Csütörtökön ismét extrém UV-B sugárzás várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében.

Azt írták: csütörtökön a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as szintű UV-B sugárzás várható. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Ezért azt kérik: fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, és ha lehetséges,

napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

A várható UV-B értékek területi eloszlása:

Extrém UV-sugárzás várható csütörtökön

met.hu

Az előrejelzés szerint csütörtökön napos idő várható kissé tovább erősödő nappali felmelegedéssel. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-15 Celsius-fok között valószínű, hűvösebb lehet a hajnal az Északi-középhegység völgyeiben és néhol az Alföldön, enyhébb pedig a vízpartokon és a nagyvárosokban. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25-30 fok között alakul.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Sajnos a munkám a szabadba szólít tehát marad a szokásos ing, hosszúnadrág, kenceficék kilőve, mert így is ragadok a hidr. olajtól mire végzek...
wagabund
a hidr. olajat ne értsem hidratáló napolajnak ugye? jó lesz az hidraulika olajnak is?
papa.49
@wagabund: Hát persze, hiszen ha targoncát javítasz azzal biztosan ,,kéz közelbe,, kerülsz, és mivel kurvára nem szeretem szétfolyatni az udvarokon esetleg az üzemek területén, tehát bevetek minden trükköt hogy izolált helyen tudjam tartani, ezzel viszont együtt jár az is, hogy én viszont rendesen összekenem magam vele...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.