Már a harmadik birodalom is bebizonyította, hogy legplasztikusabban a gyermekek fejébe lehet beleplántálni azokat a gondolatokat, amelyek aztán mélyre beszivárogva biztosítják a feltétlen, fegyveres hűséget. Annyira, hogy magas egyházi méltóság is lehetett olyan, akinek még kinevezésekor sem esett ki annyi sem a száján, hogy „bocs, megvezetett gyermek voltam”. Vagy csak elkerülte ez a pápai nyilatkozat a figyelmemet. S akkor itt, és most megkövetem Joseph Aloisius Ratzingert. De talán mégsem a belső ellenzék várható megerősödése miatt kell annyi stadion. S talán nem a nemzeti ifjúgárdisták (hívják majd őket hivatalosan akárhogy) miatt kell majd a lőtér az iskolákba. Talán nem. Akkor az ötlet bedobása nem több, mint egy minta a kormány ócska gumicsont-készletéből. Vagy ki tudja. Elvégre a majdani önkéntes szabadcsapatokba is kell majd az utánpótlás.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
jó dolog a lövészet... ifjú titánok a reggeli ájtatosság után isten szent nevében ráfekszenek fiatal farkukra és lőnek. Utána ájtatosság újból, majd gyónás és feloldozás a bűneik alól isten szent nevében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nem. Te összehasonlítottad a vakondokot a sárgarépával. azon az alapon, hogy közük van a talajhoz.
Ha erre bárki rámutat, akkor elkezdesz csúsztatni, hablatyolni, és össze-vissza terelni.
As usual. Nem először. De Téged, ha nem is így szeretünk, de már megszoktuk :-) Ahogy elnézem nem csak én hanem a többség :-)
Csizmás Kond
@GeoCravker: legyen meg a te akaratod...légyszi magyarázd el miért nem volna ildomos a szakszerű lögyakorlat olyan iskolákba ahol pl. kikerülhetne az azt folytató sportoló ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Tudod mit? Induljunk ki abból, hogy jelenleg az iskolákban nincs lőtér. Tekintettel arra, hogy senki nem gátolja az eziránt érdeklődőket abban, hogy eljárjanak más helyre, és ott folytassák, aha akarják. Magyarázd el Te, hogy a jelenlegi rendszer miért rossz, és miért szorul azonnali, és hathatós változtatásra abban az irányban, hogy az iskolákra szánt pénzt m,omdjuk ne az oktatás demonstrációs anyagainak fejlesztésére, ad abszurdum a jól tanulók ösztönzésére fordítsák, hanem iskolai lőterekre.
Magyarázd el, hogy az iskolai lőtér miért sokkal fontosabb, mint mondjuk az oktatás informatikai, módszertani támogatása, a tehetséges, de szegény sorsú gyermekek ösztöndíja, vagy netántán az iskolák beázásmentesítése. Mert az utóbbakról szó sem esik, ám lőterek azért szóba kerültek.
Ha sikerült a jelenlegi állapotból elmozdulás irányát megindokolnod, akkor majd igyekszem érvelni ellened. De a "csak" szintű érveken kívül eddig a klik sem állt elő mással. Sőt! Valójában még a "csak" kal sem.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Az én egyszerű és rövid véleményem az, hogy az oktatást az egészségügyet és mindent akkor basztak el amikor pártvonalon kezdtek kinevezni minisztereket meg hasonlókat. Ma kapkodnak meg szépítgetnek ahol tudnak de az eredmény sajnos nagyon rossz, de maradjunk a lövészetnél. Na az egy szép példája az oktatási rendszer hozzánemértésének. Sajnos a mai szakemberek (és ezt nem mentegetőzének szántam) pártfüggetlenül épp abból az időből kerülnek ma polcra amikor behozták a politikai vezetésrendszert. Ez így nem fog menni bárki kerül a polcra, ugyanis ahhoz, hogy valakiből vezető pedagógiai oktatási szakember legyen oda hosszas szakmai gyakorlat szükséges és ez már elég rég nem áll rendelkezésre...tehát ki mit tanult csak azt adhatja tovább és az egyre semmitérőbb.
...és hogy mindent összebeszéljek ezért is tartom a ceut egy fölösleges oktatásintézménynek, mert ott is a politikai megnyilvánuláson alapuló semmitérőségek a fő mozgatóerők amitől a helyzet nem hogy előre nem mozdul hanem gyorsabban hanyatlik.
A kimozdulásra azért nem mondok javaslatot mert ahhoz nekem sem megfelelő képzettségem sem cselekvő lehetőségem nincs...ezért maradok a véleménymegnyilvánulásnál ami ugyan sokakban vitakényszert vált ki de nincs utólagos hatása.
...tehát itt helye van az ilyesminek, és nincs kötelezve senki (...hacsak...), hogy elfogadja vagy magára vegye azokat...
Ördögvadász
A gond csak ott van, hogy a határokat lebontották. Ma egy határtalan, központi irányítású globális világban élünk. És aki azt gondolja, az oktatás nem központilag irányított, az téved.

Robert Müller, a 'remény prófétája' az UNO-ban, a globális oktatás atyja - father of global education -... Framework for the Arts and Culture, Framework for World Media Coverage...és, és..és..
Ez a Robert Müller a következõt mondta:

Müller is the author of the World Core Corriculum which is designed to:

"steer our children towward global citizenship, earth-centered beliefs, socialist values and the collective mindset which is becoming a requirement for the 21st century workforce."
(New Man Magazine - 600 Rinehart Rd., Lake Mary, FL 32746, July-August 1995, p. 85-86.)

Magyarország meg UNO tag, akkor...csodálkozunk?
Ördögvadász
@Ördögvadász: és így tovább:
"A World core curriculum might seem utopian today. By the end of the year 2000 it will be a down-to-earth, daily reality in all the schools of the world."
(Robert Müller, A World Core Curriculum n.p., n.d., p.13.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.