szólásszabadság érvényesülése tekintetében, valamint a civil szervezetek támogatása iránti közös elkötelezettségünkben

- olvasható a közleményben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ezek a hülye rágógumi zabálók még nem vették észre, hogy mi egy büszke, sikeres, kék plakátos ország vagyunk!
Jozefina
Na most már végkép nem bújhat tramp védelme alá a vitya! Ugrott a fehérház évekre!! Talán túristaként egyszer a kerítésig!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.